LAHKUMISLAUL: Kui saate «Eesti otsib superstaari» sel hooajal neljandaks tulnud Mikk esitas lahkumisloona U2 hitti «With or Without You», plaksutasid talle peale stuudiopubliku ka võistlustulle jäänud noormehed Jüri Pootsmann (vasakul) ja Kristjan Kannukene. Foto: Arno Saar
Inimesed
19. mai 2015, 07:00

Mikk Mäe: kui publik püsti tõusis, siis mõtlesin, et ei suuda laulda (6)

Staarisaatest lahkunud Mikk Mäe oleks lõpulaulu ajal äärepealt murdunud.

Üleeile õhtul superstaarisaatest välja langenud Miku viimase esituse eel tõusis publik telestuudios püsti ja hakkas plaksutama veel enne, kui noormees jõudis lõpulauluks suu lahti teha.

"Kui inimesed püsti tõusid, siis ma mõtlesin küll, et nüüd ma murdun ja ei suuda laulda, aga õnneks suutsin sellest üle olla ja sain laulu ära esitatud," ütleb Mikk Mäe, kes esitas uuesti U2 loo "With or Without You".

"Mul on hea meel, et sain niivõrd legendaarse loo otse-eetris ära esitada nii, et ei murdunud kordagi. Ma olen väga rahul," tunnistab ta.

"Ma ei ole kurb, et pean saatest lahkuma," kinnitab Mikk.

"Ühel hetkel peab ju ikka välja minema, kui sa just ei võida, ning see võimalus oli ju igal pühapäeval olemas," nendib noormees, kes on kolm korda finaalsaadetes kahe viimase hulgas laval seisnud.

Nagu eelmiseski saates, esitasid võistlejad ka möödunud pühapäeval kaks lugu – üks neist duett kohtunikuga ja teine televaatajate soovitatud lugu. Kohtunikest jagas Mikk lava Jarek Kasariga, kellega esitas tolle kassidest pajatava loo "Harald ja Matilda".

Mikk ütleb, et Chalice’ina tuntud Kasariga koos esineda oli väga mõnus. "Laval olles oli väiksem närv kui tavaliselt, sest me võtsime selle otse-eetri närvi ja jagasime kaheks," naljatab ta. Lavapartneri valisid endale kohtunikud, kuid lauluvaliku sai teha Mikk.

"Teadsin seda lugu juba varem ja mulle väga meeldib see. Kuna seal on nii laulu- kui ka räpiosa, valisimegi selle," seletab ta.

Miku sõnul jäid nii tema kui ka Chalice ühisesitusega väga rahule. Nurinat ei kostunud kohtunikelauastki.

Miku meelest oli superstaarisaates kõige keerulisem iga nädala uued lood selgeks õppida ning samal ajal otse-eetri närviga toime tulla. "Ma lihtsalt proovisin sellest kõigest üle olla ja endast kõik anda," lausub ta.

Nagu kõik teised väljakukkunud, jääb ka Mikk igatsema saates tekkinud sõpruskonda. Koos on ju veedetud pikki nädalaid ja üksteist toetatud nii eelvoorudes kui ka finaalsaadetes. "Me oleme juba nii kokku kasvanud, et me kindlasti suhtleme edasi," usub Mikk.

Samuti meeldis talle professionaalse bändiga koostööd teha ja tunda end tõelise muusikuna.

Tulevikuplaanide osas jääb rahvusooperi Estonia peadirektori poeg salapäraseks: "Mõtteid on ja loodetavasti kõik varsti kuulevad nendest."

Siiski on Tallinna 21. kooli lõpuklassis õppivale Mikule prioriteet keskkool ära lõpetada. Seejärel jõuab otsustada, kuidas muusikukarjääri jätkata ja mida edasi õppida.

Napilt pääsenud Gertu: oleksin ka koju minnes rahul olnud

Teist nädalat järjest seisis viimase kahe hulgas saatesse ainsa tüdrukuna alles jäänud Gertu Pabbo. Kui eelnenud saates valas ta suurest šokist pisaraid, siis sel pühapäeval oli ta palju rahulikum.

"Seal laval seistes käis igasuguseid mõtteid peast läbi, aga eks ma panin end valmis ka selleks, et mina lähen. Kõik neli esinejat olid nii andekad ja see saade oli väga tugev.

Isegi kui ma oleksin koju läinud, oleksin ma rahul olnud," kinnitab Gertu.

Saatesse on jäänud vaid kolm noort lauljat ning järgmisel pühapäeval selgub, kes neist pääsevad superfinaali, kuid Gertu arvates on juba praegu kõik võitnud. "Nii kaugele jõuda nendest tuhandetest inimestest on väga suur saavutus," ütleb ta.

"Muidugi, Kannukene ja Jüri on omaette tase," peab ta konkurente väga tugevaiks.