Jaanika Sillamaa
Inimesed
19. mai 2015, 07:00

EMAKS SAANUD JANIKA SILLAMAA: tüdruk on suur, rõõmus ja näljane! (18)

"Hästi keeruline on sõnadesse panna, mis tunne see on, kui saad oma last esimest korda sülle võtta," on peatselt oma 40. sünnipäeva tähistava laulja Janika Sillamaa elukaaslane Villu Feldberg õnnelik lapse sünni puhul, kes tuli ilmale 15. mail.

Villu sõnul polnud sünnitus kerge, kuid kokkuvõttes läks kõik hästi ja ta on isarolliga juba harjunud. Taustaks ongi kuulda titehäält. "Alma on hästi aktiivne ja kange iseloomuga, kuid asjad on juba paika loksumas ja me oleme ikka öösel magada ka saanud," suhtub värske isa väikese lapse sünniga kaasnevatesse elumuutustesse huumoriga.

"Alma oli sündides 53 sentimeetrit pikk ja kaalus 4485 grammi, sündis Tallinnas Pelgulinna sünnitusmajas."

Janika ema Kaari Sillamaa, kes on muusikapedagoog ja Laste Kaunite Kunstide Kooli direktriss, on oma esimest lapselast juba sünnitusmajas vaatamas käinud. "Veetsin seal pool päeva ja asendasin Villut," räägib värske vanaema.

"Jah, laps on hästi aktiivse loomuga. Janika ütleb, et Alma on osaliselt Villu nägu ja osaliselt minu nägu, mina ise ei oska väikest last veel nii vaadata," muheleb Kaari.

"Alma sai oma nime minu ema ja Villu isa ema järgi," selgitab ta, kuidas pisitüdruk nime sai.

"Minu ema oli tubli muhu naine Alma, kes lahkus meie seast aasta tagasi. Minule oli noorte otsus see nimi panna väga meeldiv üllatus. Seda ilusat nime ei ole ju ammu kasutatud," on Kaari nime valikuga väga rahul.

Kümneaastase kooselu vili

"Tüdrukul on pikad sõrmed, nagu klaverimängijast vanaisal (Ivo Sillamaa- toim)," naerab Kaari.

"Ja pikad punakad juuksed – need on pärit Villu perekonnast," on väikesel Almal oma eelkäijatega ühiseid jooni.

"Tüdruk oli sündides päris suur, esimesed varutud sipupüksid talle jalga ei läinud. Laps oli ühepäevaselt ühekuuse lapse nägu," räägib Kaari oma esimesest lapselapsest.

Tema hääles on kuulda erilist soojust ning ta tänab koos oma tütre ja terve perega sünnitusmaja arste ja ämmaemandaid.

Janika on Villuga paaris olnud üle kümne aasta. Laulja rääkis 2008. aastal meediale, et nende tutvus algas linnahallis, kui lavale tuli muusikal "Miss Saigon". Kaks aastat tagasi rääkis Janika ajakirjale Eesti Naine antud intervjuus, et Villu on ainus inimene, kelle kõrval ta võib nõrk olla.

"Kunagi ütlesin, et ükski mees ei saa olla tööst tähtsam, sest mehed on muutuv suurus, aga nüüd olen Villuga kaheksa aastat koos olnud. Minu isast ja vendadest erineb Villu selle poolest, et tema kõrval võin ma vahel olla nõrk," avameelitses lauljanna.