ENNUPOJAD ON TAGASI: Vaid üheks õhtuks sai publiku rõõmuks kokku ansambel Ennupojad. Elmo Nüganeni taga seisavad vapralt rivis Andres Noormets (vasakul), Allan Noormets ja Üllo Kaur.Foto: Anni Õnneleid
Inimesed
18. mai 2015, 07:00

Elmo Nüganen: tegelikult oli Ugala teater minu esimene armastus

Laupäeva õhtul oli Ugala teatrimaja Viljandis rahvast triiki täis. Ees ootas selle maja viimnepäev enne remontiminekut. U-galal oli kohal Eesti teatri koorekiht eesotsas kunagise menulavastuse "Armastus kolme apelsini vastu" tuumikuga, kuhu kuulusid Allan Noormets, Andres Noormets ja Elmo Nüganen. Seetõttu sai laval ka kokku toonane ansambel Ennupojad, kuhu peale kolmiku kuulub ka Üllo Kaur. 

"Tegelikult oli Ugala teater minu esimene armastus," kõneles praegune Tallinna linnateatri loominguline liider Elmo Nüganen pidupäevaõhtul, kui vanas ning veidi väsinud teatrimajas sagis edasi-tagasi nii linnarahvast kui teatritegelasi. Nüganen, kes töötas algaja näitlejana pärast lavakunstikooli lõppu Viljandi teatris.

Legendaarne "Armastus kolme apelsini vastu" sündis toonaste noornäitlejate ühistööna ning igal aastavahetusel näitab ETV sellest valitud lõike.

"Tegelikult on sellest tükist olemas ka täispikk salvestus," poetas Nüganen, kuid jättis mainimata, kelle käes too rariteet praegu hoiul on. "Ehk oleks aeg sellest DVD teha," lisas ta, endal kuratlik naeratus suunurgas. Kas kunagi see DVD ilmavalgust näeb, pole teada, kuid Ennupojad oli laupäeva õhtul laval küll. Veidi vanemad kui "Kolme apelsini" päevil, kuid kaugelt mitte kulunud moega.

"Me tegime ikka proovi ka," naeris Nüganen. "Kohe paarkümmend korda tegime!"

Kui Ennupojad pidid suure peo tarvis kõvasti proovi tegema, siis Ugala teatri muusikaline juht Peeter Konovalov sööstis suisa uuele alale – temal tuli teatrimaja terrassil pidada burgeribaari, kus olid pakkumisel 95 hamburgerit ja pajatäis legendaarset Ugala tomatisuppi. "Kuidas mu jalad valutavad!" ohkis Konovalov pärast pikka sehkendamist supikulbiga. Lisaks veel burgerite valmistamine.

Samal ajal võisid maja külalised ette võtta, mida hing ihaldab: käia saunas, garderoobis number 207, kus head ja paremat pakkusid näitlejad Martin Mill ning Tanel Ingi või minna naabergarderoobi, kus käis näitlejannade Triinu Meriste ja

Kadri Lepa korraldatud karaoke "Segame Milli ja Ingit täie rauaga". U-gala, mis võttis enda alla terve maja, ei tahtnud kuidagiviisi lõppeda. Viimased pidulised pidasid eile jätkupralletki. Pärast öö otsa kestnud vana maja kinnipanekut.