Ugala publikupreemia laureaadid 2015 Tanel Ingist (lavastuses "Hirm sööb hinge seest") ja Klaudia Tiitsmaa (lavastuses "Amalia").Foto: Heigo Teder / Ugala
Film
17. mai 2015, 09:29

FOTOD | Ugala teatri publikupreemia pälvisid Klaudia Tiitsmaa ja Tanel Ingi (2)

Laupäeval pidas Ugala teater oma majas viimast remondieelset pidu. See sündmus tähistas ühtlasi õhtut, mil teatrimaja sulges oma uksed ulatuslikeks renoveerimistöödeks, et need taas 2016. aasta sügisel avada.

Järgmisel hooajal annab Ugala teater etendusi Pargi tänav 1C teatrisaaliks kohandatud endises puidutehases, teatas teater.

Eile aga vaadati kahevaatuselise gala jooksul tagasi 34 aastale, mil Ugala praegune teatrimaja on Viljandis Valuoja tiigi kaldal kõrgunud.

Sel õhtul kuulutati välja ka publikupreemiad Kuldõun 2015. Publik sai hääletada oma lemmikute poolt kahe nädala jooksul nii interneti vahendusel kui ka teatrit külastades.

Parima kunstniku auhinna vääriliseks tunnistas publik suurejoonelise jõulumuusikali "Hiired on hiired" ja noored TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia 10. lennu üliõpilased: Marko Odar, Laura Maria Mäits, Eliisa Vellama, Liisa Liksor, Anni Eimpalu, Kaisa Riivald, Maarja Räni, Katre Sulane, Meeli Tuoppi, Anna Rosalie Uudre.

Parimaks naisnäitlejaks valis publik Klaudia Tiitsmaa, kelle kanda oli peaosa Ugala teatri lavastuses "Amalia", samuti Katharina, Krista ja Yolanda rollid lavastuses "Hirm sööb hinge seest" ning Nora roll lavastuses "Kaheksajalg".

Parima meesnäitleja preemia sai Tanel Ingi, kes mängis võõramaalast Alid lavastuses "Hirm sööb hinge seest" ja Maunot lavastuses "Kaheksajalg".

Parima lavastuse kategoorias kogus enim hääli Tanel Ingist lavastatud "Amalia", mis räägib liigutava loo väikelinna haiglas töötavast keskealisest üksikisast ja tema 17-aastasest tütrest Amalia, keda ülejäänud maailm sildistab autistiks.