Pearu PaulusFoto: Teet Malsroos
Saund
16. mai 2015, 08:00

Pearu Paulus: kooli muusikaõpetajalt õppisin sihikindlust (1)

Eesti popmuusika vaieldamatu superstaar, ansambli 2 Quick Start ninamees ja mitme Eurovisioni-loo autor Pearu Paulus sai laulmispisiku kaasa juba Keila koolist. Oma muusikukarjääri suurimaks mõjutajaks peab ta sealset muusikaõpetajat Koit Kirberit.

"Tema on kindlasti otsene süüdlane selles, et ma üldse hakkasin pilli mängima ja muusika juurde jõudsin," räägib Paulus.

Tegelikult ei andnud Kirber kunagi tema klassile muusikatunde. "Ma laulsin juba kooli ajal ja ta pani seda lihtsalt tähele."

Kirberiga õppis ta vabal ajal uusi laule selgeks. "Ta viis mind igale poole esinema, kuhu vähegi muusikut vaja oli," meenutab Paulus.

Nii pääses ta poisina isegi Moskvasse esinema.

Kooli muusikaõpetaja oli Pauluse sõnul täielik oma ala fanaatik, kes suutis oma energia ja innukusega sütitada ka kõiki teisi enda ümber. "Tema suhtumine oli selline, et ta ei võtnud ühtegi ei-sõna kuulda. Tähtsaimaks õppetunniks peab laulja Kirberilt õpitud sihikindlust. "Mitte isegi selles mõttes, et ikka harjutan ja arenen. Lihtsalt: usu sellesse, mida sa teed, ja sa jõuad selleni," avab Paulus lemmikõpetajalt omandatud kreedot.

2012. aastal Õhtulehele antud intervjuus märkis Paulus samuti, et huvitus muusikast juba ammu enne Otsa kooli astumist ning et kooli muusikaõpetaja kõrval innustas teda selleks ka ema, kes laulis Keila kultuurimaja naisansamblis ja kellega ta tihti esinemistel kaasas käis.