Tanja Mihhailova.Foto: Mati Hiis
Inimesed
16. mai 2015, 08:00

Elina ja Stig pärast teist lavaproovi: tunneme end palju enesekindlamalt! (5)

"Me tunneme ennast õnnelikult ja palju enesekindlamalt," rõõmustasid lauljad Elina Born ja Stig Rästa eile pärast teist Eurovisioni lavaproovi.

Kui duo käest pressikonverentsil küsiti, kuidas peaks inglise keelt mittekõnelevad inimesed laulu sisu tõlgendama, vastas Elina: "See lugu on kurb ja me tahame, et inimesed tunneks seda."

Eesti delegatsiooni juhi Mart Normeti sõnul läks teine lavaproov hästi. "Hakkame jõudma sadamasse. Visuaalne pilt hakkab lugu toetama ja seda lahti rääkima," jäi Normet reedel laval nähtuga igati rahule. "Enne poolfinaali on veel kaks läbimängu, kus saab etteastet veelgi täiendada ja muuta."

Mida artistid ja meeskond arvavad tekkinud poleemikast ja kriitikast lauljate musta värvi riietuse kohta? Mart Normet kinnitab, et talle tuli selline arutelu suure üllatusena. "Minu meelest näevad Elina ja Stig väga stiilsed välja. Ja kui kirjutati, et Elina kannab pükskostüümi, on see totaalne vale, ta kannab ülimoodsat jumpsuiti – see on suur vahe," selgitab telemees.

"Oleme valitud riietusega väga rahul, see näeb väga stiilne välja. Must värv on elegantne ja ajatu – täpselt nagu Elina ja Stigi lugu."

Normeti sõnul on Eesti laulupaar viimastel päevadel suhelnud väga palju pressiga, teinud veidike lauluproove, kuid üldiselt on artistid pärast plaadi salvestamist ja Elina häälekaotust, mis juhtus veel Eestis, püüdnud rohkem aega maha võtta ja enne poolfinaali jõudu koguda.

"Oleme käinud linna peal jalutamas, Stig on mänginud korvpalli, üks õhtu, kui oli väga soe ilm, sõitsime koos Leedu delegatsiooniga Doonau peal ning neljapäeval käidi autodega linnast väljas, et näha kohalikku elu ka väljaspool Viini," räägib Normet.

"Mulle on jätnud Viin erakordselt hea mulje, see on ilus ja majesteetlik linn. Ma soovitan kõikidel siia tulla. Pealegi käivad Viini nüüd otselennud – ülimugav!"

Eesti punktid Eurovisionil loeb ette Tanja Mihhailova

Tänavused Eesti punktid edastab Eurovisioonil eelmise aasta esindaja Tanja Mihhailova, raporteerib portaal Menu. Eurovisiooni hääletussüsteemi moodustavad võrdselt televaatajate ja ekspertžüriide punktid. Eesti ekspertžürii moodustavad tänavu Sven Lõhmus, Olav Osolin, Dagmar Oja, Triin Niitoja, ja Egert Milder, kes asuvad laule hindama esmaspäeval, jagades hindeid esmaspäevase peaproovi alusel. Teisipäevasel võistlusel lähevad arvesse vaid esimeses poolfinaalis osalevate riikide žüriide hääled. Žürii hääled liidetakse poolfinaalide ja finaali ajal publiku häältega.