Foto: Mati Hiis
Tele
15. mai 2015, 15:29

GALERII | "Puutepunkt" tähistab täna oma 10. sünnipäeva

Pühapäeval läheb eetrisse "Puutepunkti" 300. saade, millega lõpeb telesarja kümnes tegevusaasta. Sel puhul toimus täna kell 12 Estonia Talveaias konverents, kust võtsid osa lisaks telesaadetes osalenutele ka sotsiaalministrid, riigikogu sotsiaalkomisjoni esindajad, meedikud, sotsiaaltöötajad ja sotsiaaltöö ning sotsiaalpoliitika õppejõud.

Telesari "Puutepunkt" on Eesti ajakirjandusmaastikul tähelepanuväärne nähtus, sest sellest on välja kasvanud puudega inimesi ja omastehooldajaid ühendav laialdane ja mõjukas ühiskondlik liikumine, mis on mõjutanud olulisel määral Eesti sotsiaalpoliitikat.

Konverentsil tehti tagasivaade, milliseid probleeme on saade kümne aastaga tõstatanud ja lahendada aidanud ning millised väljakutsed on Eesti sotsiaalsfääri ees täna.

Jutuks tuli ka olukord, kus ennast tõestanud ja järgmisel kuuel aastal ees seisvate sotsiaalsete reformide toetajana hädavajalikul saatesarjal puudub jätkamiseks rahastus.

"Üsna pikalt tootsime saadet Euroopa Sotsiaalfondist saadud projektirahastusega. Nii valmis seitsme aastaga 225 saadet, lisaks neile lisamaterjalid internetis, samuti toimus nõustamistegevus ja üle-eestiline võrgustikutöö," rääkis "Puutepunkti" ideeline juht, ajakirjanik Tiina Kangro.

Viimased kolm aastat on üritatud saadet elus hoida Eesti Rahvusringhäälingu finantseerimisel ja vahepeal ka ühekordse toetusega sotsiaalministeeriumist.

Telesarja "Puutepunkt" tootja on koostöös ülikoolidega loodud ja haridusprogrammide tootmisele spetsialiseerunud telefirma Haridusmeedia. Saate režissöör on olnud kõik kümme aastat Olga Käo, operaator Peeter Tungal ja monteerija Marko Piirsoo. "Puutepunkti" saatejuht on Kaidor Kahar.