Eesti uudised
16. mai 2015, 11:31

ÕHTULEHE VIDEO | Kriminalistika õppejõud: inimesed teavad kriminalisti ja politsei tööst läbi filmide, reaalsus on teine! (7)

Alates möödunud nädalast saab Tartus AHHAA Teaduskeskuses tutvuda näitusega "Ahhaa, ülisalajane", mis räägib eelkõige kriminalistikast, kuidas saada uurijaks ning milline on uurijate töö. Õhtuleht tegi intervjuu meile näituse põnevamaid eksponaate tutvustanud Sisekaitseakadeemia kriminalistika õppejõu ja endise politseiniku Kalju Leppikuga, kes jagas mälestusi oma tööst ja tõi välja seiku loengutest.

"Läksin kannatanuga sündmuskohal vaidlema. Tema ütles, et siit kohast pead sa jälje saama, rääkisin talle, miks ei ole võimalik sealt jälge saada,“ meenutas Leppik juhtumit, kus kodanik arvas end filmis nähtu põhjal kriminalistist pädevam olevat.

Kannatanu ei tahtnud sugugi oma jonni jätta ja ütles, et tema filmis nägi, et just nii kurjategijat tuvastada püüti. "Ütlesin, et aga mina nägin veel ühte filmi, kus oli selline auto, millega sai sõita ajas edasi ja ajas tagasi," märkis Leppik. "See ei ole CSI! Elu on natukese midagi muud.“

Veel rääkis Kalju Õhtulehele muu hulgas, milline on olnud kohutavaim õnnetuspaik, kus ta on pidanud oma tööd tegema.

Vaata rohkem videost! Ning vaata ka järgnevaid Õhtulehe videosid, et saada teada, millised põnevad eksponaadid näitusel on!