LÕI VEREST VÄLJA? Sarah Brightman nimetab kosmoselennu edasilükkamise põhjuseks pereprobleeme, kuid mõne allika väitel lõi ta lihtsalt araks.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
15. mai 2015, 07:00

Sarah Brightman ei sõidagi kosmosesse!

Briti tippsopran Sarah Brightman teatas ootamatult, et ei sõidagi 1. septembril kaheksanda kosmoseturistina rahvusvahelisse kosmosejaama. Põhjaliku väljaõppe läbinud lauljanna põhjendas taandumist perekondlike põhjustega, kuid levivad kuuldused, et staar lõi põnnama. Või napib tal siiski reisiks raha.

54aastane lauljanna pidi rahvusvahelises kosmosejaamas 420 kilomeetri kaugusel Maast veetma kümme päeva. Jaanuarist saadik käis ta Moskva külje all Tähelinnas väljaõppel ning tegi 16tunniseid kurnavaid treeningupäevi. Märtsis teatas Sarah, et kavatseb kosmoses esitada oma eksabikaasa Andrew Lloyd Webberi laulu. "Tahaksin seda laulda koos Maal oleva koori või laste või mõne laulja või orkestriga," plaanis Brightman suurejoonelist muusikalist etteastet.

Selleks, et viia ellu lapsepõlveunistus ning lennata kosmosesse, maksis diiva väidetavalt umbes 34 miljonit naelsterlingit ehk ligi 50 miljonit eurot. Ent nüüd teatas ta Facebookis, et lükkab kosmoselennu isiklikel perekondlikel põhjustel edasi. Venemaa föderaalse kosmoseagentuuri Roskosmos esindaja Igor Burenkov väidab, et Brightmani ootamatu taandumise taga on tema salapäraste sponsorite rahaprobleemid. "Niipalju kui me oma partneritelt kuulnud oleme, on peamine põhjus see, et lauljanna ei suutnud sponsoritelt vajalikku rahasummat saada," ütles ta Kremli-meelse LifeNewsi veebikülje teatel.

Burenkov andis mõista, et üks Brightmani rahastajaid võis olla Hiina holding-grupp Reignwood. Brightmanile lähedased allikad kinnitavad Daily Maili teatel siiski, et Sarah oli kõik kulud oma taskust kinni maksnud ning probleem polnud rahas.

Ka Komsomolskaja Pravda nimetas Brightmani väidetavaid pereprobleeme tühipaljaks ettekäändeks. Vene ajaleht avaldas veendumust, et tippsopran lõi vedelaks, kui rahvusvahelisest kosmosejaamast tulnud mehitamata veolaev Progress Vaikse ookeani kohal alla kukkus. Seda väidet aga nimetas Tähelinna kosmonautide väljaõppekeskuse esindaja väljamõeldiseks. Kahtlaseks teeb Brightmani

ootamatu taandumise see, et väidetavalt katkestas ta juba kaks nädalat tagasi treeningud ning lahkus Tähelinnast.

Usutakse, et Brightmani asemel lendab 1. septembril kosmoselaeva Sojuz pardal kolmese tiimi liikmena Jaapani ärimees Satoshi Takamatsu, kes on lauljanna varumehena väljaõppel osalenud.