Foto: Magnus Ragnvid
Üritused
20. mai 2015, 12:42

EUROVISION | Aserbaidžaani esindaja Elnur: Eurovisionil on ideaalne publik, kellest iga artist unustab (2)

Aserbaidžaani esindab Eurovisionil tänavu Elnur Hüseynov, kes on korra juba lauluvõistlusel osalenud, seda 2008. aastal. Toona duetis, sel aastal üksi ja looga "Hour Of The Wolf".

Mida ootad käesoleva aasta Eurovisionist ning millise eesmärgi oled seadnud iseendale?

Eelkõige soovin jagada oma muusikat, oma laulu Euroopa publikuga, et tutvustada ennast Eurovisioni perekonnale. Arvan, et peamine eesmärk on mitte võita, vaid osaleda, jõuda oma laulu sõnumiga nii paljude inimesteni kui võimalik. Muidugi ka lõbutseda ja end nautida teel selleni.

Kuidas sündis sinu lugu ja mis sind inspireeris? Mille poolest erineb see sinu arvates teistest lugudest?

Armusin oma loose hetkest, kui seda kuulsin. Muidugi tehti muudatusi nii sõnades kui arranžeeringus, kuid sõnum jäi samaks – see on lugu meie lõppematust sõjast õnne ja parema tuleviku nimel, tänapäeva maailmas oleva julmuse vastu. Arvan, et need sõnumid on praegu olulised. Laulan kõigist ja igast südamest, nagu looski on, et "iga süda on võitlemist väärt" – usun sellesse.

Kas Eurovision on alati olnud sinu unistus ning mida Eurovision sinu jaoks tähendab?

Tegelikult ei ole see mul esimene kord võistelda. Osalesin osana duost koos Samiriga ka 2008. aastal Eurovisionil, kui Aserbaidžaan oli esindatud esmakordselt, meie debüüt. Alates sellest ajast olen mõelnud naasta, proovida veel kord. See suur lava, ideaalne publik, kellest iga artist unustab. See on hea viis muusikat jagada, selle võimaluse ma muidugi ka võtsin.

Keda tõstaksid esile 40 Eurovisioni võistleja seast ning miks?

Ma ei oska isegi seda öelda, kes ei vääriks võitu. Olen kuulanud mõnda tänavust laulu ning arvan, et konkurents saab olema tihe. Üks mu lemmikutest kohe kindlasti on Austraalia esindaja Guy Sebastian.

Igal aastal vaieldakse selle üle, millises keeles peaks laulma. Mida arvad: kas iga riigi esindaja peaks esitama loo oma keeles, peaks kõik laulma ingliskeeles või sobib ka praegune olukord, kus esinejatel on vaba valik?

Arvan, et jagame kõik keelt, mida kõik mõistavad – muusika keelt. Ja see on Eurovisioni tähtsaim osa. Kõik saavad kõigist kuidagi aru, mida on näha ka laulude mitmekesisuses, keeltes, milles esinejad laule esitavad. Me ei saa ennustada, et vaid ingliskeelne laul võidab, sest [võidu] põhjuseks pole kunagi keel, vaid unikaalsus ja meeldejäävus.

Eestit esindavad tänavu Elina Born ja Stig Rästa looga "Goodbye To Yesterday". Kas oled seda lugu kuulnud ja millised on sinu muljed?

(Pärast laulu kuulamist) Hea laul, sõbrad! See on stiilne ja Eurovisioni kohta ebatavaline. See peaks sel aastal kindlasti töötama. Hästi tehtud!

Millise sõnumi sooviksid edastada Eesti vaatajatele? Miks nad võiksid sinu poolt hääletada ning mida on neil sinu esitusest oodata?

Loodan, et teile meeldib minu lugu ning et mul on võimalus koos teiega oma emotsioone jagada. Hääletage südamest ja loodan, et toetate mind, mu sõnumit ja muusikat. Vastutasuks luban anda laval endast parima. Aitäh!