Foto: Ronen Akerman
Üritused
18. mai 2015, 13:59

EUROVISION | Iisraeli esindab tänavu 16aastane Nadav Guedj (1)

IIsraeli esindab Eurovisionil tänavu 16aastane Nadav Guedj, kes peab enda praeguseks lemmikuks Austraalia eurolugu.

Mida ootad käesoleva aasta Eurovisionist ning millise eesmärgi oled seadnud iseendale?

Tean, et olen õnnistatud, sest vaid 16aasta vanuselt anti mulle võimalus püüda muusikat, külastada uusi paiku ja kohata nii palju erinevaid huvitavaid inimesi. Seetõttu olen väga keskendunud võistlusele ning kulutanud iga tunni selleks, et valmistada end ette laval esinemiseks.

Kuidas sündis sinu lugu ja mis sind inspireeris? Mille poolest erineb see sinu arvates teistest lugudest?

"Golden Boy" räägib murtud südamega noorest mehest, kes otsustab oma paha tuju välja elada kolme minuti pikkuse pausi ajal ning end vabaks lasta. Loo stiil muudab selle tänavusel võistlusel üsna eriliseks. Tegu on Lähis-Aasia poplooga, mis seguneb kaasaja popi ja rnb-ga, säilitades samas lähisaasialiku etnilise rütmi.

Kas Eurovision on alati olnud sinu unistus ning mida Eurovision sinu jaoks tähendab?

Meenub, et Iisraelis üles kasvades tekitas võistlus alati elevust ning vaatasin seda igal aastal. Kui kasvasin suuremaks, teismeliseks, leidsin end otsimast ja kuulamast erinevat stiili muusikat, seega kaotasin mõneks ajaks sideme võistlusega. Seepärast paneb mind ka imestama selle võistluse suurus ja produktsioon. Olen õnnelik, et saan olla osa sellest!

Keda tõstaksid esile 40 Eurovisioni võistleja seast ning miks?

Olen kuulnud paljusid lugusid ja mu praegune lemmik on Austraalia. Mulle väga meeldib selle loo stiil ja laulja võimas vokaal.

Igal aastal vaieldakse selle üle, millises keeles peaks laulma. Mida arvad: kas iga riigi esindaja peaks esitama loo oma keeles, peaks kõik laulma ingliskeeles või sobib ka praegune olukord, kus esinejatel on vaba valik?

Usun, et rohkem loeb laul, mitte keel. Iga riik peaks valima keele, mis enim sobib. Muidugi on inglise keele kasutamine hea viis, kuidas rohkemate inimesteni jõuda.

Eestit esindavad tänavu Elina Born ja Stig Rästa looga "Goodbye To Yesterday". Kas oled seda lugu kuulnud ja millised on sinu muljed?

Jah, olen seda kuulnud. See on kindlasti üks parimaid ballaade tänavusel võistlusel ning loodan, et neil läheb hästi.

Millise sõnumi sooviksid edastada Eesti vaatajatele? Miks nad võiksid sinu poolt hääletada ning mida on neil sinu esitusest oodata?

Tunnen, et Eurovisioni lauluvõistlus tähendab mitmekesisuse ja kultuuri tähistamist muusika kaudu. Loodan koos oma Eesti õdede ja vendadega koos tantsida!

Nadav Guedj

Pariisis sündinud, kuid Iisraelis üles kasvanud 16aastane Nadav armastab erinevaid muusikastiile ning soovib miksida omavahel Lähis-Ida muusikat Läänes tuntuga.

Iisrael esineb Eurovisioni teises poolfinaalis 21. mail.