Foto: Renee Altrov
Saund
14. mai 2015, 11:03

KUULA | Sinine ehk Mauno Meesit avaldas uue loo "Yes to Yesterday" (1)

Artistinime Sinine taga seisev Mauno Meesit avaldas uue loo "Yes to Yesterday". Meesit esitleb sel reedel Tallinnas ka oma uut albumit "Closer".

"Salvestasin albumi laulud Berliini elutubades kasutades 1940ndate Ameerika laulumikrofoni ja vanasid instrumente. Salvestasin laulud nii lähedalt ja vaikselt, et kuulajal tekib peaaegu tunne, nagu laulaksin neid lugusid tema kõrval. Seepärast kannab minu uus album ka nime "Closer" – "Lähemal"," selgitas Meesit.

Meesit on varem avaldanud kaks albumit oma elektroonilise muusika projektiga Sinine. Ta on kirjutanud muusikat mitmele teatrilavastusele ja teleseriaalile, on auhinnatud ja nomineeritud Eesti muusikaauhindadel ning edukalt figureerinud Eesti ja välismaistes pop- ja alternatiivmuusika edetabelites.

Uue plaadimaterjaliga on Meesit oma loomingus keeranud uue lehekülje ja pakub kuulajale edaspidi lisaks Sinise elektroonilisele muusikale ka akustilist ja minimalistlikumat loomingut.

Uut plaati esitleb Meesit reedel Tallinnas klubis Philly Joe's. Lisaks kontserdile räägib Meesit albumi sünnist ja plaadimuusikat mängib Aivar Tõnso. Tartu plaadiesitlus toimub 22. mail Genialistide klubis.