ETV "Ringvaade" tegi 13. mail 2015 klipi Estonia ette paigutatud iglusaunast. Saunamõnusid testis reporter Hannes Hermaküla.Foto: TEET MALSROOS
Tele
13. mai 2015, 21:47

"Ringvaade" pani reporter Hannes Hermaküla Estonia ette saunamõnusid nautima (14)

Moodne saun võib asuda kus iganes – ETV "Ringvaade" saatis suhtekoolitajast ja saunafanatist reporteri Hannes Hermaküla Estonia teatri ette leili viskama ja vihma kätte jahutust saama.

Estonia teatri ees on saun esimest korda, kuid üldiselt on need saunad loodukaunis kohas," rääkis "Ringvaatele" ilgusauna tootja Priit Kallas. Reklaamitav iglusaun, mida Kallase sõnul müüakse praegu seitsmesse riiki, on Eesti disain ja läbinisti käsitöö.

"Ma arvan, et selle sauna juures on kõige esimene asi leil, selles saunas läheb leil katuse alla ja langeb ühtlaselt alla saunalise ümber. Loogika on selles, et saun on seest kumer. Seest on kuuselaast ja väljast haavalaast."

Kuigi sauna mahub neli inimest, katsetas seda üksinda "Ringvaate" reporter Hannes Hermaküla, sest end kaasleilitajaks ja seljapesijaks lubanud reporter Jüri Mutika saunašõule kohale ei ilmunud.

"Nii kui ma tulin, olin kahe minutiga higine. Täitsa tegija on see saun. Ma loodan, et mingi suur porilomp tuleb, kuhu ma saan püherdama minna," kiitis üksinda katsejäneseks olnud Hannes Hermaküla ja lisas, et leil on väga ühtlane.

"Ma pole elu sees Estonia ees saunas käinud, kus mul vastas on Eesti Pank ja Solaris. Inimesed käivad mööda ja lehvitavad, nii kui nad mind näevad, tõmbavad ruttu pea eemale," muljetas Hermaküla. Ta tunnistas, et naudib Eesti kultuurimeka ees saunatamist täiega. "Aga nii vaimule kui hingele on väga hea."

Rahvusooperi juht Aivar Mäe andis iglusauna šõuks loa öeldes, et kultuur ja ihukultuur peavad käima käsikäes.