Stig ja Elina Viinis.Foto: Facebook
Üritused
13. mai 2015, 11:44

Stig Rästa intervjuus Soome lehele: olete alati julgenud teha euroloo osas julgeid valikuid (6)

Intervjuus Soome ajalehele tunnistab meie eurolaulja Stig Rästa, et põhjanaabrite rokipunte kuulas ta juba noorena.

Tänavu Soomet Eurovisionil esindav Pertti Kurikan Nimipäivät on Stigile tuttav juba varasemast, kui sõber talle filmi "Kovasikajuttu" näitas. "Tõsiselt cool muusika. Bändki on ainulaadne," tõdeb Stig ajalehele Iltalehti antud intervjuus. Ideed minna eurolaulule punklooga peab Stig heaks. Aastaid Eurovisionit jälginud muusik tõdeb, et soomlased on tihti teinud julgeid valikuid euroloo valimisel. "Ja see näib hästi toimivat – inimesed räägivad teist siin."

Soome on tuttav nii Elinale kui Stigile. Elina räägib, et tema õde töötas Salos asuvas Nokias. Stig aga tunnistab, et hoiab Soome muusikamaailmal silma peal juba üsna noorest east saati.

"Dingo, Eppu Normaali ... J. Karjalaise laule oskan pea kõiki peast," ütleb Stig ja lisab, et Eppu Normaali laulja Martti Syrjä oli kaua tema suur iidol. "Mulle meeldisid tema laulud, ta oli tore mees, ja on siiani!"

Elinat ja Stigi on palutud juba ka üle lahe esinema, kuid kuupäevades ei suudeta kuidagi kokku leppida, siiski on Stig valmis kalendrit alati uuesti üle vaatama. "Kindlasti tahaksime kontserdile tutvumaks Soome publikuga," lisab ta.

Nii Eesti kui Soome astuvad mõlemad üles Eurovisioni esimeses poolfinaalis 19. mail.