LAULAB NII LAVAL KUI KA LAPSELE KODUS: Laulja Marvi Vallaste tunnistab, et laulab ka oma tütrele: "Jah, laulan talle peaaegu iga päev. Britule meeldib kõike kuulata." Pildil poseerib Marvi eelmisel aastal, kui Britt oli alles kahekuune.Foto: Hele-Mai Alamaa
Inimesed
13. mai 2015, 07:00

Marvi Vallaste: olen kindlasti parem ema, kui teen muusikat (13)

"Lapse kasvatamise juures on olnud oluline roll minu elukaaslasel, kes on mulle võimaldanud aega muusika jaoks. Ma olen kindlasti parem ema, kui saan veidikene muusikat teha ja laulda. Oleme ühiselt leidnud mõlema jaoks töötavad lahendused," usub mullu augustis emaks saanud laulja Marvi Vallaste (31). 

"Kindlasti on lapse sünd mind muutnud, sest mu elu on täielikult muutunud – elukorraldus ja rütm, see on kõik nüüd hoopis teine. Kuid ma arvan, et inimesena olen ma ikka samasugune, lihtsalt oskan nüüd oma aega palju paremini planeerida," leiab Marvi.

"Kaks nädalat pärast sünnitust ma emotsioone ei kontrollinud, nutsin palju," rääkis Marvi ajakirjale Pere ja Kodu novembris antud avameelses intervjuus.

"Jah, tõsi, ma nutsin – emotsioone oli lihtsalt nii palju ja kõik ilmselt vallandusid korraga läbi nutu. Minu lapse sünd on kindlasti suur rõõm ja õnn, need polnud kohe kindlasti mitte kurbusepisarad," ütleb laulja nüüd, et oli pisarateni õnnelik.

"Olen väga emotsionaalne inimene ja elan teatud olukordi väga raskelt enda sees läbi, aga alati saab kõigest üle. Sünnitus oli minu jaoks raskem, kui ette olin kujutanud, aga ämmaemand ütles, et see tunne ununeb ja tal oli täiesti õigus," on Marvi, kelle sünnitus kestis 12 tundi, valu praeguseks unustanud.

"Minu tütar Britt on väga tubli laps – magab, sööb, roomab ja mängib, ta on vägagi rahumeelne ja rõõmus. Kuid nagu lastega ikka, ei tea kunagi, milline tuleb öö või uus päev, aga see kõik käibki ju titade elu juurde," ütleb Marvi ja kiidab oma elukaaslast, kes on talle suureks toeks.

Pigem range ja järjekindel

"Britu isa (Rait Potisepp – toim) on algusest peale lapse juures olnud ja saab temaga suurepäraselt hakkama. Võin alati sõita kodust rahuliku südamega esinema, sest tean, et neil on kõik hästi," räägib Marvi.

"Mu laps on kohe-kohe üheksakuune ja alles nüüd tunnen endas jõudu minna trenni ja hakata tegelema intensiivsemalt spordiga. Ma ei ole oma parimas kaalus ja tean, et pean veel palju vaeva nägema."

Missugune ema Marvi on, kas range või pigem järeleandlik? "Ma veel ei teagi, milline ema ma olema hakkan, sest praegu on Britt ju veel beebi ja talle piisab vähesest, kuid usun, et olen pigem range ja järjekindel," tunnistab Marvi.

Ta ütleb, et tema jaoks on tähtis iseennast mitte unustada ning tegelda lapse kõrval ka oma töö ehk muusikaga.

"Kui ma olen laval, siis on kodus lapsega Rait või vanaema Piret. Elu ei saa jääda täiesti seisma. Eks seda äralõigatud tunnet on iga värske ema alguses kindlasti kogenud. Kuid mina näiteks tunnen, et laval käimine ja esinemine on väga mõnus vaheldus, seal särada ja sellest rõõmu tunda on nüüd imelihtne. Samas on pärast head kontserti mõnus koju minna, kus Britt ja tema isa mind juba ootavad või armsalt nohisedes magavad," toob Marvi näite oma pereelust.

Suvi tuleb töine

"Ees on korralik suvi, mis on täis esinemisi. Ott Leplandi uus plaat on mai teises pooles ilmumas ja sellega seoses on palju kontserte," ütleb Marvi.

"Kindlasti saab väga huvitav olema kontsert 3. juunil vanalinna päevadel koos Koit Toome ja Kaire Vilgatsiga Raekoja platsil, kus me esitame politsei- ja piirivalve bigbändiga tuntud diskomuusikat. Tööd on palju ning oskuslik planeerimine on ilmselgelt hädavajalik."