Elina Eesti Laulu finaalis (vasakul) ja eile Viinis lavaproovis.Foto: Teet Malsroos / Andres Putting (EBU)
Üritused
12. mai 2015, 10:49

EUROVISION | RAHVAS PAHANE: miks on Stig ja Elina riietatud matuserõivaisse? "Padar põrus samuti oma musta pükskostüümiga laval!" (176)

Eesti eurolaulikud tegid eile Viinis esimese lavaproovi, kuid kommentaatorid väljendavad pahameelt – lavakujundus olevat igav ning lauljate mustad rõivad meenutavat matusekostüüme.

[FOTO: Andres Putting / EBU]

"Ei meeldi mullegi lauljate praegune väljanägemine. Esialgne riietus sobis ikka palju paremini ja Stigi soeng nägi ka parem välja. Aga jah, keda see vaatajate ja hääletajate arvamus huvitab, peaasi et lauljatel endil hea olla on? Praegune variant meenutab rohkem Türgi seebiseriaali kui Eestile omast. Tumedate juustega läheb paremini hele riietus. Lauljate asi on välja paista, mitte ümbrusega kokku sulanduda ehk end nähtamatuks teha," kirjutab üks kommenteerija, kes tõdeb siiski, et laulu meloodia on päris hea ja tugevalt eristuv, samuti sobivad hästi kokku Elina ja Stigi hääled.

Elina seljas olevat musta pükskostüümi võrreldakse Gerli Padari kostüümiga, mida ta kandis 2007. aastal, kui Eesti saatis Eurovisionile loo "Partners In Crime".

[FOTO: Kaarel Tigas]

"Padar põrus samuti aastaid tagasi oma musta pükskostüümiga laval ega pääsenud finaaligi. Kas me tõesti ei või eelmistest vigadest midagi õppida?!"

"Mulle küll ei meeldi! Milleks meie kaunid tütarlapsed nii mehelikult riietada? (Tuletaks meelde ka Gerli Padarit, kes esines proovides kleidis, Eurovisioonil aga pükskostüümis). Hea veel, et pole kurguni kinni nööbitud! Samamoodi toimiti Tanjaga – proovides oli normaalne kleit, laval tont teab mis! On see taotluslik? Mida need meie stilist taotlevad – ühesoolisust vms?" pahandab lugeja Publiku kommentaariumis.

Selgub, et mitmed lugejad eelistanuks Elina seljas näha siiski algset valget triiksärki, millega esineti Eesti Laulul.

[FOTO: Teet Malsroos]

"Riietusega on tõesti puusse pandud. Esinejad jäävad suht märkamatuteks, eriti Elina. Ta läbis küll kiirkursuse näljutamise alal, kuid selles tunkes näeb üsna kerkinud kukkel välja. Tõepoolest oleks võinud jääda valge triiksärgi ja retuuside juurde. Liialt igav on kogu see lava ja ka nende tuim seismine. Üksteisele võiks otsagi vaadata. Ja tundub, et taas on püütud lihvida, kuid laulu esialgne kõla on kaotsi läinud. Kõik justkui kõrgelt ja tugevalt üle võlli krutitud ja ees ootab krahh. Väga pettunud. Lootused olid ju suured!"

Stig aja vajaks teadjate sõnul kiiremas korras juuksestilisti, sest vastasel juhul ootab Eesti eurolugu ees põrumine.

Lavakujundus kui Getter Jaani euroloo kordus

Lavakujundust kommenteerides leiavad lugejad nii Õhtulehe, Publiku kui ka YouTube'i kommentaariumis, et see sarnanevat liialt Getter Jaani loole "Rockefeller Street".

Getter Jaani Eurovisionil. [FOTO: AP / Scanpix]

Stigi ja Elina lavakujundus tänavu. [FOTO: Andres Putting / EBU]

"Tegemist on selles mõttes üsna ainulaadse lauluga, et selles jutustatakse üht teatud lugu ja samamoodi võiks seda ka lavastuslikult esitada, oleks tunduvalt huvitavam kui lihtsalt niisama pilvelõhkujate taustal lugu maha mängida," leiab üks.

""Rockefeller street 2.0". Tookord ka võideti enne võistlust euroviisk ära, aga jäädi vist eelviimaseks. Lavakujundus tekitas selle mõtte," sõnab teine.

"Enamik inimesi ei samasta end hallide pilvelõhkujatega, see on liiga kunstlik. Edu saab siirusega, aga seda see taust ei toeta."