Esimeses lavaproovis kanti ka just neid kostüüme, millega 19. mail I poolfinaalis võisteldakse.Foto: Andres Putting (EBU
Üritused
11. mai 2015, 20:47

ELINA JA STIG TEGID VIINIS ESIMESE PROOVI: lava on palju väiksem kui tundus (4)

"Meil läheb kiiresti, aga hästi," ütlesid Elina Born ja Stig Rästa eile õhtul vahetult pärast Eesti esimest lavaproovi Viinis "Ringvaatele" antud Skype'i intervjuus. 

Meie eurolaulikud muljetasid, mis tunne oli laval olla. "Minu esmamulje on see, et väga äge. Ma arvasin, et see lava on oluliselt suurem. Tegelikult see pole väga suur ja see on hea," ütles Elina.

Stig kirjeldas esimest lavaproovi: "Me seisime lava peal ja ootasime, kuni öeldi, et hakake laulma. laulsime, tegime uuesti, arutasime natuke ja tegime uuesti."

Saatejuht Grete Lõbu küsimusele kas nüüd on pinge väiksem kui enne, vastas Elina jaatavalt. "Nüüd on teada, mida oodata."

Seda, kas lavakujundus just selliseks jääbki, veel ei teata. "Eks paistab, kaks proovi on veel. Vaatame oma riietused, lava ja valgused üle. Kergeid muutusi tuleb ikka," ütles Stig.

Ajakirjanikud lauljate sõnul neid pikali ei jookse ja seni on saadud rahulikult olla. Kui eile pärast proovi lootsid lauljad, et nüüd saab puhata ja turistielu elada, siis delegatsioonijuht Mart Normet ütles kõrvalt, et mingit puhkust pole ja ees ootab juba vähemalt 30 intervjuud.

Veebileht eurovision.tv kirjutab, et Elina ja Stig saabusid Wiener Stadthallesse, kandes mõlemad teksat. Leht kirjeldab, et Eesti delegatsioon oli Eurovisioni kontserdipaika saabudes lõõgastunud, ootusärevuses ja väga elevil, et saavad oma etteastet esimest korda fantastilisel laval proovida.

Elina ja Stig viskasid nalja, suhtlesid pressiga ja tegid endist palju selfie'sid.

Eurovision.tv andmetel sisaldab Eesti loo "Goodbye to yesterday" lavaesitus muljetavaldavat rida graafikat – alates varjudest ja lõpetades valikga pilvelõhkujate siluettidest. Värvid on peamiselt tumedad, valgete ja heledamate värvide aktsentidega, et jätta mulje öisest stseenist.

Esimeses lavaproovis kanti ka just neid kostüüme, millega 19. mail I poolfinaalis võisteldakse.

Veebileht kirjeldab neid kui riideid, mida kannavad inimesed minnes pidutsema väga eksklusiivsesse kohta. Stigil on seljas tume ülikond, valge särk ja valged vaba aja kingad, Elinal aga stiilne ühes tükis pükskostüüm, mida kaunistab hõbedane vöö.