Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
11. mai 2015, 07:00

Kaksikud ristitud! Monaco prints ja printsess on nüüd jumala lapsed (6)

Eile ristiti printsess Charlene’i viiekuused kaksikud – prints Jacques ja printsess Gabriella.

Lapsed nägid ilmavalgust 10. detsembril. Gabriella sündis vennast küll kaks minutit varem, kuid Monaco seaduste järgi on troonipärija siiski Jacques.

Piduliku ristimistseremoonia juures viibisid vürstisuguvõsa liikmed ja printsess Charlene’i perekond. Väikese printsi ristivanemad on Alberti nõbu Christopher Le Vine juunior ja Diane de Polignac Nigra. Printsess Gabriella ristiisa on Charlene’i vend Gareth Wittstock ja ristiema Nerine Pienaar.

Monaco inimesed said tseremooniat jälgida paleeväljakule püstitatud suurelt ekraanilt. Samuti kanti tseremoonia üle internetis vürstipalee Facebooki lehel ja Youtube’is. Pidulikust talitusest osavõtjad kogunesid hommikul kell 10.30 katedraali, mis oli kaunistatud valgete lilledega. Tseremoonia algust kuulutasid trompetihelid ja aupaugud.

Teenistust pidanud vaimulikud suhtlesid kõigepealt ristivanematega ja küsisid kinnitust, et nad on nõus olema lastele vaimseteks teejuhtideks. Seejärel saabusid lapsevanemad – musta ülikonda ja heledat lipsu kandev vürst Albert ning kreemikasvalges Diori moemaja siidkleidis vürstinna Charlene. Laste valged ristimiskleidid pärinesid samuti Diori moemajast.

Kaksikud olid esialgu lapsehoidjate süles, kuid enne kirikusse sisenemist võttis vürst Albert endale sülle printsess Gabriella, printsess Charlene kandis väikest printsi. Õde-venda olid kogu talituse ajal ärkvel ega nutnud kordagi. Kirikus kõlas palju elurõõmsat muusikat, suure osa sellest oli välja valinud vürstinna Charlene. Oma tervituse saatis paavst Franciscus.

Pärast jumalateenistust jalutas vürstipaar kirikust paleesse tagasi. Nad vaatasid rahvatantsijate esinemist ning tervitasid tänavatele kogunenud monacolasi ja välismaalastest fänne.