Foto: PantherMedia / Scanpix
Inimesed
9. mai 2015, 07:00

Ei saa und? Teadlane lubab, et 60 sekundiga magad kui nott!

Spetsialist Andrew Weil lubab, et unetuna voodis vähkremisel on nüüdsest lõpp. Tema revolutsioonilise hingamistehnika "4-7-8" abil tuleb magus uni juba minutiga.

Dr Weil nimetab oma väljatöötatud hingamistehnikat närvisüsteemi looduslikuks rahustajaks. "See on väga lihtne, võtab väga vähe aega, ei vaja mingeid seadmeid ja on kõikjal tehtav," kiidab Arizona arst oma Youtube’i kanalil.

Iidsel India tehnikal pranayama põhinev hingamine lõõgastab närve, kuna võimaldab hapnikul paremini kopsudesse tungida, kuid aitab ka keskenduda.

Briti leht Daily Mail vahendab Weili "4-7-8" tehnikat. Esmalt tuleb kopsud põhjalikult tühjaks hingata, nii et kuuldavale tuleb häälitsus "puhh". Sule suu ning hinga mõttes neljani lugedes vaikselt läbi nina sisse. Nüüd hoia seitsmeni lugedes hinge kinni. Seejärel hinga pikalt puhinal välja, lugedes mõttes kaheksani. Hinga uuesti sisse ning korda tsüklit veel kolm korda.

Weil manitseb: sisse hingata tuleb alati vaikselt läbi nina, välja hingata valjult läbi suu. "Keeleots on kogu aeg paigal," lisab ta. Arst toonitab, et oluline pole iga tsükli pikkus, vaid rütm 4-7-8. Ta soovitab harjutada hingamistehnikat kaks korda päevas kuus kuni kaheksa nädalat. Siis, lubab ta, on lõõgastumine sul nii käpas, et suudad tõepoolest 60 sekundiga uinuda.