Karl Gustav AdamsooFoto: TV3
Inimesed
9. mai 2015, 07:00

Karl Gustav: võtsin staarisaate jaoks akadeemilise puhkuse (6)

"Ma ei jätnud ülikooli küll pooleli, aga mõtlesin, et kui tahan anda endast 110%, siis ei ole pikkade väsitavate saatepäevade ja kiire tempo juures mõtet teha kahte asja nõrgalt," räägib staarisaate finalist Karl Gustav Adamsoo (20), kes võttis saate ajaks Tartu ülikoolist akadeemilise puhkuse.

"Arvasin, et mõttekam on korraga panustada ühele asjale, nautida suve ja sügisel taas akadeemilise elu juurde tagasi pöörduda," ütleb Tartu ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni õppiv Karl Gustav. "Akadeemilise puhkuse võtsingi siis, kui selgus, et olen pääsenud finaalsaadetesse ja oli teada, et selline tempo tuleb."

Noormees teadvustas endale muidugi juba alguses, et igast saatest kukub keegi välja ja teekond ei pruugi väga pikk olla.

"Mõtlesin, et ükskõik, kuidas läheb, tegelen sellel väiksel pausil ikka muusikaga, avastan ja arendan ennast. Pool aastat on minule optimaalne aeg aru saada, kas mul on potentsiaali muusikaga edasi tegelda." Mis saab aga siis, kui Karl Gustav peaks saate võitma ja esinemispakkumisi hakkab sadama aknast ja uksest ning muusikutööga teenib piisavalt? "Fakt on see, et haridust on vaja. Ühel hetkel võib sisse tulla, aga järgmisel, väga pikal hetkel, ei tule midagi. Muusikukarjäär võib väga kiiresti lõppeda," on noormees kindel, et ülikooli lõpetab ta igal juhul.

Erialavalikust rääkides ütleb Karl Gustav, et tegelikult pääses ta ka psühholoogia erialale.

"Kuna ma olen aga selline inimene, kes lendab peale ja hakkab kohe ise probleeme lahendama, siis see eriala mulle väga ei sobi," muigab ta. "Mulle meeldib inimestega suhelda, rääkida ja olla avatud. Kaldun pigem kommunikatsiooni poole," leiab Karl Gustav, et ajakirjandus on temale hea eriala.

Tahtis saatesse juba eelmisel hooajal

Superstaarisaatesse mineku peale mõtles Karl Gustav juba eelmisel hooajal, kuid kuna siis oli käsil gümnaasium, ei saanud ta nii pikka koolist eemalolekut lubada. "Ülikoolis reguleerid ikka ise oma õpinguid. Nüüd otsustasin, et miks mitte, see on hea võimalus end näidata."

Suureks boonuseks saate juures peab Gustav ka seda, et professionaalid hoiavad osalejatel silma peal ja iga uus päev toob uusi õppetunde.

Muusikapisiku avastas Karl Gustavi lasteaia muusikaõpetaja, kes kolmeaastase poisi Vanemuise kontserdimajja lauluvõistlusele viis. "Seal ma siis, traksipüksid jalas, ühe laulu esitasin." Edasi viis tee teda Tartus Külliki Levini lauluaeda. Muusikahariduse on ta saanud aga Mart Reiniku gümnaasiumi muusikaklassis. "Meil on süvaõppega muusikaklass, kus õppisin klaverit ja solfedžot." Suurem muusikahuvi tekkis aga põhikoolis, kui Karl Gustav klassivendadega bändi tegema hakkas. "Gümnaasiumis läksime klassivendadega küll eri koolidesse, kuid bändi tegime edasi. Genereerisime mõne oma loo, aga enamasti tegime kavereid," meenutab ta. "Bändi eesmärk polnudki nime teha, vaid lihtsalt tegelda oma huvialaga ja muusikat nautida." Mitu aastat õppis Karl Gustav ka Alen Veziko käe all. "Käisin tema juures 4-5 aastat, paar aastat tagasi meie koostöö lõppes, sest Alen tuli Tallinna ja mina jäin Tartusse."

Saatekaaslased on nagu õed-vennad

Olgugi et kursusekaaslastega Karl Gustav praegu koolipingis aega ei veeda, käivad kursavennad noormeest igal pühapäeval staarisaate stuudios vaatamas. "Väike ports sugulasi käib ka. On hea meel nendega vähemalt kord nädalas kokku saada. Nad annavad mulle enne otsesaadet positiivse laksu," kiidab Karl Gustav. Suureks toeks on ka perekond. "Füüsiliselt on aga kõige suuremaks toeks staarisaate osalised, kellega iga päev koos olen – pere ja sõbrad on ju Tartus."

Karl Gustavi pere on väike ja noormees on ainus laps. Staarisaate kaaslasi peab Gustav aga oma õdedeks-vendadeks, keda tal seni olnud pole. "Kui Jana Liisa lahkus ja me kõik pisaraid valasime, siis sain küll aru, kui kalliks need inimesed saanud on. Oleme ka isekeskis öelnud, et kõige suurem võit siit saatest on need inimesed, kellega meil on ühine huvi ja kellega koos läheme läbi tulest, veest ja jääst." Kõige lähedasemaks sõbraks on Karl Gustavile saatest saanud Jüri Pootsmann. "Juba esimeses

WAFi proovis tekkis meil kuidagi ühine jututeema ja klapp on hea. Meil on ka kergelt sarkastiline sarnane huumorimeel," räägib Karl Gustav.

"Oleme Jüriga ka algusest peale olnud toakaaslased ja ta on ääretult tore ja sümpaatne noorhärra."