Foto: Sander Ilvest
Eesti uudised
8. mai 2015, 18:32

SUUR GALERII | Sõdurid harjutasid Siilil linnalahingut (11)

Õppusel Siil osalevad 2. jalaväebrigaadi pataljoni ajateenijad harjutasid eile Tartumaal Rannu alevikus lahinguid hoonestatud alal.

Harjutuse ühe läbiviija major Tõnis Metjeri sõnul oli harjutuse eesmärk anda reservi minevatele ajateenijaile võimalus harjutada tegutsemist hoonestatud alal, kus viibivad ka kohalikud elanikud.

"Linnalahing on üks raskemaid lahinguliike ja hea on näha, et vaatamata vihmasele ilmale on ajateenijate motivatsioon õppusel Siil jätkuvalt väga kõrge ning nad on näidanud tugevat vastupidavust," ütles major Metjer.

Linnalahingu harjutuse stsenaariumi järgi oli vastane hõivanud Rannu aleviku ning läheduses viibiv jalaväeüksus saadeti asulat vastasest puhastama ning olukorda kontrolli alla võtma.

Pärast harjutuse lõppu tutvustasid kaitseväelased Rannu rahvamaja ees huvilistele kaitseväes kasutatavaid relvi ja varustust.

Õppusel Siil osalevasse 2. jalaväebrigaadi pataljoni kuuluvad ajateenijad Kuperjanovi jalaväepataljonist ning 1. jalaväebrigaadi pioneeri-, luure- ja tankitõrjerühm.