Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
8. mai 2015, 14:17

Siilile saabus reservväelasi igast maailma nurgast

Erinevates üksustes teenivaid välisriikidest saabunud reservväelasi kogunes suurõppusele Siil üle maailma, kaugematest paikadest nimetasid saabujad riike nagu Kanada, Austraalia ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

Kanadas sündinud kapral Veiko Parming tuli Kanadast nädalaks Eestisse ainult õppuse Siil pärast, et täita oma ülesandeid reservväelasena 2. jalaväebrigaadi pataljoni miinipildujapatareis.

Ta teenis aega eelmisel aastal Kuperjanovi jalaväepataljoni miinipildujapatareis ja meenutas oma ajateenistust patriootliku heldimusega.

Ehkki kapral Parmingule on välisriigis sündinuna ajateenistus Eestis vabatahtlik, leidis ta, et tahab Eesti kodanikuna oma kohust täita.

"Lisaks soovile oma kodanikukohust täita, soovisin ka Eestiga paremini tutvuda, olen siin varem pigem turistina käinud. Leidsin, et Eestis aega teenides ja nüüd reservõppekogunemistel käies tunnen end Eestis rohkem kodusena," ütles kapral Parming. "Siilile sain rühmaülemalt kutse ja ilmusin reservväelasena kohale. Jäin õppusega väga rahule. Oskused tulid kiiresti meelde ja sain oma ülesannetega hakkama."
Kokku tuli õppusele Siil reservväelasi 12 välisriigist üle 60, neist kõige enam oli saabujaid Soomest ja Rootsist.

4.- 15. maini kogu Eestit hõlmav ja Virumaal kulmineeruv õppus Siil 2015 on läbi ajaloo kaitseväe suurim. Siil toimub iga-aastase Kevadtormi asemel ja seal osaleb üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase.

Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.