Foto: Lugeja foto
Eesti uudised
8. mai 2015, 13:04

LUGEJA FOTO | Statoili klienditeenindaja rinnas ilutses Georgi lint (172)

Sotsiaalmeedias levib foto Statoili klienditeenindajast, kelle rinnas ilutseb Georgi lint. Ettevõtte kinnitab, et on apoliitiline ja vabandab klientide ees.

"Olen ise 9. mai ajal Moskvas olnud mõned aastad tagasi ja Eestis ning Venemaal mõjuvad need lindid täiesti erinevalt. Venemaal on nende lintide tähendus igati mõistetav sõjaohvrite mälestamine, sõjakangelaste meeles pidamine ja solidaarsus veteranidega. /---/ Eestis mõjuvad need lindid Vene suur-šovinistlike, imperialistlike, Nõukogude Liitu taganutvate ja Eestit ning eestlasi kärbsesitaks pidavatena,“ kirjutab foto postitaja.

"Statoil Fuel & Retail kinnitab, et oleme apoliitiline ettevõte ning me vabandame siiralt klientide ees, keda meie teenindaja teguviis häiris või solvas. Avatud ja kaasaegse ettevõttena ei diskrimineeri me oma töötajaid nende vaadete tõttu, kuid ootame neilt töökohustuste täitmise ajal Statoili põhimõtete jälgimist, mis ei luba poliitilise meelsuse väljendamist tööga seotud situatsioonides,“ kirjutab Statoil Facebookis vastuseks inimeste pahameelele.

Ettevõte lisab, et antud teenindusjaama juhataja vestleb kindlasti kõnealuse teenindajaga, kes selgitab ettevõtte põhimõtteid, mille alusel vormiriietusele ei lisata personaalseid tõekspidamisi või meelsust väljendavaid elemente. Statoili kinnitusel võib töötajal olla vaid vormiriietus ja nimesilt, kuid mitte teisi lisandeid, nt sümboolika jms.

"Vabandame veelkord kõigi ees, keda teenindaja käitumine häiris ning kinnitame, et tegemist oli üksikisiku, mitte Statoili kui ettevõtte seisukohtade väljendamisega.“