Juri MerzljakovFoto: Teet Malsroos
Blogid
7. mai 2015, 22:05

Kus oli Vene suursaadik Lennart Meri konverentsi ajal? (17)

Kirjutasin just Õhtulehte väikese uudisnupu sellest, kuidas Venemaal hakatakse kickstarter ühisrahastuse kaudu korjama raha, et valmistada plüüsist nukukesi Vladimir Putinist. Seda nukku reklaamitakse muide kui aasta plüüsmänguasja ja isiklikku taskudiktaatorit. Klikkisin Tanka Toysi kodulehele ja armusin esimesest silmapilgust – mis armsad nukukesed!

Kui mu väike sugulane Aksel talvel habemega naise pildi joonistas, avastasin, et lapsed siiski on mõjutatud ühiskonna iseärasustest. Nüüd aga olen rõõmsalt üllatunud, et maailmas on olemas ka see sama beež kaisunukk Conchita Wurst. Samuti habemega, pehme ja imearmsa kleidikesega.

Muide Putini mänguasjaga võib kaasa tellida ka armsa karukese, mille seljas ta ratsutab.

Uskumatu, kuidas sellised propagandistlikud trikid kaine mõistusega inimesele mõjuvad. Rääkimata siis veel väikestest lastest. Putin on ju nukuna nii armas. Vaadake ise! Ja kaalub kõigest 100 grammi ja mahub suurepäraselt käekotti.

Tellisin kohe endale ühe Conchitakese ja ühe Putini nuku koos Hawaii püksikutega. Kaalun ka Vene karu tellimist.

Kusjuures tahtsin kirjutada, kuid läks meelest, et hiljutisel Kirsiaia esietendusel Vene Draamateatris oli kohal ka Vene suursaadik Eestis Juri Merzljakov.

Esietendus toimus täpselt samal ajal kui Eesti president Toomas Hendrik Ilves viibis koos Lennart Meri konverentsile kutsutud külalistega õhtusöögil. Muide selle konverentsi põhiline teema oli tänavu julgeoleku küsimused, mis on seotud Venemaaga. Juttu tegid tähtsad poliitikud ja NATO esindajad.

Samas Merzljakov eelistas Vene klassikat.