Foto: facebook.com/pealtnagija
Tele
6. mai 2015, 22:02

KATSE "PEALTNÄGIJAS": kas poliitikud mäletavad valimiste ajal vanale naisele antud lubadusi? (36)

Jaanuaris alguse saanud eksperimendis suhtles 70-aastane kodu kaotanud vanaproua Ludmilla tipp-poliitikutega. 

Pärast mehe surma jäi naine oma kesklinnakorterist ilma ja otsis abi viielt poliitikult - Edgar Savisaarelt, Sven Mikserilt, Urmas Reinsalult, Kristen Michalilt ja Eerik-Niiles Krossilt.

Kõik riigikogusse kandideerijad lubasid prouaga pärast valimisi suhelda ja Kross ning Mikser andsid naisele oma isikliku telefoninumbri.

Huvitav, kui abivalmis on poliitikud siis, kui valimised on möödas? "Üks protsent ehk aitab. Neil on suured ja globaalsed probleemid lahendada, mis neile üks pensionär tähendab," arvas Ludmilla.

Pärast valimisi asuski naine poliitikutega kontakti otsima. Valimisüritustelt saadud telefoninumbritel helistades ja e-kirju saates õnnestus Ludmillal saada põhjalikum vastus Kristen Michali nõunikult ning isiklikult kohtuda Eerik-Niiles Krossiga.

Kõikidel poliitikutel polegi haugi mälu, viiest kaks tegid naise aitamiseks midagi, konstateerisid ERRi ajakirjanikud.

Pärast eksperimenti soovisid nad poliitikutelt kommentaari. Siis lubasid kõik mehed Ludmillat tulevikus kindlasti abistada.

Raepress kinnitas, et Tallinna linnaametnikud on vanadaami murega kursis ja talle on korduvalt abi pakutud. Kesklinna valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnas on Ludmilla möödunud aastal käinud seitsmel korral.

Ta on saanud sotsiaalnõustamist ja majutuskoha. Lisaks pakuti tasuta õigusabi, kuid nõustamisele naine ei ilmunud.