Kuninganna Charlotte, kuninganna Elizabeth II ja printsess Diana.Foto: REX / Vida Press
Inimesed
6. mai 2015, 07:00

Mida printsess Charlotte Elizabeth Diana nimekaimudelt õppida võiks? (4)

Laupäeval sündinud inglise pisiprintsess sai kõneka nime Charlotte Elizabeth Diana. Oma kuulsatelt nimekaimudelt on tal palju õppida, kirjutab People. 

Prints Williami ja tema kaasa Kate’i teist last hakatakse Charlotte’iks hüüdma, kuid sel nimel on tähtis tähendus. Charlotte on nime Charles naisversioon. Vanaisa Charlesist kujuneb sellele väikesele tüdrukule kindlasti oluline tegelane. Kui Charlotte peaks vanaisasse minema, kujuneb temast usin ja pühendunud kuningakoja liige, ennustab People.

Charles on juba seitse aastat olnud Briti kuningliku pere liikmetest aktiivseim. Ainuüksi viimasel aastal on tal olnud üle 500 ülesastumise. Samuti on Charles kirglik keskkonnakaitsja.

Charlesi nime kannab ka printsessi kadunud vanaema Diana vend. Tagatipuks on Charles Spenceri kaheaastase tütre nimi Charlotte Diana.

Charlotte on ühtlasi beebi ema Kate’i õe Pippa Middletoni teine eesnimi. Kindlasti teeb tädi mõju printsessist vinge peoperenaise: Pippa tegutseb oma vanemate peokorraldusfirmas.

Mõistagi poleks Kate ja William saanud panna tütrele nime, mis ei avaldaks austust Williami vanaemale Elizabeth II-le. 89aastaselt monarhilt, kes on troonil püsinud üle 60 aasta, tasub väiksel printsessil nii mõndagi kõrva taha panna: kuninganna on kui elav ajalooõpik, kes võib lapsukesele jagada nii etiketi- kui ka riigiõpet, samuti õpetada teda ratsutama, faasaneid laskma ja korgi tõugu koeri armastama.

Elizabethi nime kandis kuninganna emagi. George VI abikaasast kujunes Teise maailmasõja ajal patriotismi sümbol, sest ta keeldus Londoni pommitamise ajal oma tütardega Kanadasse põgenemast. Kuninganna ema oli veel vanuigi elurõõmu ja nooruslikkuse kehastus. Loodetavasti pärib tütrepojapojatütar temalt pikaealisuse: Elizabeth elas 101aastaseks.

Printsessi kolmas eesnimi Diana paneb brittidel tänini hingekeeled värelema – Williami ema Diana oli kuningakoja populaarseim liige, kes võitis südameid oma avali oleku ja raugematu heategevusega. Loodetavasti sirgub Diana pojatütrestki sama südamlik noor naine.