Maris JärvaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
5. mai 2015, 07:00

Raadiohääl Maris Järva: pärast lapse sündi on pidevalt kiire (17)

"Nimi on nüüd ametlikult ära pandud ja selleks on Marliis," paljastas raadio­hääl Maris Järva Sky Plusi hommikuprogrammi eetris, mis sai tema ja abikaasa, maadlusmeister Argo Järva perre sündinud tütretirtsu nimeks. 
 

Esitleme Marise vastsündinud beebit! Palju õnne! 😍

A photo posted by Sky Plus Hommikuprogramm (@skyplushommik) on

18. aprillil sündis Marise ja Argo perre esiklaps, tütar. Maris paljastas raadioeetris, et tema sünnitus läks üsna raskelt. "Ei tahaks teisi hirmutada, sest kõigil on see erinev. Mul läks väga pikalt," ütleb ta vaid.

Neljapäeva ööl vastu reedet Maris suurt ei maganud. "Mõtlesin, et lähen kell 2–3 magama, aga hommikul viie ajal tundsin, et läheb asjaks." Reede õhtul mindi haiglasse, kuid suursündmuseni läks veel ööpäev. "Suur väsimus tuleb, kui pidevalt on pinge ja valu peal. Iseenesest läks kõik nii, nagu peab ja oli õige."

Et valud vaevasid, palus Maris valuvaigistavat süsti. "Ma ikka ütlesin, et tehke ükskõik mida, süstige midagi. Siis selgus, et enam süsti ei saa, sest on liiga hilja. Ma küsisin juba enne igasuguseid asju, aga siis öeldi, et on liiga vara. Lõpuks, pool kaheksa laupäeva õhtul, saabus õnnis hetk," kirjeldab Maris.

Olgugi et väsimus oli suur, suutis Maris end lõpusirgeks siiski kokku võtta. "Härra ka pärast kõrval imestas, kust see jõud tuli. Ma kogu aeg tahtsin, et keegi ütleks, millal see kõik kulmineerub. Aga öeldi, et sünnitegevus pole asi, mida ennustada. Kui see tegelane aga välja tuli, siis kõik ununes – tuli adrenaliinilaks, uni läks ära ja kõik oli hästi," kirjeldab Maris oma tundeid.

Uue ilmakodanikuga, kel nimeks Marliis, oli Maris haiglas kolm päeva. "Mul oli hirm, et äkki pannakse palatisse, kus vannituba on koridori peal, aga tegelikult on seal väga okeid perepalatid." Maris tahtis lihtsal ise pisut kauem haiglas olla. "Mugav oli."

Nüüd on elu hoopis teistsugune, ütleb Maris. "Kiire on kogu aeg." Hommikuprogrammi saatejuhid Alari Kivisaar ja Rain Kelk uurisid muidugi, kuidas Marisel beebikilodega on. "Ülekilod on ikka olemas – kaheksa jäi haiglasse ja kuus on veel julgelt üle – aga mul on ikka tunne, nagu ma poleks kunagi nii peenike olnud," muigab Maris, et ju ta on lihtsalt juba harjunud suur olema.

Katsikulisi käib pisitütrel juba päris palju "Haiglas oli sõbranna päris tihti seltsiks – see, kellel ka endal varsti asjaks läheb (Marise parim sõbranna on praegu viimaseid aegu lapseootel – K. T). Esimesena tulidki sõbranna, ema-isa ja ämm-äi." 

Abikaasa oli isapuhkusel 

Abikaasa Argo oli esiti isapuhkusel, kuid nüüd peab temagi tööle naasma. "Mähkmevahetus on sujuvalt tema õlgadele jäänud, aga uuest nädalast pole mul enam seda luksust," ütleb ta.

Raini ja Alari uurimisele, et millal Maris siis raadiosse naaseb, ütles ta, et tahaks seda isegi teada, aga veel ei oska öelda.

Värsketelt lapsevanematelt uuritakse ikka, kelle nägu laps siis on. "Pole üks ega teine – täitsa mustade juustega, aga need hakkavad nüüd heledamaks minema." Marise sõnul on rohkem küll öeldud, et laps olla isa moodi. "Aga ma vaatan, et kohati viskab ikka mind."