Video: Laura Oks
Inimesed
5. mai 2015, 07:00

Superstaarisaatest langes välja Jana Liisa! Lisatud ka TV3 video!

ÕHTULEHE VIDEO | "See on justkui minu perekond ja ma pean nüüd kodust lahkuma…" (14)

"Me oleme kõik nii kokku kasvanud, et see on justkui minu perekond ja ma pean nüüd kodust lahkuma. Kõik superstaarikandidaadid on mulle väga lähedaseks saanud: nad olid minu kõrval, kui minu vanemad seda ei olnud, ma sain neile kõike rääkida – nad on tõesti minu teine pere," rääkis pühapäeval saatest "Eesti otsib superstaari" välja langenud Jana Liisa Johannson nuttes.

"Peale kohtunike kommentaare sain ma kohe aru, et ohukolmnurgas olen ma raudselt. Ma üldse ei imestanud, et ma sinna sattusin. Kui ma puki peal istusin ja Tanel (Tanel Padar – saate kohtunik – toim) lõpuks mu nime ütles, siis ma põhimõtteliselt teadsin, et see kord on minu kord," tundis Rihanna hitti "Umbrella" esitanud Jana Liisa Johannson, et see on tema viimane etteaste.

"Aga see ei tundunud halva emotsioonina, ma tõesti nautisin oma esitlust väga. Ma andsin endast sada protsenti, ma lihtsalt andsin endast kõik!" leiab neiu, et ta ei langenud saatest välja halva esituse pärast. "Igal juhul ma tunnen, et ma sain teha seda, mis mulle meeldib ja ma läksin ära väga väärikalt. Ma ei kahetse üldse, et ma siia tulin, terve see teekond oli väga lahe," hindab ta iga saates veedetud hetke.

Jana Liisa sõnul olid saates kõige ärevamad hetked siis, kui tuli laval publiku ees seista ja oodata hääletamistulemusi. "Ootamisepausid, kui teatatakse väljakukkujat või edasipääsejat – need on tõesti väga pikad, see on põhiline pinge kruvimise koht. Minul on siis närvid laes ja süda taob nagu segane," meenutab noor laulja tõehetke.

Ohukolmnurgas kaks viimast tüdrukut

"Minul käivad peast läbi enda analüüsimise mõtted: mis ma nüüd valesti tegin, mis võis rahvale meeldida, mis ei meeldinud. Tavaliselt on seda, et langed välja, ette tunda. Tekib mingi sisetunne ja minul seekord see tekkiski… Aga mind tõesti üllatas, et kaks tüdrukut olid ohukolmnurgas, sest meid on ju niigi vähe, meid peaks ju tegelikult hoidma."

Poisse on jäänud neli. "Esiteks, me olime mõlemad šokis, et kaks tüdrukut jäeti lõppu. See oli tõsiselt üllatav, aga mina ütlesin Gertule, et ära põe, sina saad niikuinii edasi. Tema küll vangutas selle peale pead, aga mina teadsin juba siis, et minu kord on välja minna – Gertu ei oleks tohtinud välja minna," leiab Jana Liisa, et Gertu Pabbo on üks tugevamaid saates võistlejaid.

"Eks ma olen praegu natukene õnnetu – sellepärast, et väga lahe aeg on olnud siiamaani seal hotellis elada nende imevahvate inimestega ja kõige rohkem jäängi ma ilmselt seda aega igatsema, mis me oleme oma vabast ajast seal veetnud," hindab ta saates olnud seltskonda ning kinnitab, et omavahel ei ole mingit konkurentsitunnet.

"Me käisime koos trennis, väljas söömas, sõitsime koos proovidesse, me ei jätnud kedagi üksi ja alati, kui tekkis mingisugune kurbusehetk, siis tuli keegi juurde ja küsis, mis juhtus," toob ta näite. "Me oleme kõik nii kokku kasvanud, et see on justkui minu perekond ja ma pean nüüd kodust lahkuma," puhkeb ta taas nutma.

"Kõik superstaarikandidaadid on mulle väga lähedaseks saanud. Nad olid minu kõrval, kui minu vanemad seda ei olnud, ma sain neile kõike rääkida – nad on tõesti minu teine pere."

Küsimusele, kes saate võidab, vastab Jana Liisa pikemalt mõtlemata: "Ma sisimas ikkagi loodan, et Gertu läheb lõpuni välja ja võidab superstaarisaate tiitli endale!"

Kavatseb bändi teha

"Mina ei taha pildist ära kaduda, ma kavatsen kindlasti edasi laulda, anda kontserte, igal pool esineda," on Jana Liisal kindel plaan oma elu muusikaga siduda. "Ilmselt ma hakkan tegema kõige rohkem popmuusikat, kuid kindlasti laulan ka teisi stiile, näiteks džässi ja souli," selgitab neiu.

"Mul on paar mõtet juba olemas, nüüd on vaja asi lihtsalt käima lükata. Eks varsti on näha, kas meist on midagi kuulda. Ma olen suhelnud mitme muusikuga ja nad on ütelnud oma jah-sõna," loodab neiu peagi taas lavadel olla.

Gertu Pabbo: minu eesmärk oli jõuda viie esimese hulka

"Ma ei olnud üllatunud, et olin ohukolmnurgas, sest praegu on saatesse jäänud üksnes parimad. See on paratamatu, et keegi läheb," räägib Peggy Lee menulugu "Fever" esitanud Gertu Pabbo.

Ta tunnistab pärast saate lõppu, et nuttis nii kõvasti, et isegi tema kunstripsmed, mis olid lavameigi osa, kukkusid ära. "Me oleme Janaga väga headeks sõbrannadeks saanud – olime ju nädal aega ühes toas koos 24 tundi ööpäevas ninapidi koos. Ta on tõesti tüdruk, kellele saab igast asjast rääkida ja kelle käest saab arvamust küsida. Ma olen tõesti väga kub, ma olen nüüd jäänud nelja poisiga ja kellegi juurde pole oma muredega pöörduda," kaotas Gertu Jana Liisa näol suure toetuse.

"Minu eesmärgiks oli jõuda vähemalt viie esimese hulka ja näed – siin ma olen. Nüüd ma võtan väga vabalt, pole aimu ka, kes selle saate võidab või kes jääb kahe viimase hulka," selgitab neiu.

"Kes on suurim konkurent? Kõik! Me kõik oleme väga erinevad ja selles peitub meie jõud."