Mihkel ja Siiri Oviir.Foto: Arno Saar
Suhted
4. mai 2015, 16:27

Mihkel Oviir: naised võiks meestele rohkem armastust avaldada! (11)

Endine riigikontrolör Mihkel Oviir ütles täna Energia Avastuskeskuses toimunud emadepäevale pühendatud konverentsil "Appi, mu mees armastab mind!", et kuigi soorollide kohaselt peab armastust avaldama mees, siis tegelikult ootavad paljud mehed, et naised neile armastust avaldaksid.

"Meil on sõna armastus devalveerunud," märkis Mihkel Oviir paneeldiskussioonis alapealkirjaga "Miks Eesti naine ei tea, et mees temast hoolib?".

"Mina olin kaheaastane, kui isa ja ema viidi Siberisse. Sellist puhast pereelu, kus on isa-ema ja lapsed, on meie põlvkond vähe tunnetanud. See on avaldanud olulist mõju ka järgnevatele põlvkondadele. Naine peab tunnetama, et mees teda armastab," rääkis Mihkel Oviir.

"Siit jõuame soorollide juurde, mille järgi mees avaldab armastust. Tegelikult võiks naine palju rohkem armastust avaldada. Ühiskondlik arusaam on, et mees on aktiivne pool ja naine passiivne pool, kuid uskuge mind, väga paljud mehed ootavad vastupidist. Samas: ma olen väga õnnelik, et Siiri ei pane mind peenraid rohima," märkis Mihkel Oviir.

Siiri Oviiri sõnul loovad paljud aga armastuses lilleaeda. "Ei ole lilleaed. On muidugi lilled ka. Me räägime perest, peresuhtest. Me oleme Mihkliga koos elanud rohkem aega kui eraldi. Me oleme selle elu koos loonud. Mulle meeldib, et ma saan oma mehe peale toetuda," tunnistas ta.

"Mulle meeldib, et minu mees on minust targem. Mitte et mina panen vaod paika, vaid vahel mees sätib need paika. Me ei taha meestelt mitte ainult lilli ja käe hoidmist, vaid et nad oleks toeks."