Foto: Arno Saar
Suhted
4. mai 2015, 14:54

Elisabet Reinsalu: armastuses ei saa esitada teistele nõudmisi, vaid neid tuleb esitada ikka iseendale (11)

Emadepäevale pühendatud konverentsil Tallinnas rääkis näitleja Elisabet Reinsalu, et me ei saa vormida oma lapsi, oma meest iseenda näo järgi, kuid me saame neid armastada.

"Iga laps, kes on sündinud perekonda, võiks tunda, et vähemalt üks vanem teda armastab. Parem kui mõlemad," ütles Reinsalu Energia Avastuskeskuses korraldatud konverentsil "Appi, mu mees armastab mind!"

"Meile, eestlastele, programmeeritakse armastus kodumaa vastu juba enne sündi kaasa, mis mõne suurriigi elaniku jaoks ei ole sugugi iseenesest mõistetav. Armastusega laste vastu on samamoodi. See armastus võib tekkida juba palju varem, kui võetakse vastu otsus laps saada. Kuigi ma olen oma elukogemuse juures näinud, et iga ema ei saa või ei suuda oma last armastada ja see nõuab ka tööd."

"Minu ema on näitleja ja üht on ta kindlasti õigesti teinud – peale koristamise, keetmise ja õmblemise olen mina alati teadnud, et minu ema käib ka tööl," rääkis Elisabet Reinsalu.

"Olen isegi vahel pühendanud end jäägitult koristamisele ja keetmisele – et pinnad oleksid puhtad! Kuid laps tahab eelkõige seda, et sa teda armastaksid. Ma ei taha ju olukorda, kus laps ütleb, et meie kodu oli küll alati korras, aga seal oli vähe armastust ja püüan selle vastavalt käituda."

"Jah, peab armastama, aga peab ühel hetkel ka lahti laskma," märkis Elisabet Reinsalu. "Peab aktsepteerima, et isegi kui ta on sinu liha ja veri, ei saa ta kõiges olla sinuga ühel meelel. Armastuses ei saa esitada teistele nõudmisi, vaid neid tuleb esitada ikka iseendale."