RASKE LÄBI LÜÜA: «Minu jaoks oli Londonisse kolides kõige raskem saada head lepingut modelliagentuuriga. Ma kulutasin oma eesmärgi saavutamiseks tervelt kaks aastat, jääšõudes töö leidmine oli minu jaoks kergem,» tõdeb Maria Sergejeva. Foto: Kirill Gvozdev
Inimesed
30. aprill 2015, 07:00

Missikandidaat: meid treenitakse nagu Victoria’s Secreti ingleid! (8)

Eesti endine iluuisutaja püüab Londonis Nõukogude Liidu missi tiitlit.

"Oleme finaaliks valmistunud juba kuu aega – dieet, sport, ühised proovid. Meid treenitakse nagu Victoria’s Secreti ingleid!" naerab endine iluisutaja Lady Gaga.

Peale hea vormi näitavad missikandidaadid finaalis ka rahvuslikku kostüümi, mille lõi Maria Sergejeva jaoks Eesti moebränd Iris Janvier. "Rõivaste juurde tuleb kroon, mida on kandnud Lady Gaga muusikavideos loole "Judas"," avaldab 22aastane kaunitar.

"Kuulsin sellest võistlusest tänu neiule, kes selle eelmisel aastal kinni pani. Tunnen Oksana Šljahtitšit koolist saati ja kui ma nägin selle ürituse pilte suhtlusvõrgustikes, mõtlesin, et miks mitte sellest osa võtta," ei kaalunud Maria oma otsust kaua.

"Meil oli kaks casting’ut ja poolfinaal, kus tuli näidata oma andeid. Minul oli tantsunumber partneriga. Edasi finaali pääses 20 neidu, nende seas ka mina," räägib Maria.

Peale tema jõudis nii kaugele veel kaks Tallinna tüdrukut – Anastassia Gavris ja Katrin Savtšenko. "Katrinit tundsin ma juba varem, ülejäänud võistlejatega sain tuttavaks kohapeal. Kõik nad on väga vahvad ja mul on eriliselt hea meel kohata Londonis oma kaasmaalasi, meil on palju ühist," leiab Maria.

"Paar tüdrukut on Leedust ja nad räägivad vene keelt väga halvasti, kuid me aitame neid ja tõlgime oma venekeelset juttu," nendib ta, et võistlusel kuuleb põhiliselt vene keelt.

Ehkki omavahelised suhted on väga head, tasub pingutada, et iludusvõistlusel konkurente edestada. "Konkursi võitja saab 2000 naela (umbes 2857 eurot), teise ja kolmanda koha võitjad saavad tasuta reisi Prantsusmaale Cannes’i koos fotograafiga," mainib Maria.

Leidis Londonis armastuse

Neiu, kes esindas Eestit Vancouveri taliolümpial iluuisutamise paarissõidus koos Ilja Gleboviga, lahkus Eestist ligi neli aastat tagasi ning lõpetas oma profikarjääri. Selle otsuse taga seisis asjaolu, et ta kasvas 17aastaselt iluuisutamise jaoks liiga pikaks. Ta pani end proovile suusatamises, kuid leidis, et see pole tema ala. Selleks, et ennast teostada, otsustas ta kolida Londonisse, kus ta lootis teha karjääri jääšõudes ja saada tööd modellina.

"Praegu osalen ma vaid parimates jääšõudes. Kuna nende kvaliteet on kõrge, siis ei toimu nad ka nii tihti kui lihtsamad meelelahutusprogrammid, mis käivad aasta ringi," selgitab Maria.

"Esimene jääsõu, milles ma osalesin, toimus 2010. aastal. See oli turnee Inglismaal, Iirimaal ja Šotimaal."

Ta kinnitab, et Suurbritannias meeldis talle kohe absoluutselt kõik: kultuur, arhitektuur, traditsioonid, kombed, kirjandus. "Minu elu välismaal tegi eriliseks ka see, et kohtasin Londonis oma tulevast elukaaslast," poetab Maria.

"Teisel aastal välismaal elades sõitsin jääšõuga "Disney on Ice" läbi kogu Euroopa ja Lõuna-Ameerika. See polnud kerge. Iga nädal tuli kohvreid pakkida ja sõita uude linna. Hiljem sain rohkem aega veeta Londonis, alustasin tööd modellina ning jätkasin tööd mitmes jääšõus lühiajalise lepingu alusel," pajatab neidis oma lennukatest tegemistest. Ühtlasi on ta vahepeal jõudnud elada viis kuud Mehhikos, ühe kuu New Yorgis ja sama kaua Sydneys.

"Eelmisest aastast on minu iluuisutamisagent Ari Zakarian, kes on olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko, jäähokilegendi Aleksandr Ovetšikini ja paljude teiste tuntud sportlaste agent," leidis Maria omale tõelise tippmänedžeri.

"Mul on suur au osaleda tänavugi toimuvas Pljuštšenko jääsõus "Lumekuningas". Loodan, et sõidame järgmisel hooajal Euroopa linnadesse, Tallinna. Suvel osalen olümpiavõitjate šõus "Fantasy on Ice" Jaapanis, kus teeb kaasa ka Pljuštšenko," räägib Maria elevusega.

Pljuštšenkoga samas jääšõus

Ülesmäge liigub ka tema modellikarjäär. Aasta alguses õnnestus tal sõlmida leping ühe Suurbritannia ja Euroopa juhtiva modelliagentuuriga BMA Models.

"London on linn, kus tuleb enda eest seista. Palgad on siin suured, kuid kulud veel suuremad. Siin peab oskama ennast kehtestada. Õnneks on mul elukaaslane, kahekesi on kergem hakkama saada," kiidab neiu.

Kodulinna Tallinna ta tagasi kolida ei soovi. "Tallinnas on igav. Mulle meeldivad suurlinnad, nagu London ja New York, ehkki peab tunnistama, et ma igatsen Tallinna väga. London sai omaks väga kiiresti, kuid Tallinn jääb alati minu südamesse. Ma käin seal tihti, et näha vanemaid ja sõpru, vahel isegi üks kord kuus," lausub Maria.

Auhindade pealt kokku ei hoita

Iludusvõistlus "Miss USSR UK" toimub Londonis kolmandat korda. Enne seda kandis konkurss nime "Miss Russia UK", ehkki sellest võtsid osa teistestki Nõukogude Liidu endistest liikmesriikidest pärit neiud. Missivõitluse korraldajatele tundus hiljem, et iga neiu võiks esindada oma riiki ning seetõttu muudeti ka ürituse nime. Sponsoreid ja raha konkursi korraldajatel jätkub ning priiside nimekiri on uhke: reis Prantsusmaa kuurortlinna Cannes, kus esikolmikut pildistab Londonis tunnustatud fotograaf Joe Alvarezom, võitjale kalliskividega ehitud kroon, kuus Emperor’s Jewelry disainsõrmust musta kalliskiviga, leping modelliagentuuriga BMA Models, ööklubi DSTRKT kliendikaart, mis maksab 7500 naela (10 700 eurot), 1000naelane (1400eurone) ilusalongi kinkekaart ja palju muud.