MISSIKANDIDAAT: Maria Sergejeva, kes osaleb Londonis Nõukogude Liidu missi valimistel, ja tema endine partner Ilja Glebov. Foto: JOOSEP MARTINSON
Inimesed
29. aprill 2015, 07:00

Eesti endine iluuisutaja osaleb Nõukogude Liidu missi valimisel Londonis (2)

Kolm Eestist pärit kaunitari võtavad 1. mail Londoni TROXY kontserdisaalis osa iludusvõistlusest "Miss USSR UK" ehk Suurbritannias valitakse Nõukogude Liidu miss.

Eelmisel sajandil lagunenud impeeriumi järgi nime saanud missivõistluse 20 finalisti seas mõõdavad ilu Eestist pärit Anastassia Gavris (22), Katrin Savtšenko (19) ja Maria Sergejeva (22). Kõik nad on kolinud Suurbritanniasse Tallinnast.

Anastasia, kes on tegelnud kümme aastat võistlustantsuga, kolis Inglismaale neli aastat tagasi ning õpib Birminghami ülikoolis.

Katrin jättis oma kodumaa seitse kuud tagasi, et täita oma unistus ja kolida Londonisse, kus ta tudeerib iluteenuste koolis Beauty Therapy.

Kolmas neiu on Eesti avalikkusele kaugelt rohkem tuntud: Maria on endine iluuisutaja, kes esindas koos Ilja Gleboviga Eestit Vancouveri olümpial paarissõidus. 17. eluaastaks oli ta iluuisutamise jaoks liiga pikaks kasvanud ning proovis siis õnne suusatamises. Paraku jäi tema karjäär sellele alal lühikeseks ning ta kolis Eestist Inglismaale, et leida tööd jääšõudes või modellina.

Need kolm neidu ei ole aga ainsad eestlannad, kes suursuguse missišõuga seotud. Eesti disainer Gerli A. Chantelle demonstreerib seal oma õhtukleitide kollektsiooni. Konkursil, mis toimub tänavu kolmandat korda, on varem esitatud ka moelooja Kristina Viirpalu, Anastassia Balaki ja Ave Tamme loomingut ning šõude lavastajana astus üles tuntud stilist ja saatejuht Anatoli Ein.

Eelmisel aastal pani võitluse kinni Oksana Šljahtitš ning esimese printsessi tiitli viis koju Kristina Kovaljeva. Mõlemad neiud on pärit Eestist.

Mullu detsembris andis "Pealtnägijale" intervjuu Maris Puks, kes pidi samuti iludusvõistlusel osalema. Marise sõnul otsisid ürituse korraldajad ta üles Facebooki kaudu. 27aastane naine rääkis telesaatele, et kahtleb, kas ikka võistelda, sest kogu asjaajamine käib iludusvõistlusel vene keeles ja kõik teised tüdrukud räägivad ainult vene keeles. "Ma olen osa millestki, mille üle ma eestlasena väga uhke ei ole," selgitas Maris siis.