ENESE TEADMATA TÜTRE VANEMATEKS? Kõmuleht Globe väidab, et arst siirdas Diana ja Charlesi sugurakkudest loodud embrüo oma naisele, kes tõi ilmale tütre, teadmata, kes on tema lihased vanemad.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
28. aprill 2015, 07:00

Printsess Dianal ja prints Charlesil on salatütar? (20)

Kõmuleht Globe on lõhanud pommi: USAs elavat varjunime all prints Charlesi ja printsess Diana salatütar, kelle olemasolust üldsusel seni aimugi polnud. 33aastane Sarah olla kui Diana suust kukkunud. Temaga olevat kohtunud koguni Diana ja Charlesi vanema poja Williami abikaasa Kate Middleton, kes lähipäevil toob ilmale teise lapse. 

Walesi printsi Charlesi ja tema mõrsja Diana Spenceri pulmi jälgis 29. juulil 1981 maailmas üle 750 miljoni televaataja. Sama aasta 5. novembril kuulutas Briti õukond, et troonipärija ja tema vastne abikaasa saavad lapse. Veidi enne esimest pulma-aastapäeva, 21. juunil 1982 tõi Diana Londonis St Mary haigla Lindo eratiivas ilmale poja, kes sai nimeks William Arthur Philip Louis. Kaks aastat hiljem, 15. septembril 1984 sündis Diana ja Charlesi teine poeg Henry Charles Albert David ehk Harry. Armastatud südamete printsess hukkus 31. augustil 1997 vaid 36aastasena Pariisis autoõnnetuses. Tema poegadest on saanud kuningakoja populaarseimad liikmed. 32aastane prints William saab lähipäevil perelisa: abikaasa Kate sünnitab nende ligi kaheaastasele pojale George’ile mängukaaslase, kuulu järgi õe.

Kuidas on võimalik, et enne Williamit jõudsid Diana ja Charles tütre saada? USA kõmuajakirja Globe lugu kõlab pööraselt, kuid pole päris võimatu. Globe väidab, et enne kihluse väljakuulutamist korraldati Dianale kuninganna Elizabeth II käsul günekoloogiline läbivaatus. Tuli ju välja selgitada, kas troonipärija Charlesi tulevane abikaasa on ikka viljakas ning võimeline talle järeltulijaid sünnitama. Läbivaatus leidnud aset 1980. aasta detsembris, kui 19aastane Diana oli veel süütu. Globe’i väitel võeti uuringu käigus Dianalt munarakke, mis katse mõttes viljastati Charlesi seemnerakkudega. Eksperiment õnnestus – tulevase kuninga väljavalitu osutus viljakaks. Ent Globe väidab, et üks arstidest ei hävitanudki kõiki embrüoid, vaid siirdas ühe viljastatud munaraku omaenda abikaasale. Nii tõi too ilmale Charlesi ja Diana esimese lihase järeltulija – teadmata, kes on lapse tegelikud vanemad. 

Võõras naine kandis oma üsas Diana ja Charlesi last? 

Seda, et talle tehti enne kihluse väljakuulutamist günekoloogiline läbivaatus, on Diana kinnitanud. "Mind tuli kontrollida, enne kui mul Charlesiga abielluda lubati," öelnud printsess oma sõbrannale.

Globe’i väitel on kelm arst ja tema abikaasa juba mitu aastat surnud – kõmulehe kinnitusel hukkusid nad autoavariis. Tütar Sarah’l polnud oma päritolust aimugi. Siis aga leidis ta isa päeviku ning sai teada šokeeriva tõe.

Nüüdseks 33aastane Sarah elavat incognito Uus-Inglismaa osariigi väikelinnas. Globe’i kinnitusel üritas ta oma päritolu välja selgitada, kuid siis saadeti tema telefonivastajale ähvardav sõnum: kui talle elu armas on, tuleb tal detektiivitöö lõpetada. Seepeale pagenud Sarah sünnimaalt Ühendkuningriigist USAsse. Tema hirmu teravdasid kuuldused, et printsess Diana ei surnud loomulikku surma, vaid et fataalne autoavarii oli korraldatud Charlesi eksnaise kõrvaldamiseks. 

Globe: Sarah kardab oma elu pärast 

Globe’i väitel kohtus Sarah prints Williami ja Kate’i hiljutisel Ühendriikide turneel Kate’iga. Lehele on kõik teada: kohtumine kestnud täpipealt 44 minutit. Sarah’ olemasolu tähendaks ju, et just tema, mitte prints William, on Charlesi järel järgmine Briti monarh. Kuid Buckinghami palee pole artiklis toodud väiteid kommenteerinud. USA kõmulehed on muidugi varemgi Briti kuningakoja liikmete kohta pööraseid teooriaid avaldanud. Kolm aastat tagasi avaldas seesama Globe esiküljeloo, väites, et kuninganna Elizabeth II on suremas ning Charlesi teine abikaasa Camilla ihub hammast troonile.

Briti leht Daily Mail märgib, et Diana günekoloogiline läbivaatus oli tõenäoline – tuli veenduda, et troonipärija pruudi organism on lapsekandmiseks sobilik. Küllap viis selle läbi kuninganna lugupeetud kirurg-günekoloog Sir George Pinker. Ent kas Dianalt võeti tõesti munarakke ja need viljastati katseklaasis? Tõendeid sellest pole, kuid täiesti võimatuks ei saa seda samuti nimetada, nendib Daily Mail.