Foto: LAURA OKS
Saund
27. aprill 2015, 18:01

Anelle Tamm: mul jäi eesti keele eksamil aega väheks (1)

"Vahepeal oli mul väga halb tunne, siis natuke parem ja jälle väga halb," ütleb Tallinna Reaalkoolis õppiv Anelle Tamm, kuidas end pärast eksamit tundis.

"Kirjandis on väga palju nüansse, mida peab meeles pidama. Lõpuks jäi aega väheks, hakkasin kiirustama ja lõpetasin lõigud kuidagi suvaliselt. Viis pluss tunnet küll pole, aga loodame, et läheb hästi."

Anelle analüüsis kirjandiosas riikidevahelisi suhteid nüüdisaegses maailmas ja arutles, kuidas mõjutavad riikide suhted tavakodanikke. "Kirjutasin sellest, et riikidevahelise suhtluse juures on kõige olulisem see, et nad üksteist nii materiaalselt kui ka moraalselt abistaksid," ütleb neiu. Teemavalikul lähtus ta sellest, et oskaks oma kirjutatut ka reaalsete faktide ja näidetega toetada. "Riikidevahelised suhted on viimasel ajal väga aktuaalsed. Venemaa ja Ukraina teemat ma ei puudutanud, sest arvasin, et see on ära leierdatud ja sellest kirjutavad paljud."

Riigieksamina kirjamineva uurimistöö kirjutas Anelle möödunud aastal viimase 5-6 aasta jooksul Reaalkooli lõpetanud inimestest, kes tegelevad muusikaga. "Juhendaja soovitas, et keegi pole teinud sellist kokkuvõtlikku uurimistööd." Kooli valikeksami teeb Anelle geograafias.