Inimesed

Janar Joala: isa oli elus kibestunud. Ma tõesti ei tea, miks (149)

LISA KOMMENTAAR

Jaak...27. aprill 2015, 23:28
See on nii ilus laul, väga andeka ja kalli inimese lauldud.
tüüpilised eestlased27. aprill 2015, 19:35
Appi! Mis raha sai Joala poeg siis endiselt Kroonika läbupritsilt.Kadunud isa müüs tegelikult oma väikese poja maha.Kuulsus lõi nii pähe ja hiljem see mairegi.See lesk on oskanud ennast kindlustada.
Algul oli ju jutt,et Jaak ehitas isale maale maja.Nüüd peesitas rõõmus maire seal jõuluidüllis.No kui isegi matuste korraldamiseks ei leidnud,et ta peaks seda kandma.Las teised teevad.Olgu poeg milline on aga isa reetis ta.See tema kuulus olemine ei ole pehmendav asjaolu.Sümpaatia on Janari poolel.Kuigi kasuema lasi tal lõdvalt pärida isa võlad,mis üheskoos tehti ilmselt.Õnnetud elud.
kallis,Janar o oma emmme poig27. aprill 2015, 22:08
Vanal Joalal oli oma elamine ja Maire elas Jaagu majas. Elas aastaid .
Seebu28. aprill 2015, 01:00
Loe palun oma jutt nüüd kaine peaga ka läbi.
27. aprill 2015, 18:59
Intervjuust saime teada et kukkus, tuba oli verd ja järgmine päev oli juba morgis riietatuna ning suleti kirstukaan. Kuidagi veider kiirustamine.
no27. aprill 2015, 18:48
lugesin sellest intervjuust välja palju vasturääkivusi Janari ütlustes. Äärmiselt labane väljendusviis, nördimus ja viha, kibestumus. Noorena pole viitsinud õppida, sellest siis ka halb elujärg. Nüüd avanes võimalus raha eest oma isa maha müüa! Ajab suust välja, mida sülg suhu toob! No kes usub seda räpasevõitu laimu? Häbi!
Paistab, et asi on päranduse jagamises, mis on poja suured lootused purustanud. Siiski võiks INIMESEKS jääda ja oma isa mälestust austada!
Raha27. aprill 2015, 21:43
ka lesk on lasknud raamatu kirjutada ja kes teab ehk tulevad ka CD-d JJ lauludega ...Ja see kõik on R A H A . Lepingutasud , honorarid vmt Toob sisse niiet vähe pole......
28. aprill 2015, 07:40
Miks poeg ei võiks rääkida? Meeste hingeelu on tunduvalt õrnem kui naistel ja küllap see mõjus nii Jaagule kui ka Janarile. Ükski normaalne ema ei nimeta oma poega "kuulsa isa lollakaks pojaks". Mis on seal nii salata, et kõik soovisid, et Janar midagi ei räägiks? Lapsepõlv kujundab ka edasist elu ja näha lapsena vaid joominguid, pole just ilus pilt. Teada, et sul on isa, kes sinust ei hoolinud, pole ka just meeldiv, magas lapse esimese koolipäevagi maha. Üks asi on JJ ilusad laulud, kuid ärgem tehkem temast jumalat ja iidolit. Inimesena oli ta samasugune puudulik nagu me kõik.
Keda uskuda?27. aprill 2015, 15:47
Pigem JJ poega Janarit, kes lihtsalt ja otsekoheselt rääkis tegelikust olukorrast! Teised, kes põhjendamatult teise kuulsuse aupaistel ennast upitades soojendavad, järgivad madalaid instinkte "money talks" põhimõttel. Maire ja Vahuri intervjuu asetub seetõttu täna hoopis teise valgusesse, mitte enam jõuluvalgusesse.
to helmut27. aprill 2015, 13:47
Mis sa märatsed küsiti ju ilusasti vasta siis inimlikult hirmus inimene oled.
lihtsalt27. aprill 2015, 11:34
Teadsin kunagi Jaagu isa Janari vanaisa kes elas Lillekülas kas Janar elab siis praegu oma vanaisa majas.
helmut27. aprill 2015, 11:57
mida sa sogad see pole kunagi Jaagu isa maja olnud vaid Janari ema vanaisa ehitatud maja
Mina ei loe mittekuidagi välja , et Janar vihkab oma isa v on kibestunud27. aprill 2015, 10:41
pigem ta meenutab nii helgemaid kui ka vähem helgemaid aegu/hetki, mis on seotud isaga.... Mis seal siis nii halba on ?Jaak oli vastuoluline isiksus aga ikkagi isiksus, mitte mingi suss :)) Pigem kerkis mul küsimus, kuidas võis Doris öelda oma pojale nii nagu ta ütles,:" oled kuulsa isa........poeg" ja samas miks see vanavanaema vihik on Maire kasutuses , aga mitte Janari ? Janaril on oma isa vanaemaga rohkem seost kui Mairel...
....27. aprill 2015, 11:31
Loe artiklit uuesti, Janar ütleb ise, et sellepärast, et ta ei räägi Mairega. Eks ema sellised sõnad ja suhtumine kasvatavadki selliseid lapsi. Kahju Jaagust, kes oma eraelu aastaid varjas ja nüüd poeg peale surma lööb noa selga ja tahab pärandust.
Minu kummardus Jaagule, kes lummas ühte kuuendikku kogu planeedist, muidugi jäi lapse jaoks aega vähe, või oli ka tihti suhtumine, et kui olen mölakas nende silmis, siis pole vajagi.
to .....27. aprill 2015, 11:36
Mairega ei suhtle ta muudel põhjustel, loe ise uuesti intervjuu läbi....
hihh27. aprill 2015, 17:29
mida ta lummas. hääl oli ok ja välimus. aga muidu oli puine ja igav. noh tolle aja kohta oli hea küll.
Aga27. aprill 2015, 07:34
Ju nii oli, meie ega ka keegi teine saa siin midagi muuta..
Keeks26. aprill 2015, 21:34
Huvitav kuidas inimesed ühest artiklist nii palju erinevaid asju välja loevad... EP parim intekas jne... Artikkel on aus ja avameelne, seda kindlasti. Korralik ja tore inimene, nagu keegi on siin võtnud vaevaks kirjutada. Minule seevastu jätab Janar Joala üsna primitiivse inimese mulje. Artiklist tuleb välja, et parimad hetked isaga olid need, kui ennast sai "pinalisse" tõmmata. Kogu keelekasutus ja olek on ikka üsna jõmmilik. Hetkel on ENSV, õppida polnud vaja, nüüd müün asju jne... Tundub, et teised on ikka oma hädades süüdi. Ka sellele ajal käisid inimesed koolis ja õppisid, arenesid jne... Kui mina Oleks Janari isa, ma ei tea, kas ma oleks uhkusest üle ääre ajav? Kahju muidugi, et saatus on inimestele erinevalt andnud ja pole kõigile ühtmoodi pai teinud, aga Janar Joala paistab ikka üsna kibestunud inimene olevat. Lugedes suhtumist oma isa raamatutesse ja kõik muusse, siis vihkamist on siin palju, rohkem kui oleks võinud arvata.
26. aprill 2015, 22:20
Lõpeta. Ka tema on inimene ja tal on õigus oma arvamusele. Lapsepõlvest ainult joomised meelde jäänud, mida sa siis tahad?
Kahju.....26. aprill 2015, 22:33
Toetan täielikult sinu arvamust. Lapsel läks "kõht lahti" ajakirjaniku pakkumise peale ja valaski kogu solgi välja. Oleks ikka võinud oma ema ja vanaema ja tütart kuulata. Vaene isa, ta hoidis oma eraelu nii varjatult. Paljudel polegi isa, aga nad ei vihka nii. Teda võeti ringreisidele, toodi "sodi" pidevalt. Minule on Jaak Joala kinkinud ilusaid hetki, tema lüüriline hääl on mu hinge puudutanud, mul on kahju, et tal on niisugune poeg. Aga eks kõigepealt abielu ja seejärel suhe lapsega läks ka vist KGB nahka.
arvaja27. aprill 2015, 09:02
Nii ja naasugust elu elanuna arvan, et ka Janaril on õigus oma arvamusele isast. Temale oli Jaak Joala isa, meile laulja. Mina ei saa oma elus üheks olemist eelistada teisele. Isadus ja emadus on nii õrnad teemad, et seda ei saagi põhjendada ega lahti seletada. Äkki oligi Jaagu kibestumise põhjuseks tagaspidine elumõistmine, mis oma ajakulgemise tõttu toimunut muuta ei lasknud. Aga sellist noorena pidutsemist ja joominguid toimub ka praegu, toimus vene ajal ehk minu nooruses ja toimub ka edaspidi.
jah,kadedus ja v i h k a m i n e on üle kõige27. aprill 2015, 09:04
ja kus on ikka nõudmised . Kas eksin palju,kui õtlen,et see kutt on käinud Jaagu teist abikaasat sõim amas ,kodust välja ajamas ja ÕIGUSTATUD nõudmisi esitamas.
Kõik,mis Mairel olemas, kuulub Janarile.
to jah, kadeus ja vihkamine on üle kõige27. aprill 2015, 11:32
Loe artikkel läbi ja saad teada , et Janar ei suhtle Mairega. Niiet su väited ei pea paika, keegi pole käinud sõimamas ja ( viimasel ajal ainult Jaagu) kodust välja tõstmas.... PS! Jaak vahetas ise lukud ära, kui kolis Mairest lahku elama. Eks selleks oli siis mõjuv põhjus miks ta lukud ära vahetas.....
Õudne26. aprill 2015, 19:58
mis toimub:( Kommentaarid kuuluvad enamuses vara kisklejatele. Tundub,et minu lemmiklauljal Jaagul ei vedanud naistega. Naiste õelustuules kasvas ka poeg isast mitte hoolivana. ja "kõverana". Kujutan ette,et ema ei lubanud poega isa juurde ja uus naine ei tahtnud. On naisi,kes oskavad meestega manipuleerida ja mehed kuulavad suud ammuli ja usuvad. Usuvad kasvõi oma rahu huvides. Väga kurb. Mina ei tunne neist kedagi,kuid arvan. Kõik nad elasid ja tegid vigu, seega jäävad tühjade kätega. Lapselaps,noor inimene,kellel elu ees saagu kogu pärand endale ja ainuüksi enda kasutada. Oleksin kohtunik,otsustaksin nii.
26. aprill 2015, 20:50
Sa ära kujuta ette.
lapselaps saagu kõik, ka selle,mida Maire oma palgast ostnud on, kuhu ta oma tööd on hoolt 30 aasta jooksul 27. aprill 2015, 09:09
sisse pannud, Jaagult jäänud mälestused.Kõik lapselapsele.
See Janar kriuksus,et temale jäi pihutäis zitha ....s.h. 2 soliidset autot nimega "Jaguar",
Kust kandist tema teab,et Maire teha vihkas ?
Oli üks venelaste saade,kus Jaak arvas .et Maire on tema elus parim,mis juhtus.... ja Janar teab ning röögib vastupidist.
Imelik lugu selle ausa ja ülimalt õiglase Janariga.tea kui hästi ta oma emmmmme poldist,onu Rawellist räägib.
Kiidab taevai ?
to 09:0927. aprill 2015, 12:07
Tõsi Jaak on nii rääkinud, et Maire on tema elus parim, mis juhtus.... aga lõpuks ikkagi kolis M-st lahku ja vahetas korteri luku ära.... Ja see on fakt, mis fakt.
Nii võib elus juhtuda, et algul oled õnnelik ja arvad, et see ongi T Õ E L I N E Õ N N ja A R M A S T U S aga hiljem pettud ja saad aru , et see inimene pole päris see keda oma kõrvale vajad, et olla tõeliselt õnnelik ja olla armastatud. Tundub julm , kuid nii see üsna tihti on. See on elu !
teada värk26. aprill 2015, 19:37
Täitsa tavaline läbipõlemine, kui jäi välja ravimata, põdes elu lõpuni kroonolist depressiooni.
Inimene muutub tujukaks, hirmus õrna nahaga, kõike võtab liiga südamessse, põeb lõputuid põdemisi, suhelda ei taha, on kogu maailma peale pahane, istub kodus, jne.
Nõuka ajaõ kahjuks poldud teadlikud kõige tavalistemast psüühika värkidest. Mis teha...
Tegelikult täiesti muretult ravitav nähtus. Aga hea arsti peab leidma, enamus psühhiaatreid paraku pole eestis tasemel, kõvasti ajast maha jäänd.
ka26. aprill 2015, 19:35
minul oli pidevalt see tunne Eestis olles, kohe kui ära kolisin oli norm olla, Jaak oleks pidanud mõtlema mõnda muusse riiki kolimise peale, kus parem kliima ja normaalne elustiil, USA näiteks, aga kuna liiga kauaks ootama jäi siis enam ei jaksand kuhugi kolida ja kibestuski, täiesti loogiline asjade käik...
Vibalik26. aprill 2015, 19:32
Poeg pole kursis miks isa oli enesesse tõmbunud. Asula tn. korter varastati tühjaks ja sõimati ,,Kremli ööbikuks" juba üksi sellest sai kõrini ja soovis areenilt kaduda. Palun jätke armastatud laulja hauakääpas rahule ja lõpetage oma emotsioonid .
gre28. aprill 2015, 01:14
Keegi pole hauakääbast näppinud.
JA igal inimesel on õigus oma emotsioonidele
imelik26. aprill 2015, 18:09
kui rahad mängus ilmub ei tea kust nn poeg välja
26. aprill 2015, 16:28
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kullakesed27. aprill 2015, 00:12
Jätke lahkunud inimene rahule
ära ilmal valu kaeba26. aprill 2015, 12:52
veelgi enam, ajakirjanikele.
vist ei loegi seda kurtmist, milleks. JJ jäägu mälestusse lauludega.
Mina26. aprill 2015, 12:29
Lugesin artikli läbi ja väga hea et poeg kõik südamelt ära rääkis, mõnigi asi sai selgemaks. Kuid silma jäi lõik, kus Jaak Joala ärasaatmisel Vahur Kersna koos naisega m illegipärast ei surunud poja kätt ja ei avaldanud kaastunnet on küll inetu. Ei uskukski Kersna poolt sellist matslikku käitumist.
kaks26. aprill 2015, 12:51
Kersna ongi matside mats
eesti on väike26. aprill 2015, 13:36
kes teab millised sidemed kersnal selle 'esimesel korral kätte ei anna' Mairega on. aga matslik ikkagi.
ju Kersna on tuttav ja teab,MIS see Janar üldse on27. aprill 2015, 09:12
vast luges ta Jaagu solvamiseks sellise inim ese käe surumist.
Jaak...26. aprill 2015, 10:44
Nad olid ju isa ja poeg, ju see rääkimine oli Janari hingele vajalik, aga Jaak oli ikka võimsa häälega , väga väga andekas laulja. Ei taha siiani uskuda, et teda meie hulgas enam pole - ei tule ta tänaval vastu ega sõida autoga mööda. Aga Jaagust jäid alles tema poolt kauniks lauldud laulud ja neid saame me alati kuulata. Ajakirjandus võiks edaspidi esile tuua Jaagust ikka lauludega seotud mälestusi, inimesed tahavad ju kuulata ja teada tema esinemistest. Jaak Joala väärtus muusikuna ja lauljana on hindamatu. Minge parem Metsakalmistule ja süüdake tema auks küünlaid ning avaldage austust Eesti ühele parimale lauljale. Janarile ja tema perele elus kõike head.
jajah 27. aprill 2015, 00:17
Mis hinge on põhjakihi joodikul?
27. aprill 2015, 00:43
Ole siis inimene ja aita teda, mitte ära süüdista
27. aprill 2015, 18:54
Ka joodikul on hing ja veel õrnem kui sinul.
ikka joo, joo joo25. aprill 2015, 22:48
janaris ei ole minu meelst elurõõmu. ja talle näkku vaadates, teame ju ka, miks. mis siin enam rääkida. alkolembelise kibestunud pojakese heietused, kes kujutab ette, et kuna oli Jaagu poeg, peaks kogu Jaagule kuulunud vara talle nüüd maha joomiseks sülle kukkuma. alatu ikka küll. elavat isa polnud nagu eriti tarvis, aga raha järele vesistab suud küll.
.26. aprill 2015, 07:40
isal ei olnud poega tarvis, need on tagajärjed, samamoodi on ka üksildaseks jäänud poeg kibestunud.
kuule ikka joo26. aprill 2015, 09:40
Täiesti normaalne ja loomulik on see, et laps pärib oma vanemate vara. Vanemate ja lapse suhte määravad üldiselt ikka vanemad ja nagu artiklist lugeda, siis isa oma kohustusi lapse ees ei täitnud. Teda polnud lapse jaoks olemas, laps teda ei huvitanud.
26. aprill 2015, 10:54
Raplas toimunud kontserdil pidi Joala ka esinema, aga lavale ei ilmunud. Miks ta ei esine, ei teatatud. Tõnis Mägi oli tol korral päris joomane kui laulis. Hiljem oli jutt, et Joala oli ka täis kui tinavile, sellepärast lavale ei tulnudki. Olen Joala eakaaslane ja olin sellel kontserdil.
26. aprill 2015, 18:50
Isal polnud tõesti poega vaja, magas isegi poja esimese kolipäeva sisse, selle asemel et teda kooli saata. See "saatmine" oli filmitud pärast, tagant järgi kuidas nad "õnnelikult" last kooli saadavad. Tegelikult oli ema tööl ja isa magas ning laps läks üksi hilinemisega kooli, kui pidulik kooliaktus oli juba läbi.
odios25. aprill 2015, 22:40
Joala oli tundliku hingega ning solvus tõsiselt selle peale, et teda kremli ööbikuks jm kutsuti eestlaste poolt. Ta ei saanudki selles üle ning see viis temalt tervise ja elu lõpp tuli enneaegu.
Hea, et keegi selle teema avas. Hea, et lähisugulane.
26. aprill 2015, 18:53
Vast ikka see suur esoteerikahuvi viis ta sinna poole . Isegi ta voodi oli kaetud fooliumiga et Magdaleena haigla sateliidid tema ajudesse ei tungiks.
peaks 25. aprill 2015, 22:24
juba aitama, Mis sest kadunukesest kogu aeg padrata. Muidugi oli ta kibestunud,solvunud ja vihane kõikide teiste peale .Ei osanud aru saada,et ajad on teised ja tuleb kohastuda. Kremli ööbik heideti nurks,mõtleks,kui solvav ! Tema arvas,et on suurkuju,toimetab ise,sõidab kuhu ja kunas tahab.Kui disklahvi sai,oli pettunud elu lõpuni .Imestama paneb vaid see,miks ta Venemaale ei läinud,kui nii väga seda elu taga nuttis? Dorisest läks ju lahku,Janarit ei kasvatanud Oleks võinud mingi Niina Ivanovaga kaunist pensipõlve veeta personaalpensionäri pensiga,sein gramotasid täis .
mis sa25. aprill 2015, 23:46
jah26. aprill 2015, 10:20
tõesti parem vait olla, sest iga vanem eestlane teab kuidas Jaagu armastatu teda pettis, pealegi sellise tegelasega kes tema peale koputas ja kade oli
eks me oleme kuulnud küll kuidas KGB kaastöölised kurtsid - ei allu enam meile, on juhitamatu!
õige , ta väärinuks kahtlemata enamat
Raha teeb elu muretumaks!25. aprill 2015, 22:24
Mida ta halab? Nüüd on rahakraanid valla. Pappi kukub nii raamatute kui muusikaplaatide müügist!
to 22:2426. aprill 2015, 11:35
aga kellele kukub ? Arvad tõesti, et kasum läheb sõbralikult jagamisele... irw
vera25. aprill 2015, 21:18
no ja siis26. aprill 2015, 10:24
tule taevas appi, kui rumal! mis puutub siia laulu jaoks valitud Saagim kui modell!?
noh ja siis26. aprill 2015, 10:28
mida peab siis sellest arvama? ja kui valiti laulu modelliks Saagim, ega Jaak seeärast halvemini laulnud
arvamus25. aprill 2015, 18:47
Tundub aus jutt olevat. Jõudu ja tervist Janarile, Dorisele, Carmenile. Palju halvem variant oleks avalikkusega mitte suhelda.
otsale ei saanud neist 25. aprill 2015, 18:10
keegi ligigi, järgmine oli joala, siis tükk tühja maad ja siis hädapärast linna, seejärel vahelduva eduga kõik ülejäänud k.a. mägi.
to otsale ei saanud neist keegi ligi25. aprill 2015, 20:33
G. Ots ja J.Joala esindasid ikka erinevaid muusikalisi žanreid. Neid päris ühte patta panna ei saa... Ots oli oma žanris (klassikaline) tipp ja Joala oma žanris (levimuusika v popmuusika) tipp, seega meil on olnud ja ehk ka jäävad mälestustesse kaks väga vinget ja tugevat tipp-tegijat.... ;)))
Ott25. aprill 2015, 16:52
Venemaal tundis Joala end hästi, teda austati, temast hooliti. Ta teenis seal hästi. Tore oli tal olla koos Venmaa intelligentsiga.
ivo25. aprill 2015, 16:48
Kõige suurem pettumus oli, et poeg ei teinud temast väljagi.
ivole-le25. aprill 2015, 17:19
Vale. Võiksid rohkem mõelda...
kurb hommik25. aprill 2015, 15:54
Mina olen ka varsti 50, aga kogu elu on mingi kurbuse vari saatmas olnud. Äkki märkasin, et elu on elade veel mingit 20-30 aastat ehk. Ja selle aja otsustasin ELADA. Raha palju pole, aga loodusest saan nautida alati. Inimestelt enam palju ei oota, olen meeldivalt yllatunud, kui keegi midagi ilma palumata minu heaks teeb. Aga seda juhtub vahel ikka Elu polegi nii paha.
R25. aprill 2015, 18:54
Ühel hommikul ärkasin ja mõtlesin nagu sõbranna: kas tahaksin elada üksinda nagu tema või kahekesi ja leidsin, et kahekesi on parem.
silmapaistavate vanemate lapsed25. aprill 2015, 15:53
ei ületa oma vanemaid, isade puhul on see poegade probleem, emade puhul probleemitsevad tütred.
ainult väga tugev isiksus suudab vanemat süüdistamata oma keskpärasusega leppida. punkt.
misasja25. aprill 2015, 16:34
probleem ei tule lapse leppimatusest keskpärasusega, vaid sellest, et vanem on säravalt lenneldes oma uhket karjääri teinud, aga oma pereelu elamata jätnud, lapsed on üles kasvanud sisuliselt ilma vanemateta ja kodusoojuseta.
muidugi25. aprill 2015, 17:06
isa lendles ja ema krõpsutas, lapse jaoks põld kellelgi aega...
Lugeja25. aprill 2015, 15:46
Aga kas Te mäletate üldse või teate kes oli Leida Peps?
mis25. aprill 2015, 17:25
puutub siia Peipsi Leida ????
ää25. aprill 2015, 18:26
ei puutugi, Lugeja küsib Pepsi Leida kohta.
misasja25. aprill 2015, 18:55
krisse25. aprill 2015, 22:24
tt25. aprill 2015, 15:17
KUULE,TT25. aprill 2015, 17:23
PROGRAMMEERI HÄÄLED PEAS RINGI! :D
Oh aegu25. aprill 2015, 15:02
Natuke nagu Inno-Irja blogi lugemise tunne jäi peale seda artiklit. Rääkimine-hõbe, vaikimine-kuld. Kahju, et minu kunagine lemmik nii üksi pidi oma lõpuajal olema, pärijaid ja jagajaid on alati palju, aga seda ei pea leheveergudel tegema.
Aga25. aprill 2015, 15:00
kes meist ei oleks ühes või teises asjas kibestunud. Kas ei võiks talle juba rahu anda ja igaüks oma eluga edasi minna.
rahune25. aprill 2015, 14:29
, mul pole sedagi, tänapäeval, st. praegu on hästi nõutud vanatüdrukud, kes ei tea päriselust midagi, aga nad on nõutud kaup hetkel, sest neil polegi muud kui töökoht, see ongi nende kodu...jube
Kõigest25. aprill 2015, 14:29
Kõigest25. aprill 2015, 15:48
Eva25. aprill 2015, 13:53
Janar peaks tõesti olema ka juriidiliselt ainupärija.Maire põgenes ära metsamajja ,kui Jaagul oli halb ja oli tõsiselt haige.Maire vestlus Vahuriga tegi lausa viha,seal ei olnud kurbuse tilkagi,ainult üks salatsemine ja vastikult autu rääkimine Jaagust.Miks sa ei austanud Jaagu poega,kuid ihkasid Joala nime.Lapsi sa ei saanud,jaak ei tahtnudki,sest tal oli juba armas poeg suure elu armastusega-Janar.
To Eva25. aprill 2015, 15:41
Mida tead sina sellest asjast ja sellest elust?
kas Eva on25. aprill 2015, 16:37
kade ja vihkav Janar ise ?
Kurb sellisest pojast,aga mis teha.... ema oli tal ka ilus naine
laulja saatus25. aprill 2015, 13:51
Ehk Joala oli vast kibestunud ka selle tõttu, et ei suutnud enam samal tasemel laulda kui varem. Ta oli ju kunstnik, loominguline inimene, laul oli tema eneseväljendus ja -teostus. Lugesin ühe kuulsa ooperilaulja intervjuud, kes ütles end lootvat, et ta hääl ei sure enne teda, sest see oleks tema jaoks maailma lõpp. Joalaga just nii ju juhtuski,
Ei kadunud see hääl kuhugi!25. aprill 2015, 13:56
Mina ei usu, et Jaak Joala üldse kibestunud oli, laulis nii kaua kui huvi oli ja nagu juba tuhat korda on öeldud ka Maire poolt, ta ei tahtnud enam laulda isegi mitte miljoni eest!
Nii lihtne see ongi.
jaan26. aprill 2015, 08:12
kas seda mairet saab uskuda?
kelly27. aprill 2015, 21:49
see oli palju aastaid tagasi...hiljem muutus suhtumine...
inimene25. aprill 2015, 13:43
Janar, ole uhke. Sinu isa oli tubli ja väga andekas inimene. Vähesed lauljad said tema vastu. Praegused meie kuulsused on tema kõrval prääksuvad, ennast täis inimesed. Sinu isa laul voolas vabalt suust. Näiteks praegune laulja Ott pigistab hääle välja nagu kahe kannika vahelt. Ega Ott ainuke prääksatus ole. Tõnis mägi, Ivo linna ei pääsenud su isale ligigi. Sellest tingitud nende halb suhtumine sinu isasse. Kremli ööbikuks kutsuti. Ära unusta, et sinu isa kuulati ja kiideti kümnete miljonite inimeste poolt. Teised lauljad kadestasid ja nüüd süüdistavad, et ta nõudis suuremat tasu. Praegused pigistatud häältega lauljad on kohutavalt makstud üle. Ole mees sa ise ja tunne uhkust oma isa, Jaak Joala üle. Tema oli arukordne mees.
Nõus, aga mitte sellega... 25. aprill 2015, 13:52
.....et Linna, Ott või Mägi prääksuksid, seda kohe kindlasti mitte. Ära unusta, et Ott tunnistati parimaks vokaal - lauljaks Eurovisioonil. Sellist tunnustust prääksujatele ei anta vaid häältega lauljatele.
Ivo Linna mahe hõbedane hääl on temale omane ja minu ja ma usun, et paljude jaoks oli ta Joala järel teisel kohal.
vana hõbe25. aprill 2015, 14:53
Kust otsast hõbedane?
kui Linna25. aprill 2015, 16:38
oli teisel kohal,siis
maestro mägi oli esimesel või ????
TT26. aprill 2015, 09:41
Minu jaoks oli ja on Ivo Linna I-kohal
jah26. aprill 2015, 10:56
Linna oli ka
aga oli kuni kooseluseaduseni, peale seda sai temast minu jaoks mingi ifka
Jaak ei oleks sellist reklaami teinud
Tupac27. aprill 2015, 12:46
Saates Carte Blance on Jaak Joala ise kinnitanud, et ta väga austab Ivo Linnat ja peab teda endast paremaks lauljaks.
Jaagu austaja27. aprill 2015, 19:04
milleks teisi lauljaid halvustada! Kui ei meeldi, ära kuula neid - nii lihtne see ongi!
Ja ära arva, et sinu muusikaline maitse see kõige parem on!
25. aprill 2015, 13:15
aga elu on nii vastikult ebaõiglane, et siin ei saagi ilma kibestumiseta hakkama.
ja kui oled veel nii kõva mees nagu joala... tõesti raske. näed kõike sahkerdamist ja värki, mis on imal ja vastik. kuidas su ees poetakse, lipitsetakse, altleti kaupa pakutakse jne. see võis tüütu olla küll. aga samas tahad ju elada
realist25. aprill 2015, 13:13
mis seal ikka oli, vend oli kurb, et NL lagunes ja enam venemaal ei saanud estraadi teha. Eestis selline sült peale ei lähe.
25. aprill 2015, 13:54
Kuule, realist, sa pole vist Joalat laulmas kuulnudki või ei tea, mida tähendab "sült"
jaska sjult25. aprill 2015, 21:43
ega sa ju ometi ürita meile öelda, et joala venemaal sülti ei teinud? jah, see pole sama sült, mida eestis selle all mõeldakse, kuid sült on see sellest hoolimata! lihtsalt vene sült. ja seda leelotas joala idapiiri taga oi-oi kui palju! vaid väike käputäis laule oli repertuaaris, mida ehk kuidagi kannatas mittesüldiks nimetada. ju see vene süldilauliku töö sõigi jaagu ajud ja närvikava ära.
ta on maetud,ja kadedus pureb ikka veel ???27. aprill 2015, 09:23
Nojaa, see Salieride punt on alati olemas.
Kaugel realismist!25. aprill 2015, 13:57
Midagi nii tobedat ma pole veel kunagu lugenud!
ajalugu25. aprill 2015, 17:28
ja mida see praegune kuke ja kanakari laulab-hullem sada korda ,mingi kiunumine ja näugumine käib,midagi mis ka aastakymne pärast kuulatav oleks-netu
Kirde-Eestlane25. aprill 2015, 12:56
Jaak oli tark ja andekas inimene - imelik ka, kui see niiöelda "demokraatia" ja "vabadus" Temas kibestumist ei tekitanuks:(!
Polnud erilist pühjust rõõmustamiseks.25. aprill 2015, 11:50
Eks Jaak oli normaalne inimene, nägi mis ümberringi ülemineku ajal toimus ja kes kõige esimestena kasu hakkasid kapitalismist lõikama ja kuidas!
Kui25. aprill 2015, 11:49
Jaagul kolbas Mairega elada, kolbas meil seda ka vaadata.Ilona vist väitis, et lõpuaastatel v -aastal Maire Jaaguga ei elanud!Voi olen millestki valesti aru saanud!Las Jaak nuud magab.Loomulikult oli ta staar Venemaal.Venelane austab ja jumaldab oma iidoleid.Eestlane armastab ka, aga sissepoole ja hoopis teistmoodi.Kui oled tunda saanud suuri kontsertsaale, jääb väike Eesti väikeseks!Jaak valis elukohaks Eesti, kuigi tundub, et ta oleks voinud jääda suurtele lavadele, suurele maale!Oli nagu oli!Kummardus Jaagule!
Jah...25. aprill 2015, 13:59
Sügav kummardus Jaak Joalale!
miks mitte25. aprill 2015, 11:46
Nõukogude ajal oli ta kõva mees aga kui tuli eesti Iseseisvus ja oma muusikat hakati tegema, siis oli see paljudele nõukogude aja inimestele shokk. Uut moodi enam ei saanud ja ega siin keegi nagu tema vene muusikat ei soovinud ka kuulata ehkki muusikaõpetajana võis ta olla super tegija. Mis siin enam heietada nii palju.
25. aprill 2015, 11:57
temale kirjutati laulud . Tema esinemist kuulati ja kuulatakse praegugi. Selle pärast,et ta südis ENSV ajal,tuleb õigetrel eestlastel eesotsas ravellidega teda ikka ja jälle kiruda,
ei kadedus kao kuhugi.
Kui ikka on raibe ,laulab inimestele ega müü neid,no mis sellisega peale hakata. Ja tervis pole ka eestlase super,teeb infarktid läbi- no mida peale hakata.
Sõimame mahlaselt ja kogu oma kaunist hingest
Milline teadmatus!?25. aprill 2015, 14:01
Kuidas ei tahetud, kus kohast selline arusaam? Kuidas veel taheti ja kuidas teda paluti laulma, esinema, milliseid summasid talle pakuti, aga TEMA ISE EI TAHTNUD!
Hari end, ennem, kui sule kätte võtad!
??25. aprill 2015, 15:52
Enne kui selline tekst kirjutada, peaks sügavalt mõtlema!! Jaak Joala on ja jääb üheks suuremaks ja suurima andega lauljaks Eestisse! Nii andekat ja puhta vokaaliga lauljat peale Georg Otsa ei ole Eestis ja ei saa ka nii pea ka kunagi Eestis olema.
On uskumatu, kuidas võib inimene rõhuda Joalat kui Venemaad. Kus on teie lugupidamine?
Venemaale tol ajal saada üle- üldse tegelaseks , pidi selleks juba eelnevalt keegi lauljana olema, et tähele panna! Eestis on ja jääb Jaak Joala kui artist , väga austatud artist!
selge25. aprill 2015, 16:22
oled kade, eks ole
vist ka laulja
need25. aprill 2015, 17:16
pole miskid lauljad, kes ise endale viisikesi kirjutavad ja pole nad ka heliloojad. Kõige parem tulemus on helilooja ja interpreedi koostööl.
siis27. aprill 2015, 18:58
ära heieta! Staar, TÕELINE STAAR ta oli, ja selleks ka jääb meie südameisse, sõltumata tema mustajatest loe: poja kommentaaridest!
25. aprill 2015, 11:19
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
oh25. aprill 2015, 11:44
ega joala insult noorena ei olnud kui poeg vajas kasvatamist.
Janarile jäeti paska tema enda jutu järgi.25. aprill 2015, 13:02
Lillekülas on 2 "Jaguari" .Ühega sõitis tema isa ja teine oli varuosadeks. Eks siuke auto ole pask muidugi.
Aga sellist vihkamist poleks mitte oodanud... põõate selgeks teha ,et see paljukannatanud Janar on helge olekuga ja aus ning kena...... aga Janari sõnad seda ei kin nita.
Ajaleht on olemas.
Need on asjad, mis ei kuulu..25. aprill 2015, 14:03
võõrastele arutamiseks!
Jaga oma autosid, aga mitte teiste!
seda oleks võinud poja emme veidi arvestada,mitte olla kaunitar ja suur leedi25. aprill 2015, 11:59
aga poeg ei tunnistanud Joala eluajal isaksolemist.
miks25. aprill 2015, 19:03
laiutad mingi jutuga, mis Jaaku ei puutu?
urri25. aprill 2015, 11:00
Kui Joala lahkus, oli palju igasugu teadjamehi. Kõik teadsid kuidas, miks ja milleks. See lugu, lihtne ja ilustamata pojalugu, on ilusaks punktiks kõigele eelnevale. Kes oskab lugeda saab palju vastuseid.
Suhted ongi tihti keerulised. Miskit ilu otsida on vahel meelevaldne ...
mis25. aprill 2015, 10:21
selles elus siis nii elamisväärset on peale päikese loojangu ilu,,,,kõik kes pläägutavad elu ilust ja neid on enamus tõmbavad kibedat suitsu, näpuotsaqd kollased ja tarbivad alkoholi,,,ikkagi enamus inimkonnast,,,midagi siis jääbe ikkagi puudu, et kaine peaga ei suudeta, taheta oma elu ära elada aga elamisväärsusest pläägutavd küll kõik
Tead25. aprill 2015, 10:13
mis, poiss, elu on selline.Seda elurõõmu pole ka sinu silmades näha! Igal oma elu elada,mis siin veel lahata!
Elts25. aprill 2015, 09:46
Nõukogude Liidu kokkuvarisemine oli paljudele tragöödiaks, millest üle ei saadudki. Oli ilus elu- gastrollid meie suurel kodumaal, vauutapoed, truude parteilaste suvilakooperatiivid, ebameeldivate konkurentide kohta kaebekirjade kirjutamine ja muu lõbus ajaviide. Ja siis järsku see kõik kadus, haihtus õhku. Teeb nukraks küll.
kallis Elts, kaebekirjad ja koputamised25. aprill 2015, 10:26
tegi Joala kui ARMSA KONKURENDI kohta iki teie oma aus rawellikene,seesama ,kes ei kannatanud,et Seagal saaks !/ÜHE/ kontserdi eest honorari.
See,et kaebamise objekti püüate nuhiks ja inimeste müüjaks teha,teeb teile au.Olete ju õige EEstlane.
see25. aprill 2015, 12:49
ravellikene krabas kõrvalt ka Dorist..
ja ,tal oli püha kohustus sõbra abikaasat25. aprill 2015, 13:04
ihuhädas aidata .
Aga vahele nad ei oleks pidanud jääma. Doris oli ju auuuuuuuuuz naene,ega ta niisama h....ranud,tal ikkagi armastus.
maamiis25. aprill 2015, 09:45
lugesin jutu läbi .Aus ja avameelne lugu paistab.Mees ei ilusta midagi .Ainuke milest ma aru ei saanud kuidas saab olla ,et AINUKE POEG ei saa surnud isa korterisse ja pärandusest osa .Tema peaks ju esimene pärija olema .Kui muidugi ei ole eraldi testamenti ,aga vaevalt seda on endise abikaasa kasuks tehtud
kas elu ajal see AINUKE POEG jälle tunnistas oma isa25. aprill 2015, 10:27
tema peab päima kõik. Isegi isa teise abikaasa aluspesu
to 10:2725. aprill 2015, 11:55
sa oled endaga umbes, et lese aluspesu pakud....???? Või viha pimestab sind niiet , ei suuda reaalselt mõelda.... irw
mis see minu viha asjasse puutub. Aluspesu saab ju kasutada.... eks see 25. aprill 2015, 12:01
2. naine oma 30 aastase abielu jooksul ikka miskit ostis,ei muidu saa.... ja see kõik peab kuuluma janarile .
Küllap janar ja tema emmmmme on juba käinud seda 2.seaduslikku abikaasat tema kodunt välja ajamas.
to 12:0125. aprill 2015, 12:24
sa loe kõigepealt artikkel läbi ... seal pole silpigi, et Janar sooviks M ostetud vara. Aga see Janari vanavanaema vihk ( mida Kilumets ringvaate saates tutvustas) peaks küll kuuluma eelkõige Janarile ja ainult Janaraile mitte Mairele...
to maamiis25. aprill 2015, 10:30
Võti anti ju Maire kätte. Eks temal nüüd siis otsustub, kes, kus ja mis....
maamiis25. aprill 2015, 10:37
loe LP. Poeg võttis pärandi vastu ,aga korteris toimetab ja asju jagab endine abikaasa.
mitte27. aprill 2015, 18:49
endine vaid viimane abikaasa, ja seaduslikult, kuna nad olid ikka abielus!
ja ta raibe ronis ise vastu J.J.tahtmist seaduslikuks abikaasaks tervelt 30ks aastaks.25. aprill 2015, 11:16
on ikka tegu ,on ikka nägu.
Jaagu eluajal ei hoidnud te oma sõimu kokku,isegi peale surma röögite ja manate ....ja manamise eesotsas on see ainuke poeg,kes eluajal ei tundnudki isa.
30 aastaga on tööl käinud inimene saanud omale üht,teist ja loomulikult PEAB see kuuluma ainukesele pojale ning tema emmmele.
to 11:1625. aprill 2015, 11:50
see röökija ja manaja oled ju ainult sina, mitte teised (siin).....
Tundub, et Janar astus kellelegi kõvasti ja väga valusti varba peale ! Ega see M ei pea kah kogu mammunat mis Jaagust järele jäi, kõike ainult endale saama.... Janaril peaks olema õigus ise valida mida ta soovib mälestuseks, seda enam , et vähemalt Jaagu elulõpupoole isa ja poeg suhtlesid....
mida25. aprill 2015, 12:46
krt. on see teie asi ,kes mida saab.Jaak sai lõpuks rahu---jääge ka teie rahulikuks ja vait.
täiesti kõrvaline25. aprill 2015, 13:46
kas suures mammonajahis Jaagu enda peale ka mõtlete!? kibestunud? loomulikult kiusati liidu ajal kõiki kes ei koputanud aga kas on kerge taluda seda kui armastatu petab sind sinu enda peale koputajaga? isegi esimene vastutulija teab seda, nii väike on ju meie riik
Mamonna25. aprill 2015, 16:10
Ja mammunat oli seal palju.
jep25. aprill 2015, 17:04
ja tuleb veelgi, kui müügiletti paisatakse ( M. K ) raamat.... ning kuuldavasti on plaanis ka plaadid JJ lauludega... ja kes teab, ehk on veel midagi tulekul....
viimset tahet tuleb austada27. aprill 2015, 00:14
Saab ikka küll! Ainukese seadusliku lapsena jäin ka pärandusest ilma ,sest isa otsustas rikaste sugulaste kasuks.
G25. aprill 2015, 09:22
Täpselt sama on minuga, olen kuldsel Nõuka ajal sarved maha jooksnud ja kõik mis praegu toimub on ümberringi VÄGA HAIGLANE - ütleme siis otse - VÄGA INIMVAENULIK JA VÕLTS! On vaid väike suhtlusring kellega tunnen end mõnusalt ja kõik.
Njah25. aprill 2015, 17:32
MUL POLE SEDAGI, MIS SUL...
minu eksabikaasa25. aprill 2015, 19:09
ei pidanud vasta, pani nööri kaela. Oli ka päris tuntud ansamblites mängija. Praegu keegi isegi ei tea, et elas ja oli.
to G28. aprill 2015, 03:27
Mis seal Nõukaajal siis teisiti oli ?