Maxim Galkin Norra eurolaulu parodeerimas.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
25. aprill 2015, 07:00

Vene suurimad naerutajad teenivad miljoneid

Venemaal on saanud ülipopulaarseteks naerutajateks stand-up–koomikud Comedy Clubist. Need naljaninad jätavad kaugele seljataha vanema generatsiooni humoristid koos 1961. aastast alates teleekraanidel jooksund legendaarse huumorisaatega KVN (Клуб весёлых и находчивых, eesti keeles Lõbusate ja leidlike klubi).

KVNis oma karjääri alustanud ja nüüd Comedy Clubis askeldav Semjon Slepakov teenis majandusajakirja Forbes Vene väljaande andmetel 2012. aastal ligi 2,6 miljonit eurot. Tema kolleeg Comedy Clubist Pavel Volja on samuti teinud edukat karjääri ning sirgunud tavalisest raadiodiskorist riigi tuntuimaks ja armastatuimaks koomikuks (ühtlasi helistuudio Nopassport omanikuks). Pavel Volja teenistus küündis 2012. aastal 1,8 miljoni euroni.

Ülimenuka telesarja «Наша Russia» autor ja peakangelane koomik Mihhail Galustjan sai Forbesi arvutuste järgi 2012. aastal 1,4 miljoni euro võrra rikkamaks. Ahjaa, ta produtseeris ka kolm filmi «Lapsehoidjad» («Няньки»), «See veel Karlsson» («Тот еще Карлсон») ja «Pilet Vegasesse» («Билет на Vegas») ning mängis veel mitmes linateoses.

Seitsmekohalise numbriga peab oma sissetulekut rehkendama ka šõumees Sergei Svetlakov, seda enam, et tal on veel kaks suurt reklaamlepingut: teleoperaator Bilaini ja kindlustusettevõte Sogaziga.

Hinnaline töötaja on ühtlasi humoristi ja saatejuhi Maksim Galkini, legendaarse laulja Alla Pugatšova abikaasa. Paroodiatemeister ja šõumees, kelleta ei toimu Vene populaarsemal telekanalil Pervõi ühtegi huumorisaadet, teenis ajakirja andmetel 2014. aastal üle 5,2 miljoni euro.

Galkinile ei jää populaarsuselt alla šarmantne ja peene huumorisoonega saatejuht Ivan Urgant. TNS Russia uuringute järgi on Urgant kõige kallim ning nõutum saate- ja õhtujuht, kes kasseerib ühe ürituse pealt 30 000–38 000 eurot. Forbesi andmetel teenis ta 2014. aasta jooksul mitte vähem kui kaks miljonit eurot.