ELUPÕLINE POISSMEES: Al Pacino on suutnud abieluköidikutest hoiduda, kuid alati on tema käevangus mõni kaunis naine. Juba viis aastat on seda ihaldusväärset positsiooni hoidnud Argentina näitlejatar Lucila Solá.Foto: Vida Press
Inimesed
25. aprill 2015, 07:00

"Vanus on vaid number!"

Täna 75. sünnipäeva tähistav Al Pacino ei koli veel kinolinalt kiiktooli mõnulema

Al Pacino on nagu margivein, arvavad kriitikud. Ta on endiselt seksikas, kinnitavad arvukad austajannad, nii temaealised kui ka päris noored.

Kolmveerandsaja liigasse jõudnud Hollywoodi veteran pulbitseb oma uutes filmides endistviisi energiast ning kinnitab intervjuudeski veendumust: "Vanus on vaid number." Eks hoia vanameistril sädet sees ka noor pruut…

Al Pacino, pikemalt Alfredo James Pacino, debüteeris 1969. aastal filmis "Mina, Natalie". Juba kaks aastat hiljem tuli esimene peaosa draamas "Paanika nõelapargis".

Veel aasta edasi, ja sündinud oli Michael Corleone roll maffiasaagas "Ristiisa", mis tõi Alile parima meeskõrvalosatäitja Oscari nominatsiooni. Muuseas, Manhattanil sündinud Ali vanavanemad olid pärit Sitsiiliast Corleone-nimelisest linnast. Pole siis ime, et mafioosod ongi tema leivanumbriks kujunenud.

Iginoort superstaari igatseb filmipartneriks peaaegu iga Hollywoodi näitleja. Jennifer Garner, kes mängis koos Pacinoga filmis "Danny Collins", ütleb: "Al ei karda mängida ja kujutleda ja lihtsalt pea ees sukelduda ja lustida."

"Ma ei teagi, miks ma pole abiellunud."

"Eks ma ikka oota pikisilmi, et saaks verandal kiiktoolis mõnuleda, aga seni tõmbavad mind ikka veel filmid," ütles Al Pacino hiljuti ajakirjale Closer. Tema uusim film, satiiriline draama "Alandlikkus" jõudis Eestis äsja ekraanile. Al kehastab parim-enne-möödas-näitlejat Simon Axlerit, kes pärast ebaõnnestunud enesetapukatset leiab uue elumõtte sõprade tütres. Vanuse kohta uudishimutsemist Pacino ei salli. "Kui oled minu vanuses ja keegi küsib "Kui vana sa oled?", on mul tunne, et minult päritakse: "Kui palju aega sul veel järele jäänud on?"" seletas Al Briti ajakirjale. "Ma ei tea. Ma ei mõtle numbrites."

Viimasel ajal – kiivad fännitarid on kokku rehkendanud, et umbes viiel viimasel aastal – on Al Pacino käevangus nähtud hurmavat noorukest brünetti, kes võiks talle olla isegi lapselapse eest. Argentina näitlejanna Lucila Sol? on oma kallimast ligi 40 aastat noorem. Vaevalt et temagi suudab Pacinot altari ette meelitada – Alil on õnnestunud oma elu vallalisena mööda saata. Küll aga on tal kolm last – 25aastane tütar Julie põgusast kooselust Jan Tarrantiga ning 14aastased kaksikud Olivia ja Anton seitse aastat kestnud armusuhtest näitlejanna Beverly D’Angeloga.

Miks ta pole abiellunud, küsis Daily Mirrori ajakirjanik. "Ma ei teagi, miks. Ma ei mõtle selle peale. Ainus kord, kui ma sellest mõtlen, on siis, kui mõni teiesugune seda minu käest küsib." Ali vanemad läksid lahku, kui poiss oli kahene. "Lahutusi on palju. Aga ega ma ole seda teadlikult arvesse võtnud. Küllap on asi keerulisem, kui ma endale tunnistan."

"Olen oma vigadest õppinud."

1970. aastad olid Ali jaoks päris tormilised – elumere lained lõid pea kohal kokku. "Ma ei kavatsenud filmistaariks saada," rääkis ta hiljuti Briti lehele Daily Mirror. "See polnud mul plaaniski ja põhjustas šoki. Küllap oligi see üks tegureid, mis 1970. aastad minu jaoks keeruliseks tegi. Olin paras möllumees ja elasin pärast kõike seda nagu keset plahvatust." 1977. aastal jättis Pacino joomise maha. "Siis keskendusin ainult tööle."

Kirevat elu elanud näitleja ei kahetse midagi. "Teate, miks?" küsis ta Closerilt. "Olen oma vigadest – ja neid olen ma teinud üksjagu – õppinud. Olen nende vigade kaudu igasuguste inimestega tuttavaks saanud ja mu elu on muutunud. Vead polegi päriselt vead, kui sa just katuselt alla ei libise. Siis sa ei saa tõepoolest enam tagasi tulla."

Al loobus "Tähesõdadest" ja "Visast hingest"

Al Pacino ei varja, et on ära öelnud rolle filmides, millest kujunesid megahitid. Nende seas on näiteks Han Solo roll George Lucase "Tähesõdades", mis tegi Harrison Fordist märulikangelase võrdkuju. "Ma lihtsalt ei saanud sellest filmist aru!" seletab Pacino Daily Mirrori usutluses. Superstaar loobus ka "Kaunist naisest". "Oleksin ilmselt sellele filmile hukatuseks saanud!" naerab ta. "Ma ei suutnud end selles rollis näha. Richard Gere sai sellega väga hästi hakkama, mina poleks niimoodi osanud." Hoopis teistsuguseks kujunenuks ka "Visa hinge" saaga, kui valge maikaga madinamees oleks olnud Al Pacino, mitte Bruce Willis. "Selle poisi karjäär on minu teene!" praalis Al mõni aasta tagasi oma ühemeheetenduses.