DEREKIL KRIIPS PEAL. Paljude naiste unistuste arsti «Grey anatoomias» enam näha ei saa. Foto: Vida Press
Inimesed
25. aprill 2015, 07:00

Dempsey sai "Grey anatoomiast" kinga

Patrick Dempsey ehk McDreamy, kes populaarses meditsiiniseriaalis "Grey anatoomia" naiste päid sassi ajavat doktor Derek Sheperdit kehastas, on nii suureks staariks muutunud, et sarja looja Shonda Rhimes kirjutas mehe seriaalist välja, vahendab Page Six.

Tegelikult oli sarja esimesest, 2005. aastal linti võetud osast peale peategelaste hulka kuulunud Sheperdi kuju ekraanil märksa vähem näha juba eelmise aasta novembrist: sarjas põhjendati seda asjaoluga, et mees sai tulusa tööotsa Washingtonis.

Sestpeale on tegelaskuju vaid põgusateks stseenideks tagasi toodud ja nagu reede varahommikul eetrisse jõudnud osast selgus, on Dereki tegelaskujul nüüd täiesti kriips peal: sarjas langes mees autoavarii järel ajusurma ja tema kaasal, Ellen Pompeo kehastataval Meredith Greyl tuli vastu võtta raske otsus ja mehe hingamisaparaat välja lülitada.

"Patrick on käitunud nagu täielik diiva ja Shondaga mitu korda lootusetult tülli pööranud. Esialgu kõrvaldas Shonda ta peategelaste hulgast, aga võtteplatsil sahistati ammu, et päriselt tagasi ta ei tulegi," ütleb üks asjassepühendatu. Hoolimata sellest, et alles 2014. aasta jaanuaris pikenes Dempsey tööleping 2016. aasta jaanuarini.

Üks ülbem kui teine

"Arvestades, kuidas võttemeeskond on pidanud varem endast liiga hästi arvama hakanud Katherine Heigli ja Isaiah Washingtoniga jagelema, on kõigil sarjaga seotud inimestel väga madal taluvuslävi, mis diivatsemist puudutab," jätkab allikas.

Washington sai sarjast sule sappa juba 2007. aastal, põhjuseks pidevad tülid Dempseyga ja solvavad sõnavõtud homoseksuaalse kolleegi T. R. Knighti kohta.

Heigl mattis 2008. aastal maha oma võimaluse saada nomineeritud Emmyle, sest kritiseeris meedias "Grey anatoomia" käsikirja. 2010. aastal paluti tal sarjast lõplikult lahkuda. The Hollywood Reporter põhjendas Rhimes oma karmi otsust toona sellega, et ei kavatse nõmetsemist kauem taluda.

Võimalik aga, et Dempsey lahkumine toimus lõpuks osapoolte kokkuleppel: nimelt kibeles mees ka ise lahkuma. Näitleja, kel on praegu pooleli kibe lahutus abikaasa Jillian Finkist, on mitmes intervjuus pihtinud, et kuigi sari on olnud tore ja talle palju andnud, on töö seal temale praegu teisejärguliseks muutunud. "Ma ootan uusi väljakutseid," pihib Dempsey ja kinnitas samas usutluses, et Derek kaob sarjast lõplikult juba väga-väga varsti. Nüüd on see hetk käes.

Mis saab "Grey anatoomiast" edasi, pole hetkel veel selge. Meredithi ja Dereki armulugu oli sarja põhiliine, kes ja kas nende osa üle võtavad, pole teada. Fännid üle maailma on aga juba avaldanud arvamust, et peatselt läheb sari üldse hingusele.