RatastoolFoto: TAIRO LUTTER
Eesti uudised
24. aprill 2015, 08:25

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit jagab tänuüritusel üheksa aasta 2014 tegija tiitlit (1)

Reedel, 24. aprillil toimub Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses  Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tänuüritus AASTA TEGU 2014.

Tegemist on traditsioonilise üritusega, mis toimub sel aastal neljateistkümnendat korda. Aastate jooksul on tänumeene saanud ligi 170 sõbrakäe ulatajat, sel aastal lisandub üheksa.

Liikumispuudega inimeste tunnustuse ja aasta 2014 tegija tiitli pälvivad:

Aasta sotsiaaltöötaja - Peeter Paal, Türi Vallavalitsuse sotsiaalhooldustöötaja, kes on Järvamaa liikumispuudega inimeste tänu pälvinud kui töötaja, kes teeb inimeste heaks kaugelt rohkem, kui tööülesanded nõuaksid.

Aasta meediakanalid - telesaate Puutepunkt ja ajakirja Puutepunktid tiim on sõna võtnud sotsiaalselt olulistel teemadel, teinud suurepärast valgustuslikku tööd, hoides üleval teemasid kõige nõrgematest, harinud vaatajaid ja loodetavasti ka seadusandjaid.

Aasta vabatahtlik - Vergi Suiste tegutseb sära silmades, on olnud abiks pea kõikidel üritustel ja kujunenud liidu raudvaraks.

Aasta nõuandjad - Janek Mäggi ja Ivar Õuekallas on olnud liidule pikaajalised vabatahtlikud nõustajad suurte ürituste korraldamisel, on aidanud luua positiivset kuvandit meedias ja suhetes avalikkusega.

Aasta majutaja - Aivar Alviste, kes Lainela OÜ juhina on palju vaeva näinud Lainela puhkeküla renoveerimisel. Renoveerimistööde käigus on ELILi suvelaagrite toimumispaik palju mõnusamaks ja liikumisvabamaks muutunud. Uute majade renoveerimisel ja kohandamisel on arvesse võetud liikumispuudega inimeste ettepanekuid ja nõuandeid.

Aasta seiklussari - tõsielusarja "Piire ületades" meeskond on hakkama saanud telesarjaga, mis on võimeid proovile panev ettevõtmine puudega inimestele ja ülimalt hariv saade televaatajatele. Saade tõestab, et "Piire ületades" moto - kui tahe on tugev, on kõik võimalik – peab paika.

Aasta ajakirjanik - Kadri Ibrus oli eelmisel aastal töövõimereformiga seonduva põhjalik avaja. Tegi väga põhjalikku taustatööd selgitamaks probleemide tausta ja kirjutas neist objektiivselt. Aus ja missioonitundega ajakirjanik.

Aasta innustaja - Lions Club Tallinn Vanalinn annab kord aastas välja stipendiumi ühele puudega noorele vanuses kuni 30 aastat. LC Tallinn Vanalinn on avanud stipendiumiga nii mõnegi seni lukus olnud ukse ja puudega noor on saanud tänu sellele tuule tiibadesse.

Aasta hea tegu - Lümanda Põhikooli muljetavaldavad heategevuskontserdid ja kampaaniad kolmandas klassis õppiva ratastoolipoisi Fred Erik Kuivjõe aitamiseks, et kooli paigaldada trepitõstuk. Kooli sihikindlus viis eesmärgile - Fred Erik alustas sel aastal viimast õppeveerandit liikudes teisele korrusele trepitõstukiga.