LIHTSAT ILU: «Minu silmis on kõige ilusamad need inimesed, kes ei pinguta ilusad olla,» ütleb Sandra Bullock. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
24. aprill 2015, 07:00

Sandra Bullock: "Ma pole kunagi eriline iludus olnud!" (10)

USA ajakiri People on krooninud maailma kauneimaks naiseks näitlejanna Sandra Bullocki. 50aastast Hollywoodi tähte, kes on selle tiitli pälvinud naistest seni vanim, ajab tema välimuse kiitmine kimbatusse. Tõeliselt ilusaks nimetab ta hoopis emarolli.

Sandra Bullock ("Unine üllatus", "Kiirus", "Miss Eriagent", "Gravitatsioon") tunnistab, et tundis end ajakirja People fotosessioonil tõelise printsessina. Kuid igapäevaelus ta väljanägemisele rõhku ei pane. Kui Sandra maailma kauneima naise tiitli pälvimisest teada sai, hakkas ta naerma. "Ei, ausalt. Ütlesin: see on lihtsalt jabur. Ma ei rääkinud sellest mitte kellelegi." Ta pole enda arvates kunagi eriline iludus olnud. "Ma pole kunagi olnud ihaldusväärne sekspomm. Kummalisel moel on see vananemise siinses meelelahutusäris palju kergemaks teinud."

Tõeline ilu pole näitlejanna meelest demonstratiivne, vaid vaikne. Hollywood seab naisnäitlejatele ranged ilunormid, millele vastavust kõigilt oodatakse. Kuid Sandra hindab hoopis muud. "Olla hea inimene, hea ema, teha valmis hea lõunasöök, lasta järjekorras ette inimene, kellel paistab sinust veelgi kiirem olevat. Minu silmis on kõige ilusamad need inimesed, kes ei pinguta ilusad olla."

Emadus andis elule tähenduse

"Ilus on hoopis au olla Louis’ ema," mõtiskleb viis aastat tagasi mustanahalise poisipõngerja adopteerinud Sandra. Laps saabus õnnistusena näitlejanna ellu madalseisus. 2010. aasta kevadel võitis näitlejanna elu esimese Oscari. Kuid pärast kuldmehikeste galat tuli ilmsiks, et abikaasa Jesse James on Sandrat mitme naisega petnud. Filmistaar näitas reeturlikule mehele ust, kuid tema päevadesse tõi taas päikese pisike Louis.

Sandra avameelitseb, et oli varem krooniline muretseja. Louis on teda tüüneks teinud. Nüüd, kui poeg on juba viiene, peavad nad kahekesi pikki ja sügavmõttelisi vestlusi. Näiteks jutustas Louis ühel päeval emale, miks ta oma pruudiga abielluda tahab. Kuid peatselt mõtles poiss ümber – pulmad jäävad ära. "Ütlesin talle: armasta alati neid, kes sind vastu armastada tahavad ja on sinu vastu kenad. Ja siis läks jutt jälle legodele ja sellele, miks ma sunnin Louis’d brokolit sööma."

Tervislikku toitumist peab Sandra vaimse tasakaalu alustalaks. Naine, kes noorena vohmis küpsisetainast, eelistab nüüd rohelisi smuutisid. Neli-viis korda nädalas teeb filmistaar trenni klubis Body by Simone. "Mulle meeldib, et ei tule raskeid masinaid tõsta. Liigud kogu aeg ringi, see on omamoodi piinakamber," seletab Sandra. "Algul ei pidanud ma üle 20 sekundi vastu, ausalt. Vedelen põrandal ja nutan, treener küsib: "Kas sa suitsetad või?" Ai, kui närvi see mind ajas!" Varem on Bullock rääkinud, et harrastab pilatest, kickboxi ja jõutrenni ning kodus jookseb või väntab trenažööril.

Imekreem ja naerukortsud

Sandra palged näevad vapustavalt rõõsad välja. Võrreldes paarikümne aasta taguse ajaga, polegi ta eriti muutunud. Ajakirja Forbes andmeil on filmikuulsuse nooruslikkuse üks tagatisi firma Artistry kreem L/X, mille niisutavat ja kortsudevastast toimet ta on kiitnud. Kreem sisaldab palju taimseid komponente, teiste seas spinati- ja rosmariiniekstrakti ning kuningakepiõli.

Pärast abielu purunemist pole Sandra elukaaslast leidnud. Ta on pühendunud Louis’le. Ka kõige ilusamad komplimendid tulevad poja suust. "Panin teda magama ja ütlesin, et kui olen vana ja hallipäine ja veelgi rohkem kortsus kui praegu, armastan teda ja tahan teda tuttu panna. Louis küsis, miks mul on kortsud. Ütlesin: "Ma loodan, et mõni neist on pöörasest naermisest." Ja ta puudutas mu nägu ja ütles: sa ei ole vana, sa oled lihtsalt õnnelik."

Esikaunitaride seas on ka transseksuaal!

Peale Sandra Bullocki tõstis ajakiri People tänavu esile järgnevad kuulsad iludused, nende seas teletähest transseksuaal Laverne Cox.

Vanessa Hudgens

"Keskkoolimuusikali" teinitähena maailmakuulsaks saanud Vanessa (26) suutis kuulsuse karidest mööda laveerida ning hiilgab nüüd Broadwayl muusikali "Gigi" nimiosas.

Taraji P. Henson

44aastane Ameerika näitlejanna on aastaid Hollywoodis tegutsenud, kuid kuulsaks sai ta alles tänavu muusikatööstuse köögipoolest rääkiva telesarjaga "Empire".

Gabrielle Union

42aastane näitlejanna ("Being Mary Jane") pole üksnes andekas ja imekaunis, vaid ka vaimukas ja kahe jalaga maa peal, kinnitab People.

Meghan Trainor

Mullu hitiga "All About That Bass" maailmakuulsaks saanud 21aastane Meghan põeb enda sõnul, et ta ei näe välja nagu Rihanna – kuid tema edulugu tõestab, et seda pole vajagi.

Jenna Dewan-Tatum

Janet Jacksoni taustatantsijana alustanud seksika näitlejanna (34) tähtsaim roll on praegu hoolitseda tütar Everly eest.

Gigi Hadid

19aastane modell on vähem kui aastaga moemaailma vallutanud ning on nüüd kosmeetikafirma Maybelline uus nägu.

Laverne Cox

Transseksuaalne näitlejanna seriaalist "Orange Is The New Black" on kiirelt kujunenud USA soovahetajate inspiratsiooniks ja arvamusliidriks.

Ariana Grande

21aastasel miniatuursel Arianal on võimas lauluhääl, Hollywoodi pikim hobusesaba ja sümpaatne iseloom.

Shay Mitchell

28aastane näitlejanna, kes mängib seriaalis "Pretty Little Liars", on ema poolt filipiini, isa poolt iiri ja šoti verd.