SUUR PERE: Ansambli The Tuberkuloited laulja Indrek Raadik ehk Summer on isaks neljale pojale (vasakult: Revo Nicholas, Jorke Patrick, Stian Christopher, Keron Dominic). Revo, Stian ja Keron on tema ja abikaasa Kirsti ühised lapsed, Jorke sündinud eelmisest kooselust.Foto: Erakogu
Inimesed
23. aprill 2015, 07:00

INDREK RAADIK MÜÜB KODU: kaks tuba jäi suurele perele kitsaks (61)

"Kolisime sinna korterisse aastal 2008. Tuttavad arendasid seda ja sel hetkel oli väga lahe ja täpselt paraja suurusega korter. Kes seda oskas arvata, et tulevad kaksikud ja ruumi jääb ilmselgelt väheks," räägib muusik Indrek Raadik ehk Summer, kes müüb oma perele kuuluvat Viimsi korterit.

Indrek ütleb, et koduvahetuse põhjuseks ongi pere juurdekasv. Tema ja abikaasa Kirsti peres kasvab kolm ühist poega – kolme ja poole aastased kaksikud Revo Nicholas ja Keron Dominic ning aasta ja kolme kuu vanune Stian Christopher –, kellega nad enam kuidagi kahetoalisele elamispinnale ära ei mahu. "Korter on tehtud natuke teistmoodi, kui tüüpprojekt ette nägi. Elutuba ja köök on avatuma planeeringuga. Meie jätsime korterist välja ka sauna, mis oli alguses sisse mõeldud," räägib muusik nende 53ruutmeetrisest korterist.

The Tuberkuloitedi solist tunnistab, et kodu on natuke kahju müüa. "Majas elab vaikne ja hästi lahe seltskond, inimesi on igasuguses vanuses. On noori ja natuke vanemaid. Vanemad inimesed on ka väga lahedad, mitte sellised torisejad," muigab Indrek.

"Ma ei kujutaks ette, et lähen kuhugi võõrasse keskkonda ja inimesed hakkavad minuga väga avatult suhtlema. Aga seal on järjest kolm maja ja elanikud suhtlevad omavahel väga aktiivselt. See on väga äge piirkond ja Viimsi läheb ju ise ka järjest mõnusamaks."

Ruumipuudus ajas sõprade korterisse elama

Koduvahetuse mõte on Raadikute peas tiksunud juba päris pikalt, kuid paar pole jõudnud konsensusele, milline peaks olema järgmine samm. "Praegu ei ole me ka sada protsenti kindlad, mis edasi teeme, kui see ära müüakse," tunnistab Indrek.

"Kuna pere on nii suureks kasvanud, siis ehk minna üldse linnast välja kuhugi väiksesse hubasesse kohta linna lähedale," arutleb ta.

Pole kindel, kas uus kodu saab olema korteris või oma majas. "Loomulikult oleks pisike majake mõnus ja hubane, aga kõik asjad maksavad. Rahakott ei ole põhjatu," tõdeb peale muusika ka automüügiga tegelev Indrek.

"Muidugi oleme mõelnud maja ehitada ja seda on võimalik isegi suhteliselt mõistliku raha eest teha. Praegu oleme võtnud vastu otsuse, et kui korter müüdud, vaatame, millised võimalused on meil ja turul."

Uue pesa puhul on tema sõnul tähtsaim, et kõigil oleks hea ja mugav.

Kas selle soetamisel peavad nad silmas ka võimalust, et pere veel juurdekasvu saab? "Ma arvan, et selle pilguga me küll ei vaata," naerab Indrek.

"Ma olen iivet täiendanud juba ühe numbri võrra rohkem kui peaminister – kes on ise ainult ühe lapse isa – räägib, et peres lapsi võiks olla. Hetkel on mõõt meil korralikult täis," kostab mees, kel eelmisest kooselust veel ka neljas poeg, 12aastane Jorke Patrick.

Siiski möönab Indrek, et iial ei tasu öelda iial.

Kui korter peaks hommepäev müüdud saama, pole Raadikutel elamispinnaga muret. "Me ei ela seal ise sees. Korteril hoiab elu sees üks mu väga hea sõber ja meie perega oleme omakorda sees ühes oma sõprade korteris," seletab Indrek.

"Ühed sõbrad kolisid minema ja neil jäi korter tühjaks. Meie nüüd hoiame seal elu sees. Sõpruskond on meil hea ja aitame üksteist alati," kiidab ta.

Kellele võiks aga Raadikute 2004. aastal ehitatud majas asuv Tallinna vaatega korter sobida? "Ma arvan, et üksikule vallalisele inimesele on see nagu rusikas silmaauku. Kahekesi elades ei ole seal ka mingit probleemi toime tulla. Lastega peredel ehk läheb juba pisut kitsaks," arvab Indrek.

Vaata korteri müügikuulutust SIIT