Video: Mari Luud
Inimesed
22. aprill 2015, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Anni Rahula: oleme Tomiga lastest rääkinud ja ootame seda aega väga (7)

"35. eluaastaks võiks kindlasti vähemalt üks laps olla," ütleb jalgpallikohtunik Anni Rahula (28). "Me oleme sellest Tomiga rääkinud ja ootame väga seda aega, aga see tuleb natuke hiljem." Anni ütleb, et neil on abikaasa, muusik Tomi Rahulaga (38) töiseid tegemisi nii palju, et pisiperele ei jõuta mõeldagi. 

Anni arvab, et kahe aasta jooksul ei ole nende perre veel järelkasvu oodata. "Minust sai nüüd rahvusvaheline jalgpallikohtunik, mul tuleb mänge, pean end vormis hoidma ja teatud fitness-testid läbima. Mul on hästi palju tegemist – käin jalgpallikohtunikuks, eelmisel nädalal olin neljal õhtul kodust ära mängul. Samuti on mul võimalus UEFA ja Eesti Jalgpalliliiduga teistmoodi seotud olla. Julgustan naisi jalgpalliga tegelema – tulema niisama klubidesse tööle ja mängima," selgitab ta. "Kõige rohkem on meil tööga hõivatud muidugi Tomi, kes on mitmes telesaates muusikalise poole eest vastutav." 

Tomi tahetakse kampa 

Kui Rahulatel on nii palju tööd, siis kui palju aega nad teineteise jaoks leiavad? "Väga palju tegelikult," ütleb Anni. "Tomi teeb väga palju kodus tööd ja me oskame hästi aega maha võtta. Istume iga päev koos, ütleme teineteisele ilusaid sõnu, sööme koos hommikust, õhtust ja mõnikord isegi lõunat." Anni muigab, et Tomile helistatakse igal nädalal uue projektipakkumisega. "Ma tean, et ta on väga andekas ja hinnatud. Samuti on ta iseloomult suurepärane inimene, kellega on hea koos töötada ja kõik tahavad teda kampa."

Anni ja Tomi tunnistasid esimest korda oma lähedasi suhteid meediale 2011. aastal, kui neid oli juba mitu korda koos nähtud. Enne seda oli Tomi abielus lauljatar Ithaka Mariaga, kuid tunnistas 2011. aasta novembris, et nende abielu lahutati juba aastaid varem. Muidugi hakati kohe uurima, millal Anni hakkab kandma perekonnanime Rahula ja mis peamine – millal kaunist liidust pisiperet tuleb. 2012. aasta novembris paar kihlus. Seejärel jäi meedia ootama ilusaid pulmi ja väljaanded püüdsid üksteise võidu välja uurida, kus ja millal noored sõrmuseid vahetavad.

Enne Tomiga käima hakkamist ei teadnud avalikkus Annist suurt midagi. Naine tunnistab, et tähelepanu tuli talle pisut üllatusena. "Ma olen hästi avatud ja sõbralik inimene ning ei oska kunagi ohtusid näha. Päris võõrale ma ei ütle, et mul on võti mati all, aga usaldan inimesi küll." Anni ütleb, et kui ajakirjanikud talle ühel hetkel helistama ja kirjutama hakkasid, oli see pisut veider. "Tomi ei tahtnud meediaga väga rääkida ja näitas mulle telefonis nimekirja numbritest "ära vasta"," naerab Anni. "Tal oli neid umbes 30–40. Kui juba natuke koos olime olnud, kustutas ta need ära."

Et Tomi ei rääkinud nende romaani kohta midagi, hakati pommitama Annit. "Ma ei julgenud töötelefonigi võtta, sest tahtsin tööd teha." Muidu peab ta end aga meediasõbralikuks inimeseks ja ütleb, et seni on meedia temagi vastu sõbralik olnud. Kui aga oli teada, et pulmad on peagi ukse ees, hakati uurima ja puurima, kuhu fotograafid kohale saata. "Meile öeldi väljaannetest, et tuleme teid kiusama ja luurama, seega oli meil igaks juhuks turvamees võetud," meenutab Anni.

Oma liidu tegid Anni ja Tomi ametlikuks 2013. aasta jaanipäeval Püha Vaimu kirikus. 24. juuni on nende jaoks väga tähenduslik kuupäev: jaanipäeval abiellusid ka Tomi vanemad Lydia ja Tõnis Rahula. 

Siiani nagu vastarmunud 

Hiljem rääkisid Anni ja Tomi Õhtulehele, et nad on pigem suveinimesed ja just seetõttu valiti selline kuupäev. Abielutseremooniale järgnes pidu restoranis Number 9, kus lennutati umbes 80 külalise saatel nootidega kaunistatud õhupallidega taevasse Anni neiupõlvenimi Pohlak.

Kuna töiseid tegemisi oli palju, lennati kahenädalasele pulmareisile Abu Dhabisse, Sri Lankale ja Maldiividele alles järgmise aasta veebruaris. Tänavu tähistavad Rahulad teist pulma-aastapäeva, kuid näevad siiani välja nagu vastarmunud.

"Üldiselt ma naudin kõigepealt asjade hästi ärategemist ja alles siis sellest rääkimist. Nii tuleb ka abielu mõõtmine alles kümnete aastate pärast," ütles Anni Õhtulehele eelmisel aastal, kuid tunnistas, et nende esimene aasta abikaasadena läks väga mõnusasti ja lõbusalt.