Video: Mari Luud
Inimesed
21. aprill 2015, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Anu Saagim: "Kui figuur kannatab, võin end ka 75aastaselt paljaks võtta!" (25)

"Kui figuur kannatab, siis võin ennast ka 75aastaselt paljaks võtta. Ma arvan, et tänapäeval ei šokeeriks see enam mitte kedagi," ütleb lugematuid kordi alasti ja poolalasti poseerinud bravuuritar Anu Saagim, et võib aktimodelliks olla ka kauges vanaemaeas. 

Kui seltskonnadaam ja ajakirjanik Anu Saagim 2012. aastal oma 50. sünnipäeva tähistas ja ajakirjas Anne & Stiil alasti poseeris, lubas ta, et järgmine akt temast ilmub alles 20 aasta pärast. Toona pihtis Saagim, et tegelikult on tal fotosessioonidel enda poolpaljaks kiskumisest juba ammu kõriauguni. "Aga siis topib keegi tore inimene mulle taas keele kõrva, jälle löövad mul edevuse lained pea kohal kokku ja riided lendavad seljast. Poolpaljas bravuuritar leheveergudel – sellest on kujunenud justkui minu igavene leivanumber," ütles ta.

Tõesti-tõesti: lugejad-vaatajad ei pidanud kaht kümnendit ootama – juba 2013. aastal ilmus Saagim muusikaauhindade jagamisele küll siivsas punases pükskostüümis, kuid demonstreeris nagu muuseas oma rinnanibu. "Ma pidin välja nägema nagu mees, sest mul on lähiajal plaanis katsetada elu mehena," lobises Saagim toona Õhtulehele.

"Iga kord, kui olen öelnud, et ei võta end enam paljaks, on prõks käinud ja olen jälle kuskil poolpaljalt. Ma olen Soomes ka seda sada korda öelnud, on olnud suured punased pealkirjad – ja siis tuleb tööpakkumine, palun väga: pildistame aluspesu! Äkki polegi vaja põdeda ja ma võiks enda üle hoopis uhke olla?" naeris Saagim eelmisel nädalal Kroonika 1000. numbri auks korraldatud peol.

Saagimi üks meeliskohti, kus mitte riideid kanda, tundub olevat ajakirja Kroonika esikaas. "Kroonika pole mulle küll kunagi sentigi maksnud," kinnitab Saagim ja paljastab, et Soomes makstakse esikaanepiltide eest korralikku raha. "Üks mu motodest on see, et kui sa ei taha mõnd fotosessiooni teha, siis küsi nii palju raha, et endal hakkab ka natuke piinlik. Olengi küsinud – ja öeldakse, et palun väga!"

Anno 2013 Kroonika meelelahutusauhindade jagamisel aasta kaanestaari tiitliga pärjatud Saagim rehkendab, kui mitu korda on tal tulnud selle žurnaali esikaant kaunistada: "Oli perioode, kus ma olin iga kolmanda Kroonika kaanel."

Saagim on Kroonika kaanel poseerinud rasedana, 70 liitri piimaga täidetud vannis, tema paljaid rindu on katnud vaid kehamaaling, vahukoor ja juuksed ning kord on paljale kehale kleebitud ka Kroonikast rebitud paberiribad. Peale piltide on mõjusad olnud ka Saagimi esikaanemõtted: et laps võtab elujõu, et ta vajab rohkem seksi ja et ta passiks hästi ministriprouaks. 

Miks noored staarid lahedaid lollusi ei tee? 

Üks skandaalsemaid fotoseeriaid oli see, kus Saagim kehastus ristile löödud Jeesuseks. "Minu kõige lemmikumad fotoseeriad on olnud Kristjan Lepaga," kiidab Anu oma meelispiltnikku. "Ta on imeline fotograaf. Ma võin tema ees olla igas asendis alasti ja tean, et Kristjan ei kasuta kunagi olukorda ära – kui midagi liiga palju näha on."

Saagim ütleb, et tal on alati hullumeelseid ideid, mille kohta Lepp ütleb alati: teeme ära! "Näiteks rääkisin artiklis ükskord, et abikaasa kinkis mulle mustanahalise treeneri. Tegime fotosessiooni jõusaalis ja otsisime Eestist musta meest. Üks oli liiga paks, teine peenike, kolmas liiga lühike ja õiget, musklis šarmantset tumedat meest polnud," meenutab Saagim. "Lepp otsis välja väga ilusa jõusaalikuti, ostis tonnide viisi kingaviksi, möksis poisi kokku ja meil tuli suurepärane sessioon!"

Bravuuritar hindab, et küllap enamik kunagistest Kroonikas ilmunud lugudest on olnud vähem või rohkem tobedad. Kui Saagim veel päriselt Eestis ei elanud, pakkus talle suurt lõbu siia tulla, mingi lollus üles pildistada ja seejärel vutt-vutt Soome tagasi joosta. "Need on omaette jaburad olnud ja arvan, et ma ei tee neid enam kunagi," itsitab Saagim nüüd ja imestab, et moodsa aja noored staarid ei tihka lõbusaid lollusi teha. "Muidugi on meil nüüd internetiajastu ja ma arvan, et nad kardavad kõige rohkem kommentaare. Minu ajal neid veel polnud ja sain teha igasugu lollusi – kust mina teadsin, mida teised mõtlevad!"