Hertsoginna CatherineFoto: Morgan/SIPA
Inimesed
20. aprill 2015, 14:58

Briti kuningliku paari laps ei pruugi sündida Londonis (3)

Viimase 85 aasta jooksul on kõik kuninglikust soost lapsed sündinud Londonis. Prints Williami ja hertsoginna Catherine'i teine laps võib ilmavalgust näha Readingis või Norfolkis, vahendas Daily Mail. 

Paari eelmine laps - prints George - sündis Londonis St Mary haiglas ning plaanide kohaselt peaks lähipäevadel seal sündima ka tema õde või vend.

Igaks juhuks on kuninglikku sünnitust valmis vastu võtma veel kaks haiglat -  kuninglik Berkshire haigla Readingis ja kuninganna Elizabethi haigla King's Lynnis Norfolkis.

Kui 33-aastane hertsoginna peaks sünnitusvalude tekkimise ajal olema külas oma vanematel, suundub ta Readingi haiglasse, mis jääb tema vanematekodust napi 20 kilomeetri kaugusele.

Norfolkis aga asub Williami ja Kate´i maakodu Anmer Hall, mida paar sageli külastab ning kus soovib oma lapsed tulevikus üles kasvatada.

Kui laps sünnib tõesti Readingis või Norfolkis, on see omamoodi ajalooline sündmus.

Viimane väljaspool Londonit sündinud kuningliku pere liige oli kuninganna õde printsess Margaret, kes sündis 1930. aastal Šotimaal Glamise kindluses.

Pärast teda on kõik kuninglikud lapsed ilmavalgust näinud pealinnas.

William ja tema vend Harry on mõlemad sündinud Londonis St Mary haiglas. Noormehe isa prints Charles ja onud prints Andrew ning prints Edward tulid ilmale Buckinghami palees.