Marianne MikkoFoto: Arno Saar
Eesti uudised
20. aprill 2015, 13:07

Mikko: mehe aastapalga teenimiseks peab naine kolmandiku lisaks töötama (60)

Kui Eesti mees saab oma aastapalga kätte 31. detsembril, siis Eesti naine peab töötama lisaks veel kolmandik aega, et mehe aastapalk välja teenida. Eesti puhul siis vastavalt 111 päeva, selgitas Naiskogu Kadri Tallinna esinaine ja riigikogu liige Marianne Mikko

"Sooline palgalõhe ulatub Eestis 29,9 protsendini, mis on Euroopa Liidu sügavaim. Sealjuures nii Lätis kui ka Leedus on meeste ja naiste palkade erinevus poole väiksem. Palgalõhe kasvab paraku üle pensionilõheks, mis jätab naised ka pensionieas vaesusesse. Üle Euroopa Liidu korraldatakse võrdse palga päeva, et taolisele sügavale ebavõrdsusele tähelepanu juhtida," ütles Mikko.

Homme, võrdse palga päeval, toimub Tallinnas Tammsaare pargis algusega kell 17 soolise palgalõhe vastu suunatud pikett. Leiab aset kõnekoosolek, kus sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Marianne Mikko avakõne järel võtavad sõna Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir, tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev, Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni president Riina Piigli, riigikogu liikmed Viktoria Ladõnskaja, Yoko Alender ja Mihkel Raud. Kõnekoosolek lõpeb avaliku pöördumisega valitsuse, tööandjate ja ametiühingute poole.