Mihkel TiksFoto: ARNO SAAR
Spordivaria
20. aprill 2015, 13:21

Endine korvpallur Mihkel Tiks: Eestis on enamasti kombeks reeta liitlased. Reformierakonna teekond poliitmaastikul reetmistest koosnebki (19)

Endine korvpallur, "Korvpalliromaani" autor ning kohalikul tasandil poliitikaga tegelenud Mihkel Tiks on andnud Eesti Korvpalliliidu kuukirjale pika intervjuu, milles peatub põgusalt ka Eesti poliitilisel hetkeseisul. Juba aastaid Krimmis elav Tiks meie poliitikutest rääkides just erilisest vaimustusest ei õhka.

Kunagine Loksa vallavanem Tiks tõdeb, et tal endal enam soovi poliitikaga tegeleda ei ole. "Pärast kohtus üle elatud õiguslikku nihilismi, võitluskaaslaste altvedamisi ja Res Publica sigatsemist ei taha oma närve rohkem rikkuda. Poliitiku amet on pealegi väga raske. Katsu sa ühekorraga inimestele meeldida ja põhimõtetele truuks jääda," rääkis Tiks ning põrutas seejärel sirgjooneliselt:

"Eestis on küll enamasti kombeks reeta liitlased. Reformierakonna teekond poliitmaastikul reetmistest koosnebki."

Ridade vahelt sai verbaalset nuuti ka teine meie suurerakondadest ehk Keskerakond, kui Tiks vastas küsimusele korvpalliliidu presidendist Jüri Ratasest  (Kas Eesti korvpallile oleks kasulik, kui ta saaks valitud kõrge mandaadiga, saaks võibolla üleüldse väga kõrge positsiooni poliitilisel kaardil või vastupidi?) järgmiselt:

"Ratas on üks väheseid Keskerakonna tegelasi, kes ei ärata vastikust. Las ta tõuseb peale, kui sest koguni korvpallile kasu tõuseb."

"Mina teeksin panuse värsketele jõududele, näiteks Vabaerakonnale. Aeg oleks puhtama rinnaesisega inimestel Toompeal platsi võtta. Asi läheb muidu liiga hapuks kätte," andis Tiks ühtlasi mõista, et tema arvates tooks uued tuuled Eesti poliitmaastikule üksnes kasu.

Loe täispikka intervjuud Mihkel Tiksiga SIIT!