Video: Mari Luud
Inimesed
18. aprill 2015, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Birgit Sarrap: meie pulmapäeva plaanimine kestis täpselt kuu aega (11)

"Arvan, et meie pulmapäeva planeerimine oli üsna rekordiline. See kestis täpselt kuu aega. Kohal oli peaaegu 20 inimest. Pisike, intiimne, armas, ilus päev," kirjeldab kuu aega tagasi Tais abiellunud Birgit Sarrap, kuidas ta koos abikaasa Indrekuga oma elu kauneimat päeva plaanis.

18. märtsi õhtul laekus Õhtulehe ajakirjaniku postkasti pressiteade, et superstaarisaate võitja Birgit Õigemeel on Tai Kuningriigis abiellunud oma elukaaslase Indrek Sarrapiga. "See oli üllatus meie vanematele ja väikesele reisiseltskonnale, kes koosnes meie headest sõpradest," seisis kirjas. "Kristlik laulatus toimus kaunil mererannal, millele järgnes pidulik õhtusöök. Meil oli imeilus päev, oleme väga õnnelikud ja soovime armastust ka kõikidele lugejatele-vaatajatele-kuulajatele!"

Birgit tunnistab nüüd, et oli üsna keeruline otsustada, kuidas abiellumisest inimestele teada anda. "Meile tundus hea mõte öelda seda oma lemmikajakirjanikele nii, nagu ise soovime – et kirjutame nii, nagu tahame, ja valime ise pildid. Nagunii oleks meie abiellumine millalgi päevavalgele tulnud ja sestap soovisime seda ise teha."

"Tai on meile väga tähendusrikas koht ja lemmik-reisisihtpaik. Kes teab, ehk ka koht, kuhu läheme mingil hetkel pikemaks. Meile seal väga meeldib, meeldis ka meie sõpradele ja vanematele, kes kohale tulid," põhjendab Birgit, miks valiti abiellumiseks just Taimaa. "Üks põhjus, miks seda välismaal tegime, oli ka see, et me ei tahtnud, et kõik fotograafid pulmas kohal oleksid. Muidu elame me ju väga väljapoole, anname intervjuusid, räägime oma perest, aga pulmapäev on vaid meie jaoks, see on väga isiklik," ütleb Birgit, et talle ja Indrekule tundus, et nende kahe puhul toimib plaan teha asi ära teistmoodi ja hullumeelselt. "Jäime selle päevaga väga rahule."

Enne veel, kui mererannal sõrmuseid vahetati, tegi Indrek Birgitile ka abieluettepaneku. "Sellest ma veel ei räägi," jääb Birgit saladuslikuks, kuid kinnitab: "Abieluettepanek oli väga ilus ja tähendusrikas. See toimus Eestis." Kui perele tuli Indreku ja Birgiti abiellumine üllatusena, siis mõni sõber oli noorte kavandatud sammust siiski paar päeva enne teada saanud. "Kuna meie teine perekond, ansambel Swingers, oli reisil kaasas, siis oli vaja, et nad võtaksid oma muusikainstrumendid kaasa ja pidime neile varem ütlema," räägib Birgit. "Vanematele oli see tõesti üllatus. Eks me natuke kartsime küll, kuidas kõik kulgeb, aga nad reageerisid väga positiivselt, ju nad olid selleks valmis."

Pere pisipoeg Simeon Birgiti arvates ilmselt päris hästi veel aru ei saanud, milline sündmus Tais aset leidis. "Aga iga kord, kui pulmavideot vaatame, hakkab ta kõva häälega naerma ja läheb väga elevile. Ju ta siis midagi mäletab." Poolteiseaastane Simeon kasvab kenasti ja on Birgiti sõnul tubli väike poiss. "Meie armas silmatera."

Perekonnanime vahetuses ei kahelnud kordagi

Meedia on Birgiti ja Indreku pulma oodanud juba ammu ja peaaegu igas intervjuus küsiti naiselt, millal temast lõpuks proua Sarrap saab. Birgit ütleb, et temal neist küsimustest veel villand polnud, kuid arvab, et Indreku jaoks oli küll. "Lõppes see kõik aga nii, et me ei teadnud isegi, et niimoodi abiellume – et kõik nii ruttu ja hullumeelselt käib." Birgit lisab, et elus tulebki võimalikult vähe ette planeerida ja teha täpselt nii, nagu süda ütleb. "Meie nii tegime ja tunneme end tänu sellele väga hästi."

Birgit on kaheksa aastat areenil olnud ning publik teab teda perekonnanimega Õigemeel. Miks otsustas ta aga oma perekonnanimest lahti öelda? "See oli küll otsus, mida ma olen vist juba väikesest peale teadnud – kui kunagi abiellun, saab minu nimeks see, mida kannab minu mees," ütleb Birgit, et kui abiellumine päevakorda kerkis, teadis ta kohe – Õigemeelest saab Sarrap. "Ju ma olen selles suhtes veidi vanamoeline, aga mul polnud hetkekski kahtlust, kas seda teha. Väga tore on, et meil kõigil on nüüd ühine perekonnanimi."

Sarrapid on abielus olnud pisut üle kuu aja ja Birgit kinnitab, et abielunaine olla on väga mõnus: "Sul on kindel tugi alati seljataga. Elus oleks alanud nagu uus etapp, tunnen ennast väga õnneliku ja värskena ning kõik on kuidagi uus ja põnev. Ma olen õnnelik!"