EI MINGIT ALANIT: Jon (paremal) ütleb, et on kaugel tallaalusest mehetüübist, keda ta tosin aastat «Kahes ja pooles mehes» kehastas. «Olen pigem liiga enesekindel tänamatu ülbik,» tunnistab näitleja. Pildil on ta koos kaasnäitleja Charlie Sheeniga. Foto: Vida press
Inimesed
16. aprill 2015, 07:00

"Kahe ja poole mehe" täht Jon Cryer valgustas poega oma seiklustest lõbutüdrukutega

"Kahe ja poole mehe" staar Jon Cryer, kes saab täna 50aastaseks, tõdeb ajakirjale Men’s Health antud usutluses, et kahtlemata aitavad tema lapsed tal noorena püsida.

Kahest järeltulijast vanemaga, 14aastase poja Charliega, tuli tal alles hiljuti maha pidada põhjalik vestlus soojätkamise üksikasjadest, kus oli jutuks ka Joni prostituutidega vallatlemine pärast poja emast lahutamist.

Sarjas "Kaks ja pool meest" Alan Harperit kehastanud Jon Cryer ei pääsenud pojale seksuaalkasvatust jagades lihtsa kust-lapsed-tulevad-jutlusega, vaid pidi selgitama, miks ta kümmekond aastat tagasi seksi ostis, sest Hollywood Reporteris oli just ilmunud artikkel, mis rääkis, kuidas ta kolleegi ja sõbra Charlie Sheeni õhutusel prostituutide teenuseid proovis.

Kuigi pool sajandit ilmas elanud näitleja kinnitab hiljutises intervjuus, et armastab oma lapsi väga, ei häbene ta ka tunnistada, et kui tal sündis abielust Briti näitlejanna Sarah Triggeriga poeg Charlie, oli tal üsna raske isarolli omaks võtta. "Täpselt samale ajale langes kolmeaastane periood, kus mul ei õnnestunud peaaegu üldse tööd leida. Mäletan, et mõtlesin: nii, nüüd saabki minust härra Ema. Minust saab see mees, kes lihtsalt ongi lapsega kodus, hoolitseb majapidamise eest ja on suurepärane isa. Aga ma taipasin väga kiiresti, et ma ei suudaks mitte kunagi olla täiskohaga isa. Seepärast imetlen ma väga kõiki lapsevanemaid, kes suudavad vaid oma lastele keskenduda. See pühendumine, see järelevalve, mida lapsed nõuavad… Toona ei suutnud ma seda teha," pihib Jon.

Täiskohaga isa ei oleks

Praegu on Charlie 14aastane mehehakatis ja Jon naudib temaga veedetud aega kogu südamest. "Meil saab nii palju nalja. Pealegi on tal see vanus, kus tekivad igasugu suured ja tähtsad küsimused, ja ma tunnen, et mul tõesti on talle ses osas midagi pakkuda. Hiljuti oli meil üks esimesi seksiteemalisi vestlusi, mis osutus paraku üsna kohmakaks ja keeruliseks, sest vahetult enne seda oli Hollywood Reporter avaldanud katke mu autobiograafiast "So This Happened", kus ma kirjeldan vahekorda prostituudiga," räägib näitleja, kes möönab, et ei tunne selle seiga üle uhkust.

"Olin vahetult pärast lahutust (2004. aastal – toim) kehvas seisus ega oleks suutnud kellegagi kohtingule minna. Olin emotsionaalselt täiesti omadega läbi. Mida head olnuks mul pakkuda naisele, kellest ma oleks huvitatud olnud? Otsustasin, et sama hästi võin kellelegi seltskonna ja teatud intiimsete lõbude eest maksta, nii et ma vastassooga taas sina peale saaks," vahendas ajakiri Joni elulooraamatus kirjutatut.

Kaasstaar Charlie Sheen, kes sageli avalike naistega lustis, soovitas Jonile veebisaite, kust lõbutüdrukuid tellida. Et nende maitse oli erinev, ei valinud Jon aga Charlie pakutud naisi. Ta meenutab raamatus, et oli esimestel kohtumistel prostituutidega sama arglik ja häbelik kui tema seriaalitegelaskuju Alan naissuhetes üldse. Kord kulutas ta pool ette nähtud tunnist ära soomlannast lõbuneiule finantsnõu andes.

Kui Jon pojale kooli järele sõitis, et talle internetis vohavat raamatukatkendit selgitada, tunnistas poeg, et pole kuuldu üle sugugi üllatunud. "Ma ei teagi, kas see viimane on nüüd hea või halb," mõtiskleb Jon. "Ma tahan lihtsalt oma vigu tunnistada, sest me kõik teeme vahel kummalisi ja mõtlematuid otsuseid ning peame nendega edasi elama." Tuntus saabus Jon Cryeri ellu üsna varakult: maailmakuulsaks tegi ta 30 aastat tagasi kinolinale jõudnud romantiline komöödia "Pretty in Pink", kus näitleja kehastas pisut naiselikku ja nohiklikku Duckiet. "Duckie oli täpselt selline tüüp, kelle moodi ma toona tahtsin olla. Ma ei tea, kas mul see päris elus õnnestus, aga filmis küll," on Jon rahulolev.

Kahetseb kiirustamist

Praegu ta enda hinnangul Duckiega mingil moel ei sarnane. "Neil päevil olen ma pigem pisut liiga enesekindel tänamatu ülbik, aga just selline suhtumine tõi mu ellu minu suurepärase abikaasa (meelelahutusajakirjanik Lisa Joyneri – toim)!" õhkab Jon. Paar abiellus 2007. aastal ja neil on adopteeritud tütar Daisy. Jon ütleb, et üks tema kaasa paremaid omadusi on see, et ta mõistab seltskonnaajakirjanikuna suurepäraselt meelelahutusmaailmas toimuvat, ilma et peaks selles täielikult sees olema. "See tuleb meie suhtele päris kindlasti kasuks," leiab Jon.

Küsimusele, mida ta elu jooksul armastuse kohta õppinud on, vastab Jon: "Me ei peaks armuasjus nii kannatamatud olema. Noorena tahame nii väga kellessegi armunud olla, tõde on aga, et oma eelistusi tunneme 40. eluaastates palju paremini."

Oma senise elu kaante vahele köitnud Jon ütleb, et tal polnud tegelikult vähimatki isu memuaare kirjutada. Selleks veensid teda tema agent ja mänedžer. "Nad küsisid, kas ma tahaksin raamatu kirjutada. Sekunditki mõtlemata vastasin ma, et kindlasti mitte. Mispeale rääkisid nad mesiselt, et sellest on küll kahju, sest neil oleks mulle üks suurepärane raamatutehing pakkuda. Lubasin, et kui nad tõesti suurepärase tehingu korraldavad, kirjutan ma neile suurepärase raamatu.

Olin kindel, et sellega on lugu lõppenud," meenutab Jon. Vaid nädal hiljem oli aga leping sõlmitud ja näitleja raamatu kirjutamiseks nõusoleku andnud.

"Pärast seda jäin üksi oma suutmatusega otsustada, millest ma kirjutama peaksin. Raamatu sisu väljamõtlemine oli väga veider ja hirmutav protsess," tõdeb ta. Nimelt pole Joni elu üldkokkuvõttes just väga käänuline ja dramaatiline olnud ning seetõttu oli keeruline panna kirja midagi, mis lugejaskonda puudutada võiks.

"See oli tõeline väljakutse ja tegelikult ei tea ma ju veel praegugi (raamat jõudis müügile eelmisel nädalal – toim), kas see mul õnnestus," ütleb ta.

Mehkeldas Demi Moore’iga

Jonil on "Kahes ja pooles mehes" neli viimast aastat tema korterikaaslast kehastanud Ashton Kutcheriga palju rohkem ühist, kui esmapilgul arvata võiks. Ta jutustab oma mälestusteraamatus, kuidas ta 80ndatel Kutcheri eksnaise Demi Moore’iga mehkeldas.

Joni ja nüüdseks 52aastase Demi põgus armulugu sai alguse 1984. aastal filmi "No Small Affair" võtteplatsil. Kui Jon veerandsada aastat hiljem Kutcheriga koostööd tegema sattus, oli Moore justkui suur elevant ruumis, kellest keegi rääkida ei tihka. "See oli väga veider olukord. Ma ei teadnud, kas Demi on Ashtonile meie minevikust rääkinud. Kui me esimest korda kohtusime, et tuttavaks saada ja koos näitlemiseks ühele lainele jõuda, ootasin ma terve selle aja, et Ashton minu ja tema toona veel seadusliku abikaasa suhte jutuks võtaks. Hiljem rääkisime sel teemal juba vabalt, aga esialgu oli ärev küll," meenutab Jon.