KÄED-JALAD TÖÖD TÄIS: Menukast telesaatest "Selgeltnägijate tuleproov" tuntud sensitiiv Ilona Kaldre palub vabandust kõikidelt neilt, keda ta pole saanud aidata, sest on koormatud teletöö ja kahe kadunud inimese otsingutega.Foto: Laura Oks
Inimesed
15. aprill 2015, 07:00

Kümned inimesed pahandavad, et kuulus sensitiiv ei reageeri nende abipalvetele

Ilona Kaldre: ma saan sada kirja päevas, ma ei jaksa neile vastata! (76)

"Kallid sõbrad! Kahjuks mul ei ole mingit võimalust vastata kõikidele teie palvetele ja sõnumitele, mida ma saan iga päev suurel hulgal. Palun vabandust ja loodan teie mõistvale suhtumisele," kirjutas Ilona Kaldre oma Facebooki seinale, et interneti vahendusel pole mõtet tema poole pöörduda. Veelgi enam: et ta on praegu hõivatud uue saatega, pole tal jaksu ega aega vastuvõttudekski.

"Praegu ma ei saa abivajajaid aidata, sest mul käivad ühe Vene telesaate võtted. Nad filmivad minu osalusega süžeed Eestis," selgitab selgeltnägija Ilona Kaldre "Samuti aitan ma lahendada kahe inimese kadumist ja see võtab palju aega ja jõudu."

Kaldre sõnul saab ta seoses Venemaa telekanalil jooksva selgeltnägijate saatega ja TV3 käiva sarjaga "Appi tuleb selgeltnägija" praegu iga päev inimestelt ligi 100 kirja päevas.

"Tihti kirjutatakse seoses nende teemadega, mis on saadetest läbi käinud. Näiteks viimasel ajal on tulnud palju kirju naistelt, kellel on probleeme lapse saamisega, neil on katkenud rasedus või on nad väikestest lastest ilma jäänud. See on seotud juhtumiga, mille me lahendasime TV3 saates koos sensitiiv Aljona Orlovaga ja aitasime Pärnu noorpaari, kelle seitsmekuune tütreke suri vähki. Õnneks ootavad nad praegu uut last," räägib Kaldre.

"Samas tuleb ka väga palju selliseid kirju, kus inimesi kurdavad kummaliste helide ja nähtuste üle enda kodus: asjad vahetavad oma kohta ja on kuulda salapäraseid samme – justkui käiks ringi kuri vaim."

Mind on üks, muresid tuhandeid

Kaldre ütleb, et saab inimeste muredest aru, kuid ei suuda puht füüsiliselt kõigile appi minna.

"Kirju tuleb laviinidena ja ma ei jõua neid kõiki isegi lahti teha ja läbi lugeda. Ma näen, et mõni inimene saadab mulle kõigepealt murekirja ja palub abi. Kui ma ei jõua talle vastata, siis üsna pea tuleb uus läkitus, kus inimene avaldab nördimust ja teatab, et ei usu enam minusse," ohkab Kaldre.

"Kui ma jõuaks isegi kõik kirjad läbi lugeda, siis ma ei ikkagi ei jaksaks kõigiga kohtuda. Ma saan aru, et paljud on minus pettunud ja solvunud, kuid palun mõistke ka mind – ma ei saa ennast tükkideks rebida! Mind on ainult üks, muresid tuhandeid. Ma ei ole kedagi petnud ega andnud lubadusi, mida ma hiljem ei suuda täita. Ma siiralt vabandan kõigi ees, keda ma ei ole saanud aidata."

Kaldre kinnitab, et ta ei hakka kunagi töötama nagu liinitööline: peaasi et oleks rohkem kliente ja sissetulekut. "Mina saan alati inimesega näost näkku kokku ja uurin tema kohta võimalikult palju, enne kui ma hakkan aitama, sest inimese praegune mure võib olla seotud tema kauge minevikuga, mureallikas võib peituda hoopis lapsepõlves," valgustab Kaldre oma töömeetodit.

"Mul ei ole vastuvõtukabinetti, töögraafikut ega kindlaid tariife. Pigem ma aitan vähem inimesi, kuid teen seda põhjalikult ja austusega nende vastu, kes on mulle oma hinge avanud," tunnistab Kaldre.

"Ma olen telesaadetes tegelnud rohkem kui saja traagilise juhtumiga ja pole selle töö eest raha küsinud. Kui minu poole on pöördunud inimesed väljastpoolt telesaadet, ei küsi ma neiltki kunagi raha. Kui juhtumi uurimine nõuab ringisõitmist, siis on loomulik, et minu poole pöördunud inimene maksab sellised jooksvad kulud kinni, kuid mingit tasu ma neilt ei küsi."

Kingiks kaasa toodud kommikarpi Kaldre siiski enamasti tagasi ei saada. "Ükskord ei saanud ma isegi magusat kingitust vastu võtta. Inimesed pöördusid minu poole seoses lähedase inimese kadumisega ja võtsid kaasa tordi. Kuna ma aimasin ette, et otsitav pole võib olla eluski, ei saanud ma sda vastu võtta – torti tuuakse ikka siis, kui on pidupäev."

Hmm, millest Kaldre siis elab, kui ta ei võta selgeltnägija töö eest raha? "Ma juhin Narodnoe Radios autorisaadet, mais saab juba aasta, kui ma sellega tegelen. Samuti reklaamin ma ühte tuntud madratsit ja spaad. Mina seda tööd ei häbene. Mul on ka mitu koostööpakkumist Venemaalt, nii et sissetulekutega on mul kõik korras," selgitab Kaldre lahkelt, et saab abipalujatelt raha küsimata kenasti hakkama.

Hoiatab endanimelise libaportaali eest

Selgeltnägija Ilona Kaldre hoiatab inimesi petturite eest, kes tegutsevad internetis tema nime all. "Lehekülg ilonakaldre.ru on võltsing. See sait ei puutu kuidagi minusse," teatab Ilona Kaldre ka oma Facebooki leheküljel.

Kaldre nime kasutav libaportaal pakub inimestele võimalust teada saada, mida toob käesolev kitseaasta. Selleks palutakse vastata 37 tüüpilisele küsimusele, mida esitatakse psühholoogilistes testides. Tulemuse saab teada aga vaid pärast seda, kui inimene on saatnud telefoniga sõnumi tasulise numbrile.

Mitu selgeltnägijat, kaasa arvatud Rakverest pärit Marilyn Kerro, pakuvad oma ametlikul koduleheküljel sarnast teenust, kuid Ilona kinnitab – tema ei konsulteeri kunagi inimesi interneti teel!