Eesti kunstimaailma elavad legendid Leonhard Lapin (vasakul) ja Heinz Valk KuKu klubis Valgu raamatu "Kuku Klubi kuldsed aastad" esitlusel juunis 2014.Foto: MATI HIIS
Eesti uudised
14. aprill 2015, 07:51

Tipprestoranide pidaja võtab KuKu klubi üle - kas kuldse ajastu lõpp? (15)

Kunstnike liit otsustas ootamatult lõpetada legendaarses kunstiinimeste kohtumis-, sööma- ja joomapaigas KuKu klubis aastaid tegutsenud rentniku lepingu.

Nüüd ütleb 14 aastat kunstihoone keldrikorrusel klubi pidanud Virve Sirgi, et kui ta oleks teadnud kunstnike liidu plaani ta välja visata, poleks ta aasta algul KuKu klubi 80. sünnipäeva hakanud korraldamagi.

Uutele lepingutele pole veel alla kirjutatud, kuid Sirgile on teada antud, et 1. maiks tuleb välja kolida ja klubi võtab üle varem tipprestorane Gloria ja Egoist pidanud Marek Demjanov, praegune Tallinna Linnateatri tegevjuht. 

Demjanov arvab, et tema restoranidega ei tasu paralleele tõmmata ja lubab: "KuKu klubi jääb ikka KuKu klubiks, sinna ei tule elitaarne restoran või peenutsev söögikoht." 

Sirgi sõnul pole aga pahameele põhjus selles, et keegi teine ei võiks legendaarsetes ruumides tegutseda, vaid viisis, kuidas nendega on käitutud: teade ühepoolsest rendilepingu tühistamisest jõudis klubisse 31. märtsi õhtul kulleriga, kuigi selle kirjutaja, Eesti Kunstnike Liidu (EKL) president Vano Allsalu töötab samas majas.

Artiklit tervikuna loe Eesti Päevalehest.